Hopp til innhold
 1. Malling.no/
 2. Aktuelt/
 3. Oslo Airport City og Malling: En regnskapsfører som forstår komplekse utviklingsprosjekter

Oslo Airport City og Malling: En regnskapsfører som forstår komplekse utviklingsprosjekter

Martin Mehus har ledet den økonomiske forvaltningen siden 2017. Han er statsautorisert revisor og regnskapsfører, og har bred erfaring fra internasjonal industri til boligutvikling i Norge. Martin brenner for å koble regnskap og teknologi sammen for å skape unike og gode kundeopplevelser. I sine yngre dager konkurrerte han i norgestoppen innen seiling, en erfaring han gjerne trekker inn i arbeidshverdagen.
Skrevet av Martin Mehus
12. Mar 2024

Martin Mehus har ledet den økonomiske forvaltningen siden 2017. Han er statsautorisert revisor og regnskapsfører, og har bred erfaring fra internasjonal industri til boligutvikling i Norge. Martin brenner for å koble regnskap og teknologi sammen for å skape unike og gode kundeopplevelser. I sine yngre dager konkurrerte han i norgestoppen innen seiling, en erfaring han gjerne trekker inn i arbeidshverdagen.

Oslo Airport City (OAC) står i spissen for utviklingen av omtrent 800 tusen kvadratmeter med strategisk eiendom i forbindelse med Oslo Lufthavn på Gardermoen. Med fokus på å skape et dynamisk forretnings- og rekreasjonsmiljø, håndterer OAC et mangfold av komplekse utviklingsprosjekter, hver med sine unike økonomiske og operative utfordringer.  

Nylig gjorde OAC et viktig strategisk valg ved å gå over til Malling sine regnskapstjenester. Beslutningen signaliserer behovet for en regnskapsfører med dyp innsikt i eiendomsbransje, og kapasitet til å støtte storskala prosjekter.  

Hovedleveransen vår til kunden er regnskapsførsel av kundens selskaper som utvikler Oslo Airport City. Dette innebærer løpende bokføring og betaling av fakturaer, løpende avstemminger, månedsavslutninger med renteberegninger og belastning av honorar mellom selskapene. Dette arbeidet krever en innstendig forståelse av hvordan prosjektene er strukturert og en forståelse av fagområdet prosjektutvikling, sier Doan Uy Lam, Regnskapssjef hos Malling.  

 Oslo Airport City

Prosjekter innen salg, utvikling og utleie 

Oslo Airport City har prosjekter som strekker seg over et bredt spekter innen eiendomsutvikling. Dette gjør det viktig å ha en regnskapsfører som kan navigere dette komplekse landskapet, og som har dyp forståelse for, og kan håndterer, blant annet de spesifikke skatte- og avgiftsreglene som er relevante i eiendomsbransjen. Kommunikasjon av komplekse finansielle konsepter på en forståelig måte, med innsiktsfulle og proaktive løsninger på de utfordringene som naturlig oppstår i store utviklingsprosjekter, var også viktig for OAC. 

Disse utfordringene krevde en regnskapsfører som ikke bare hadde teknisk ekspertise, men også evnen til å forstå og effektivt samhandle med forskjellige deler av organisasjonen, fra prosjektledere til økonomiavdelingen, for å sikre en sømløs integrasjon av regnskapsfunksjoner i selskapets overordnede drift. 

Elianne Oslo Airport City

Høye krav til ny regnskapsfører

I søket etter en regnskapsfører som kunne møte deres unike krav, vurderte Oslo Airport City nøye ulike alternativer før de til slutt valgte Malling.  

Elianne Meland fra Oslo Airport City forteller: Vi hadde veldig klare forventninger til Malling i forhold til kompetansenivå og bistand med tanke på prosjektene og hva vi forventet av dem. OAC trenger en partner som ikke bare kan håndtere detaljene i regnskapet, men som også forstår og bidrar inn i den større sammenhengen.  

