Nybygg med byens beste urbane kvaliteter

Adresse: Urtegata 9, 0187 Oslo
Areal: 1000 - 25000 M²
Type lokale: Kontor
Overtakelse: Q3 2023

Beskrivelse

Urtekvartalet består av tre bygg på tilsammen 45.000 kvadratmeter. 
Veksthuset er Urtekvartalets flaggskip og pulserende hjerte i prosjektet, og representerer hovedfasaden mot Akerselva. Det arkitektonisk spennende nybygget, tegnet av arkitektfirmaet A-Lab, er storebror i Urtekvartalet som nå utvikles i ett av Oslos mest pulserende områder. Sentral beliggenhet, kombinert med arealeffektive og fleksible kontorlokaler av høy kvalitet, gjør dette til et unikt kontorprosjekt.

Veksthuset skal være et sted for deling av kunnskap og tett samarbeid, og vil passe optimalt for bedrifter som ønsker å være et inkluderende sentrum med energiske oppstartvirksom-heter rundt seg. Målet er at Urtekvartalet skal være et visjonært og annerledes sted som får folk til å blomstre, og vil stå for nyskaping og næringsutvikling. Det legges derfor stor vekt på å utvikle arealer som legger til rette for nettopp dette.

Området langs Akerselva er i en rivende utvikling, og flere av gårdeierne i nabolaget er også i gang med spennende utviklingsprosjekter. Resultatet er at Akerselvas bredder nå er blitt lyse, pene og velstelte, som har bidratt til at dette er blitt svært populære områder for tur, rekrasjon og trening. Sammen med utviklingen av Urtekvartalet vil det bidra til at bydelen i løpet av noen år blir en av de mest innovative og pulserende i Oslo.

Gjennom å skape et spennende, attraktivt bygulv og byrom skal Urtekvartalet blir en destinasjon for de som jobber her, bor her eller kun er på besøk. Første etasje planlegges for utadrettet virksomhet og ulike bespisningskonsepter. Byggets utomhusarealer blir tilrettelagt med høy kvalitet, benker, beplantning, vannspeil, kunstinstallasjon m.m.

Høsten 2021 flytter Høyskolen Kristiania inn i kvartalet med sine 2.000 studenter og ansatte. 

Sentral beliggenhet
Veksthuset har en svært sentral beliggenhet, bare syv minutters gange fra Oslo S og et steinkast fra Grünerløkka. God kollektivdekning med både buss, trikk og t-bane bare to til tre minutter unna, sørger for rask og problemfri reisevei. Fordi bygget ligger rett utenfor det som defineres som bilfritt sentrum, er det også svært god adkomst med bil. Veksthuset har egen parkeringsgarasje for bil og sykkel med lademuligheter.

Avstand til offentlig kommunikasjon:

Buss: 2 min
Trikk: 2 min
T-bane: 3 min
Tog: 7 min

Innhold
Veksthuset blir en drøm av et kontorbygg - oppsiktsvekkende lekkert, fleksibelt og arealeffektivt med alt du kan ønske deg av fasiliteter. På gateplan kommer det en stor, lekker og samlende foajé med betjent resepsjon og sitemanager, kafé, sosiale møteplasser, moderne og fleksible møteromsfasiliteter og en innbydende bedriftsrestaurant. I de syv kontoretasjene blir det moderne, fleksible og lyse kontorarealer med en tydelig teknologisk fremtoning – i god harmoni med et grønt og bærekraftig indre. Hver etasje får en rekke multirom, møterom, samt garderobe, to sosiale soner og kjøkken. 

Helt på toppen kommer en fantastisk takterrasse for sosiale arrangementer med en praktfull utsikt. I underetasjene kommer det blant annet flott treningssenter og dusj/garderober. For Veksthusets leietakere vil byggets egen app skreddersy hverdagen på beste måte.
Arealene er fleksible og foreslått planløsning er bare et forslag. De ulike planene kan tilpasses hver enkelt leietakers ønsker og behov. 

Om gårdeier
Utvikler av Urtekvartalet er Eiendomsspar, en solid eiendomsaktør med svært lang fartstid. Selskapets profil er eiendommer av høy kvalitet med førsteklasses beliggenhet. Porteføljen består av kontor- og handelseiendommer med hovedsakelig beliggenhet sentralt i Oslo. Eiendomsspar har et kompetent team med engasjerte medarbeidere som dekker alle områder innen forvaltning og utvikling av eiendom. 


Fredrik Sommerfeldt
Leder MarketsOle Kristian Ottesen
Rådgiver utleieE-post: post@malling.no Telefon: 24 02 80 00 Twitter: @mallingco LinkedIn: Følg oss her

Påmelding Nyhetsbrev Besøksadresse Dronning Mauds gate 15, 0250 Oslo Postadresse Postboks 1883 Vika, 0124 Oslo