Hopp til innhold
 1. Malling.no/
 2. Aktuelt/
 3. Fylte SporX med leietakere på rekordtid

Fylte SporX med leietakere på rekordtid

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
25. Jan 2022

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Da Vestaksen Eiendom skulle realisere sitt første kontorbygg hentet de inn næringsmegler Sverre Broder Lund fra Malling & Co. Det resulterte i at SporX ble fullt utleid på rekordtid.

SporX fra utsiden.

Vestaksen Eiendom, som hovedsakelig har drevet boligutvikling i Oslo, Drammen og Kongsberg, sparte ikke på kruttet da selskapet skulle utvikle sitt første kontorbygg:

– SporX er et unikt bygg. Faktisk er det Norges høyeste kontorbygg i rent tre. Det ruver 40,5 meter over bakken, har den høyest rangerte miljøsertifiseringen, Breeam Outstanding, for planlegging og idéfasen, og vi sikter mot toppkarakteren også for utførelsesfasen. Vi håper å kunne kalle det Nordens mest bærekraftige kontorbygg om kort tid, innleder Helene Mork i Vestaksen Eiendom.

helenemorg

Hun arbeider som salgs- og markedssjef i selskapet, og har sammen med Sverre Broder Lund i Malling & Co hatt ansvaret for å leie ut lokalene i det 6.800 kvadratmeter store bygget som er tegnet av DARK Arkitekter, Zinc Interiørarkitekter og er oppført av Betonmast.


Skulle leie halve bygget – trakk seg da pandemien kom

Mork forteller at en større co-working aktør skulle fylle 1.-5. etasjene, men at koronapandemien skapte usikkerhet noe som førte til at selskapet trakk i nødbremsen.

– Vi ble nødt til å tenke nytt og gjøre om på planene – det var tilbake til tegnebrettet, sier Mork.

På samme tid engasjerte Vestaksen Eiendom Sverre Broder Lund for å støtte selskapet med utleieprosessen. Lund hadde tidligere vært med på å sikre leietakere til nabobygget DBC, Drammen stasjon Business Center.

– Sverre, med sin markedsinnsikt, var svært verdifull i denne fasen. Sammen kunne vi gjøre endringer i arealene som traff nye leietakeres behov og ønsker bedre. Han har vært en god ressurs å ha med i planleggings- og konseptualiseringsfasen, sier Mork, og fortsetter:

– Å inkludere meglerkompetansen på dette tidspunktet ga stor verdi. Sverre har mye kunnskap om det lokale markedet her i Drammensregionen og vet hva leietakerne ønsker – det hjalp oss med å forme enda bedre arealer for leietakerne.

Les også: Lanserer e-bok om næringsmegling

I vår nye e-bok deler to av Norges fremste næringsmeglere innsikt om hvordan gårdeiere bør tenke for å optimalisere verdien av sine eiendommer.

New Call-to-action

I e-boken kan du blant annet lese om:

 • Hvordan Malling & Co Næringsmegling arbeider med utleie av næringseiendom.
 • Hva som kreves for å optimalisere eiendommens verdi i dagens marked.
 • Viktigheten av å inkludere meglerkompetanse i tidlig fase.
 • Hvordan Malling & Co Næringsmegling og Schage Eiendom jobbet med utleie av Stortorvet 7

Les også: Malling & Co fylte Liertoppen næringsparks vanskeligste lokaler

– Det må være rekord

Lund mener et godt samarbeid med Vestaksen Eiendom, et fantastisk bygg med BREEAM Outstanding sertifisering og en solid utleiestrategi var avgjørende for at bygget ble utleid før dørene åpnet.

sverrebroder

– Det er klart det er krevende å gjøre om på vedtatte planer, men her mente vi det var helt nødvendig. Kjeller og fellesarealene ble blant annet tegnet om for å treffe etterspørselen i markedet bedre, og det ble tatt nødvendige grep for å arealeffektivisere arbeidsplassene i bygget.

– Jeg føler at vi klarte å bevare de gode opprinnelige kvalitetene som var tegnet inn, og samtidig tilpasse bygget til å møte behovene i markedet, supplerer Mork.

Kontorlokale i Hansteinsgate 8.

Parallelt med omprosjekteringen ble det opprettet en egen hjemmeside for bygget og satt i gang målrettet markedsføring mot potensielle leietakere.

Malling & Co har en egen analyseavdeling som alltid er oppdatert på markedsutviklingen og gir et godt sanntidsbilde som gjør det mulig for næringsmeglerne å gjøre en god jobb. De har blant annet oversikt over leiekontrakter og leiepriser i markedet, når de utløper og hvem som kan ønske nye lokaler i et område.

