Hopp til innhold
 1. Malling.no/
 2. Aktuelt/
 3. – Kontoret har blitt et strategisk virkemiddel

– Kontoret har blitt et strategisk virkemiddel

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
20. Apr 2022

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

 

Victoria Schönauer har tilbrakt det meste av tiden som ansatt i Malling & Co på hjemmekontor. Det har bare forsterket inntrykket av hvor viktig funksjonelle og tilrettelagte kontorlokaler er for de ansatte.Victoria Schönauer kommer fra Stockholm, og er sivilingeniør med mastergrad i industriell økonomi fra universitetet i Lund. Etter et semester utvekslingsstudier innenfor organisasjonsutvikling og ledelse ved Tekniske Universitetet i München, skrev hun masteroppgave innenfor strategi for et kinesisk e-handelsselskap.

victoria-schonauerHun synes det er spennende med nye utfordringer, og er ikke redd for å kaste seg ut på dypt vann. Hun har tross alt bodd i tre land foruten hjemlandet, Sverige. Ikke minst har hun krysset både Atlanterhavet og Stillehavet i en 205 dager lang jordomseiling.

Etter tre år som konsulent i Ernst & Young i Stockholm, flyttet hun til Oslo sammen med kjæresten, og fortsatte karrieren i selskapet to år til.

– Jeg jobbet mye med arbeidsplassutvikling og å bygge strategier for hvordan arbeidsplasser bedre kan støtte arbeidsoppgaver, virksomhetens arbeidsprosesser og samtidig støtte langsiktige strategier og målsetninger, forteller Schönauer.

Hun jobbet også med IT-implementering og eiendomsforvaltning, men å jobbe med strategier for arbeidsplassen var ekstra spennende.

Se webinar: Hvordan ser fremtidens arbeidsplass ut?

Victoria Schönauer, rådgiver i Malling & Co, på båt, med et svensk flagg i hendene.
Victoria er glad i å reise, og har krysset både Atlanterhavet og Stillehavet.


Skreddersydde løsninger

På slutten av 2020 dukket det opp en lignende mulighet i avdelingen for leietakerrådgivning hos Malling & Co, og hun ble ansatt i eiendomshuset desember samme år. 

Det meste av tiden hennes i Malling & Co, har Victoria tilbragt på hjemmekontor. Det har bare forsterket inntrykket av hvor viktig funksjonelle og tilrettelagte kontorlokaler er for de ansatte.

–  Hjemmekontor, eller fleksibelt arbeidssted, har blitt et gode det er vanskelig for arbeidsgivere å bare fjerne igjen. Det kreves mer enn bare pulter og kontorstoler for å få folk tilbake på kontoret og mange arbeidstakere forventer autonomi, slår Schönauer fast.

Som en del av avdelingen for leietakerrådgivning, består arbeidsdagen i å bistå virksomheter med å utvikle kontorlokaler som gjør de ansatte mer fornøyde, og dermed mer produktive.

– Det kreves mer enn bare pulter og kontorstoler for å få folk tilbake på kontoret.

– Det handler om å skape og implementere løsninger i organisasjonen. Her er det ingen «copy/paste», men skreddersydde løsninger hver eneste gang. Vi kartlegger samspillet mellom det menneskelige og det fysiske slik at kundene våre kan ta faktabaserte beslutninger om hvordan de kan skape så gode arbeidsforhold som mulig, sier Schönauer.

Les også: Ny modell skal gjøre det enklere å beregne arealbehov etter pandemien


Fleksibilitet er avgjørende

Kontoret tas ikke lenger for gitt, og «one size fits all»-tankegangen er utdatert. Nå er kontoret blitt et strategisk virkemiddel som skal støtte ansattes behov og virksomhetens langsiktige målsetninger.

– Noen ansatte opplever å være mest produktiv og konsentrert på cellekontor, mens andre blomstrer i kontorlandskap. Alle har forskjellige behov, og derfor er det så viktig å legge til rette for så mange behov som mulig, sier Schönauer.

Det har skjedd en dreining i maktbalansen i arbeidslivet. Arbeidstakerne har fått mer innflytelse på utforming av arbeidsplassen. Opplever man ikke at fleksibilitet og behov innfris, risikerer man at ansatte slutter for å lete etter mer attraktive arbeidsplasser, advarer Schönauer.

– De ansatte har fått mer å si i samtalen om egne arbeidsforhold. Vi ser at stadig flere virksomheter innfører fleksible løsninger, så de ansatte kan bytte omgivelser tilpasset hva man skal gjøre. Dessuten handler det om å ha attraktive lokaler, og det går på alt fra farger til utforming og kultur. 

 Les også: Slik skaper du kontorlokaler og arbeidsformer som støtter virksomheten

New Call-to-action

 

Mye ansvar tidlig

Schönauer har «bare» jobbet i Malling & Co i halvannet år, og stort sett sittet på hjemmekontor. Hun føler seg likevel godt ivaretatt og inkludert i Malling.

– Jeg opplever at Malling & Co virkelig satser og tror på sine ansatte. Man får mye ansvar tidlig, noe som viser meg at man har tillit fra første stund, forteller Schönauer.

Det nye Veksthuset (kontorlokaler) i Urtekvartalet.
Victoria har blant annet jobbet med Sweco, som snart flytter inn i det nye Veksthuset i Urtekvartalet.


Hun setter pris på miljøet og kulturen i eiendomshuset og at det faglige og sosiale balanseres på en god måte.

– Det er ansatt mange under pandemien, og det jobbes hele tiden med å utvikle bedriften. Nå som samfunnet er åpent igjen, skjer det mye gøy på arbeidsplassen. Det arrangeres hytteturer, reiser og samlinger. Jeg opplever at Malling & Co har en ung kultur, med engasjerte medarbeidere og gode verdier som gjenspeiles i hele selskapet, avslutter Schönauer.

Dette er en artikkel i en serie hvor vi presenterer våre ansatte, deres erfaringer og ekspertise. Tidligere har vi skrevet om eiendomssjef, Magnus Solberg Andersen.BESØK VÅRT DIGITALE KUNNSKAPS-BIBLIOTEK

Her finner du e-bøker med tips og råd innenfor:

 • Eiendomsutvikling
 • Investeringer i næringseiendom
 • PropTech
 • Næringsmegling
 • Leietakertilfredshet
 • Energi- og miljø
 • Valg av kontorlokaler
 • Forvaltning av næringseiendom

Naviger til Malling & Co sitt digitale kunnskaps-bibliotek

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!