SporX - fullservice kontorbygg i massivtre rett ved elven og jernbanestasjonen

Adresse: Doktor Hansteins gate 13, 3044 Drammen
Areal: 250 - 4000 M²
Type lokale: Kontor, Undervisning/Arrangement
Overtakelse: Q1 2022
Energimerking: A

Beskrivelse

- Overtakelse fra Q1 2022
- Fra ca. 250 opptil ca. 4 000 kvm
- Breeam Outstanding  
- Fullservice kontorkonsept
- 4Service er valgt som FM leverandør

Ernst & Young, Dark Arkitekter, Betonmast, Vetsaksen Eiendom og Stykket Holding har allerede signert - ta kontakt og finn ut hvorfor de valgte SporX. 

Leietakere ønskes velkommen til et fremtidsrettet miljøbygg i massivtre rett ved jernbanestasjonen og elven. SporX blir på hele 10. etasjer over bakkeplan og vil da regnes som verdens tredje høyeste trebygg. Vestaksen Eiendom har i nært samarbeid med Dark Arkitekter utviklet et fullservicebygg på totalt ca. 6.800 kvm med unik fleksibilitet og beliggenhet rett ved byens kollektive knutepunkt. 

SporX vil tilby et innholdsrikt servicekonsept for byggets leietakere og deres gjester. Det tilrettelegges for cafè og mottakssenter samt bedriftskantine i byggets første etasje som skal driftes av 4Service som er en av landets ledende leverandør av slike tjenester. Det vil i tillegg etableres felles møteroms-fasiliteter og et eget kontorhotellkonsept i bygget.   

Plasseringen mot elven vil sørge for at arbeidsplassene vil få en flott utsikt ut over elven og byen. Det er gjennom designprosessen vektlagt å skape et funksjonelt kontorbygg med fleksible løsninger, lyse arbeidsflater og gode fellesfasiliteter. Etasjeplanene har naturlige soner tilpasset forskjellig bruk og arbeidsformer. Det er lagt stor vekt på gode lysforhold samt høye miljøambisjoner for prosjektet. Det vil videre være god fleksibilitet med tanke på ønsket romløsning og endrede arealbehov over tid.

Bygget er planlagt oppført med en hovedkonstruksjon i norsk kortreist massivtre. Ambisjonen er en BREEAM-NOR Outstanding sertifisering, passivhus-standard og energiklasse A. Gjennom tett samarbeid med leietakerne, skal det oppnås gode løsninger av både økonomisk og miljømessig karakter. Hele bærekonstruksjonen over bakken, inkludert avstivende kjerner som sikrer stabiliteten av bygget, vil utføres i massiv- og limtre. Det vil si at bygget utføres uten stål og betong i bærekonstruksjonen fra bakkeplan og opp. Bygg i massivtre har svært gode miljø- og helsefremmende kvaliteter. Det inneholder blant annet ingen giftige komponenter, har høy Co2 lagringsegenskaper og gode brannegenskaper.

Fasiliteter: 
- Mottakssenter
- Cafè & bedriftskantine 
- Felles møteromsordning 
- To felles takterrasser
- Treningsrom & garderober
- Sykkelparkering med vaskemuligheter  

Beliggenhet 
Fortetningen langs Drammenselven, og særlig Strømsø bydel, er et viktig satsningsområde for den planlagte bystrategien i Drammen. Området har opplevd en stor utvikling de seneste årene med blandt annet ferdigstillelse av DBC - Drammen stasjon Business Center og Quality River Station som nærmeste naboer. Dette er det viktigste kollektivknutepunktet i regionen og har i tillegg umiddelbar nærhet til torget og alle servicefasilitetene i sentrum. 

Om Vestaksen Eiendom
Vestaksen Eiendom er et veldrevet og innovativt eiendomsselskap med et høyt miljøfokus. Dette gjenspeiler seg både i utviklingen av næringseiendommer og boliger. Vestaksen Eiendom har to lokale investorer i ryggen med Stykket Invest AS (60%) og Rune Isachsen Holding AS (40%). Selskapet bygger og utvikler leiligheter og næringsparker i aksen Oslo-Drammen, samt via Eiker-kommunene til Kongsberg.

Fasiliteter

Aircondition
Alarm
Bredbåndstilknytning
Felles resepsjon
Heis
Kantine

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 112
Kommunenr: 3005
Gårdsnr: 110
Bruksnr: 114

Sverre Broder Lund
Rådgiver utleieE-post: post@malling.no Telefon: 24 02 80 00 Twitter: @mallingco LinkedIn: Følg oss her

Påmelding Nyhetsbrev Besøksadresse Dronning Mauds gate 15, 0250 Oslo Postadresse Postboks 1883 Vika, 0124 Oslo