– Verdien av å være et komplett eiendomshus med tjenester fra A til Å er svært nyttig. Veien til fageksperter er kort, sier Lund som var nødt til å holde presentasjoner om bygget via Teams.

– Jeg er glad i å møte folk og se dem i øynene. Å ha presentasjoner over Teams og fylle så mange kvadratmeter på så kort tid, i starten av en pandemi, er selvsagt krevende, men vi klarte det, og det er vi utrolig stolt over sier, Lund.

Det støtter Mork:

– Det må være rekord! Jeg kjenner i hvert fall ikke til at man har fylt et ti etasjers bygg på litt over et år og attpåtil under en pandemi.

Bilde av foajeen som er utsmykket med to monumentale kunstverk signert Sverre Bjertnæs – en av Norges fremste samtidskunstnere.Foajeen er utsmykket med to monumentale kunstverk signert Sverre Bjertnæs – en av Norges fremste samtidskunstnere.

Les også: Tre trender gårdeiere bør ha på dagsorden

helenemorg-1
– Det må være rekord! Jeg kjenner i hvert fall ikke til at man har fylt et ti etasjers bygg på litt over et år og attpåtil under en pandemi.

Helene Mork.

 


Gode muligheter for å gjøre tilpasninger

Lund forklarer at fleksibiliteten i SporX er svært god, noe som var særlig viktig å få frem i dialog med selskapene som vurderte nye kontorlokaler, fra hjemmekontor.

– Fleksibilitet er noe både gårdeiere og leietakere har vært opptatt av de siste årene, og tematikken ble aktualisert med pandemien. Arealeffektivitet og lokaler som kan tilpasses er mer aktuelt enn noen gang tidligere, og dette er hensyntatt i SporX, sier Lund.

– Eksempelvis er store deler av den tekniske infrastrukturen lagt i gulv, som har en fleksibel grid-struktur. Dette gjør at vegger kan flyttes og arealene tilpasses nye behov i tiden fremover. Det var et av flere viktige punkter å kommunisere til leietakerne, føyer Mork til.

Flybilde av SporX og nabobygg, Drammen Stasjon Business Center og Quality Hotel River Station.SporX har både Drammen Stasjon Business Center og Quality Hotel River Station som naboer.

I desember 2021 flyttet de første selskapene inn i bygget og flere flytter inn frem mot april 2022. Vestaksen Eiendom har selv valgt å flytte inn i SporX sammen med en rekke store og anerkjente selskaper.

 

– Vi skjønte tidlig at vi selv ønsket å flytte inn i bygget, og nå som bygget går over til driftsfasen er det nyttig å sitte tett på leietakerne og gi tett oppfølging, forklarer Mork.

Dette er virksomhetene som flytter inn i SporX:

 • Sopra Steria
 • Dark Arkitekter
 • EY
 • HRP
 • Bouvet
 • Statens vegvesen
 • Asplan Viak
 • Vestaksen Eiendom
 • Gründerhuset
 • 4Service
 • Tribe

 

Fra toppen av SporX er det praktfull utsikt.
Fra toppen av SporX er det praktfull utsikt.

Les også: Skaper Oslos nye midtpunkt på Stortorvet

Malling & Co Drammen skal forvalte bygget

Fordi SporX er bygget i massivtre og det skal BREEAM Outstanding sertifiseres kreves det spesiell kompetanse for å drifte bygget. Vestaksen ønsket derfor en erfaren partner til å håndtere et komplekst bygg.

– Det er et unikt bygg hvor både eier og leietakere vil kreve mye av de som drifter og forvalter det. Det krever spesiell kompetanse og mye erfaring. Vi valgte Malling & Co fordi vi er trygge på at de har nettopp det som skal til, kommenterte administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Carl Brynjulfsen da avtalen om forvaltningsoppdraget ble kjent.

Les også: Norges fremste næringsmegler innen retail og servering deler tips og råd til gårdeiere


 

BESØK VÅRT DIGITALE KUNNSKAPS-BIBLIOTEK

Her finner du e-bøker med tips og råd innenfor:

 • Eiendomsutvikling
 • Investeringer i næringseiendom
 • PropTech
 • Næringsmegling
 • Leietakertilfredshet
 • Energi- og miljø
 • Valg av kontorlokaler
 • Forvaltning av næringseiendom

Naviger til Malling & Co sitt digitale kunnskaps-bibliotek

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!