Kunden har sitt hovedvirke i utvikling av eiendom, forteller Doan Uy Lam. Malling er et komplett eiendomshus med kompetanse på alle faser av eiendomsforvaltningen. Ved tilfeller der kunden selv drifter en eiendom har vi kunnet bistå kunden med å få etablert eiendomsdriften. Vi tilbyr teknisk kompetanse og er en sparringspartner for kunden med råd og anbefalinger rundt beste praksis på struktureringen av eiendommen. 

Utenom hovedleveransen, bistår Malling kunden med ad hoc. saker som fisjoner, fusjoner og restruktureringer. Det har dreid seg om alt fra gjennomlesning av planer til å stille kritiske spørsmål for å belyse nye sider av en sak.  

Overgangen til Malling har resultert i en rekke positive endringer og forbedringer. En av de mest merkbare fordelene har vært forbedringene for prosjektlederne. De har rapportert at den nye regnskapsføreren "skjønner". Dette er en anerkjennelse av Mallings innsikt, som bidrar til at de kan hjelpe til med å foreslå passende kostnadskoder og håndtere ulike økonomiske prosesser i prosjektene riktig fra starten. Dette har gjort prosjektledernes jobb enklere og mer effektiv.  

Jeg har fått tilbakemeldinger fra prosjektlederne våre om at den nye regnskapsføreren har gjort ting riktig fra helt fra oppstart i forhold til arbeids- og informasjonsflyt, og det gjør jobben til prosjektlederne enklere, bekrefter Meland.  

LES OGSÅ; Optimaliser kontrollen over ditt  eiendomsregnskap

Ekspertise på Skatt, Avgift og Økonomisk Kontroll

Malling har også bidratt med rask oppfølging og faglig forståelse på tvers av ulike problemstillinger, noe som har vært særlig verdifullt i forhold til kompleksiteten og omfanget av OACs prosjekter.  

Malling er en stødig partner for kunden når det gjelder skatt og avgift, og følger opp tett med kunden der det oppstår eventuelle avvik. Dette gir kunden trygghet på at Malling er en sikkerhetsventil for dem, og den interne økonomicontrolleren hos OAC har funnet stor verdi i å bruke Malling som sparringspartner, noe som understreker Mallings høye faglige nivå.  

At en som allerede er faglig sterk kan bruke Malling som sparringpartner, viser at Malling holder et veldig høyt faglig nivå, sier Meland. 

 Vi slipper å bruke masse tid på å finlese regnskap og korrigere og sende det tilbake. Den tiden vi før har brukt på feilretting og frustrasjon over ting som er galt, kan vi nå bruke på mer verdiskapende prosesser. 

Doan Uy Lam utdyper: Hos oss får kunden ikke bare en regnskapsfører som blindt gjør det de får beskjed om, men en sparringspartner som sier fra og gir innspill om det er noe vi vurderer annerledes enn det kunden gjør. Dette gjør at kunden kan konsentrere seg om sitt hovedvirke, som er å utvikle eiendommen og området. 

LES OGSÅ; Årsoppgjør for næringseiendom: Din sjekkliste for regnskapsåret 2023

Oslo Airport City - Doan Uy Lam

Mer enn tradisjonell regnskapsforvaltning - teknologisk innovasjon

Oslo Airport Citys (OAC) samarbeid med Malling går utover tradisjonell regnskapsforvaltning. Malling spiller en nøkkelrolle i integreringen av avanserte teknologiske løsninger som støtter OACs operasjoner og vekstplaner. 

Ett av hovedelementene i denne teknologiske integreringen er bruken av Xledger, et avansert økonomisystem som tilbyr omfattende funksjoner for prosjektstyring og finansiell rapportering.  

Vi ser fram til å videreutvikle prosjektrapporteringen i Xledger i samarbeid med Malling,  uttrykker Meland fra OAC, og understreker betydningen av systemets evne til å håndtere komplekse økonomiske data effektivt. 

