Dr. Hansteinsgate 13 - fullservice kontorbygg i massivtre rett ved elven og jernbanestasjonen

Adresse: Doktor Hansteins gate 13, 3044 Drammen
Areal: 250 - 4000 M²
Type lokale: Kontor, Undervisning/Arrangement
Overtakelse: Q1 2022
Energimerking: A

Beskrivelse

- Overtakelse fra Q1 2022
- Fra 250 opptil 4 000 kvm
- Høye miljøambisjoner
- Fullservice kontorkonsept

Leietakere ønskes velkommen til et fremtidsrettet miljøbygg i massivtre rett ved jernbanestasjonen og elven. Dr. Hansteinsgate 13 blir på hele 10. etasjer over bakkeplan og vil da regnes som verdens tredje høyeste trebygg. Vestaksen Eiendom har, i nært samarbeid med Dark Arkitekter og MESH, utviklet et fullservicebygg på totalt ca. 6.715 kvm med unik fleksibilitet og beliggenhet rett ved byens kollektive knutepunkt. 

Coworking konseptet MESH vil tilby et innholdsrikt servicekonsept for byggets leietakere og deres gjester. Det tilrettelegges for cafè og mottakssenter samt bedriftskantine i byggets første etasje. Det vil også etableres møteroms-fasiliteter som vil driftes av MESH i nedre etasjene. 

Plasseringen mot elven vil sørge for at arbeidsplassene vil få en flott utsikt ut over elven og byen. Det er gjennom designprosessen vektlagt å skape et funksjonelt kontorbygg med fleksible løsninger, lyse arbeidsflater og gode fellesfasiliteter. Etasjeplanene har naturlige soner tilpasset forskjellig bruk og arbeidsformer. Det er lagt stor vekt på gode lysforhold samt høye miljøambisjoner for prosjektet. Det vil videre være god fleksibilitet med tanke på ønsket romløsning og endrede arealbehov over tid.

Bygget er planlagt oppført med en hovedkonstruksjon i norsk kortreist massivtre. Ambisjonen er en BREEAM-NOR Outstanding sertifisering, passivhus-standard og energiklasse A. Gjennom tett samarbeid med leietakerne, skal det oppnås gode løsninger av både økonomisk og miljømessig karakter. Hele bærekonstruksjonen over bakken, inkludert avstivende kjerner som sikrer stabiliteten av bygget, vil utføres i massiv- og limtre. Det vil si at bygget utføres uten stål og betong i bærekonstruksjonen fra bakkeplan og opp. Bygg i massivtre har svært gode miljø- og helsefremmende kvaliteter. Det inneholder blant annet ingen giftige komponenter, har høy Co2 lagringsegenskaper og gode brannegenskaper.

Fasiliteter: 
- Mottakssenter
- Cafè & bedriftskantine 
- Møteromsordning 
- To felles takterrasser
- Treningsrom & garderober
- Sykkelparkering med vask  

Beliggenhet 
Fortetningen langs Drammenselven, og særlig Strømsø bydel, er et viktig satsningsområde for den planlagte bystrategien i Drammen. Området har opplevd en stor utvikling de seneste årene med blandt annet ferdigstillelse av DBC - Drammen stasjon Business Center og Quality River Station som nærmeste naboer. Dette er det viktigste kollektivknutepunktet i regionen og har i tillegg umiddelbar nærhet til torget og alle servicefasilitetene i sentrum. 

Om Vestaksen Eiendom
Vestaksen Eiendom er et veldrevet og innovativt eiendomsselskap med et høyt miljøfokus. Dette gjenspeiler seg både i utviklingen av næringseiendommer og boliger. Vestaksen Eiendom har to lokale investorer i ryggen med Stykket Invest AS (60%) og Rune Isachsen Holding AS (40%). Selskapet bygger og utvikler leiligheter og næringsparker i aksen Oslo-Drammen, samt via Eiker-kommunene til Kongsberg.

Fasiliteter

Aircondition
Alarm
Bredbåndstilknytning
Felles resepsjon
Heis
Kantine

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 112
Kommunenr: 3005
Gårdsnr: 110
Bruksnr: 114

Sverre Broder Lund
Rådgiver utleie

 
 
 

E-post: post@malling.no Telefon: 24 02 80 00 Twitter: @mallingco LinkedIn: Følg oss her

Påmelding Nyhetsbrev Besøksadresse Dronning Mauds gate 15, 0250 Oslo Postadresse Postboks 1883 Vika, 0124 Oslo