I tillegg har Malling hjulpet OAC med implementeringen av kontraktsforvaltningssystemet  Fazile.  Dette systemet legger grunnlaget for en mer strømlinjeformet og nøyaktig håndtering av eiendomskontrakter. Dette er avgjørende for OAC. 

Fazile legger et godt grunnlag for videre utvikling, bemerker Meland, og peker på systemets fremtidige potensial i selskapets vekststrategi. 

OAC ser fram til fremtidig samarbeid med Malling på en rekke nye initiativer. Disse inkluderer utvidet bruk av Xledger for konsolidering av konsernregnskap og mulige forbedringer i prosjektrapporteringen. Denne delen av samarbeidet med Malling er ikke bare viktig for å håndtere nåværende utfordringer, men også for å forberede OAC på fremtidige faser av vekst og utvikling. Med Malling som partner, er OAC godt posisjonert til å utnytte teknologi for å forbedre operasjonell effektivitet og som støtte i de ambisiøse utviklingsplanene de har. 

LAST NED VÅR NYESTE E-BOK: "Guide til Regnskapsførsel av Eiendom".

Malling som uvurderlig partner inn i framtiden

Malling har vist seg å være en uvurderlig partner for Oslo Airport City (OAC), spesielt i lys av de komplekse og dynamiske utfordringene som preger eiendomsutviklingsbransjen. Gjennom samarbeidet har Malling demonstrert en bemerkelsesverdig evne til å tilby dyptgående ekspertise, skreddersydd rådgivning og avanserte teknologiske løsninger, alt sammen med fokus på de spesifikke behovene til OAC. 

Med Malling som støttespiller, er OAC godt rustet til å møte fremtidige utfordringer og realisere sine ambisiøse mål. Dette inkluderer ikke bare håndtering av pågående og kommende eiendomsprosjekter, men også å utforske nye muligheter for vekst og innovasjon. Med en så sterk og kompetent partner i ryggen, står OAC godt rustet til å oppnå sine visjoner, og å fortsette sin reise som en pioner innen eiendomsutvikling i forbindelse med Oslo Lufthavn. 

LES OGSÅ; Malling og Nordea Liv: Samarbeid og synergier


Last ned vår nyeste e-bok: "Guide til Regnskapsførsel av Eiendom". Denne omfattende guiden gir deg inngående kunnskap om nøkkelområdene innen eiendomsregnskap, inkludert:

 • Eiendomsregnskapet
 • Rapportering
 • Kjøp og salg av eiendom
 • Prosjektregnskap
 • Merverdiavgift i eiendom

New Call-to-action

TOTALLEVERANDØR MED ØYE FOR DETALJER

Som Norges største og eldste eiendomshus håndterer vi alle forhold rundt en eiendom på vegne av gårdeier.  Vi i regnskapsavdeingen er særdeles interessert i eindomsregnskapet og har spisset vår avdeling og systemer mot nettopp eiendom. Dette gjør oss ekstra kvalifisert til å bistå profesjonelle eiendomsaktører med den økono[1]miske forvaltningen. I tillegg til ordinær regnskapsførsel kan vi også bistå inn i spesifikke prosesser der man trenger spesialistkompetanse. Vi har bidratt kunder gjennom krevende prosesser som kjøp og salg, due diligence samt andre komplekse transaksjoner. Vårt team har en god bredde i kompetanse og erfaring inn i de fleste områder.

Vi bistår gjerne om behovet er til stede.

New Call-to-action

BESØK VÅRT DIGITALE KUNNSKAPS-BIBLIOTEK

Vi har laget e-bøker med tips og råd innenfor:

 • Eiendomsutvikling
 • Investeringer i næringseiendom
 • Proptech
 • Leietakertilfredshet
 • Valg av kontorlokaler

Klikk her for å komme til vårt digitale kunnskaps-bibliotek.

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!