Hopp til innhold
 1. Malling.no/
 2. Aktuelt/
 3. Mallings nye datavarehus gir gårdeiere unik innsikt i sine eiendommer 

Mallings nye datavarehus gir gårdeiere unik innsikt i sine eiendommer 

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
23. Apr 2024

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

 Malling har tatt eiendomsforvaltning til et nytt nivå med et robust datavarehus, som gir gårdeiere enestående innsikt og analyser av nøkkeldata fra sine eiendommer. Strukturerte data fra 2,9 millioner kvadratmeter eiendom under forvaltning muliggjør analyser og nøkkeltall av en presisjon og dybde som tidligere ikke har vært mulig, og som med hjelp av AI kan muliggjøre svært nøyaktige prediksjoner.  

Datavarehuset: Strukturerte sanntidsdata fra over 900 bygg  

Malling har i sitt datavarehus samlet data fra 2,9 millioner kvadratmeter eiendom under forvaltning, fordelt på over 900 bygg, herunder kjøpesenter, kontorer, lager og leilighetsbygg – noe som gir Mallings kunder unike referansetall på driftskostnader. 

– Potensialet er enormt. Ved å kombinere dataene i vårt datavarehus med kraften til AI-modeller, kan vi forutsi driftskostnader, vedlikeholdsbehov og leietakertilfredshet med uovertruffen nøyaktighet, sier økonomidirektør i Malling, Martin Mehus.  

Datavarehuset samler data fra fagsystemer og beriker disse med eksterne datapunkter som kan tilføre verdi til datasettet. Dette inkluderer:  

 • Eiendomsdata: Alt fra leiekontrakter, areal, arealtype, ledighet til arealtype samt annen relevant informasjon 
 • Finansielle data: En fullstendig oversikt over inntekter og kostnader sammenlignet med budsjett, samt oppdatert likviditetsstatus. 
 • Tekniske data: Status for lovpålagte inspeksjoner og handlinger, innmeldte saker fra leietakere, energiforbruk og mer. 

Disse dataene kan foredles og visualiseres for brukerne og hentes ut via API, eller via kundeportalen Myldre, hvor brukerne kan se data ut fra rolle og tilgangsnivå. Mehus tror datavarehuset vil gi betydelig ekstraverdi til eksisterende kunder: 

– Malling har jobbet med etableringen av datavarehuset i over tre år. Mye arbeid er lagt ned, da det stilles høye krav til datakvalitet på tvers av fagsystemene i den daglige forvaltningen. Med kontroll over datakvaliteten kan vi lage unike statistikker på både inntekts og kostnadssiden, som ingen andre aktører kan gjøre, sier han.

LES OGSÅ; Mallings nye datavarehus gir gårdeiere unik innsikt i sine eiendommer 

LES OGSÅ; Malling og Oslo Pensjonsforsikring effektiviserer rapporteringen

Malling-Forvaltning--Print-TTL_6754

Myldre: Portalen som gjør gårdeiere smartere og mer effektive

Et av produktene som springer ut fra datavarehuset er Myldre – kundeportalen som gjør gårdeiere smartere og mer effektive ved å gi dem tilgang til alle relevante data og analyser for sine bygg. Myldre kan også brukes av leietakere, som kan få innsyn i leiekontrakter eller legge inn saker og avvik i et ticketing-system.   

– Med Myldre gjør vi eiendomsforvaltning transparent overfor våre oppdragsgivere. Data de før måtte analysere manuelt, har vi foredlet og visualisert i et brukervennlig grensesnitt. Med sanntidsdata om leietakere og finansiell status på eiendommene har gårdeierne nå et unikt beslutningsgrunnlag som sparer dem for mye tid, sier Mehus.  

Han fortsetter: 

– Myldre kobler forvalter, gårdeier og leietaker sammen, samt at vi kan fylle på med verdifull eiendomsdata og statistikk fra vårt datavarehus. Dette vil skape en unik kundeopplevelse Malling er alene om å levere

Plug and play: Rask onboarding på dag én 

Myldre er en tjeneste som tilbys Mallings forvaltningskunder og er ikke tilgjengelig som et frittstående produkt. For kunder av Malling som ønsker å bruke sin egen plattform, kan de få tilgang til sine data via et API. For nye kunder går onboardingen i Myldre raskt:  

–  Huben er bygget, så det er bare å koble seg på. På dag én legger vi inn eiendommene dine i kjernesystemene, og tilføyer eventuelt andre datakilder. Mappingen derfra skjer automatisk inn i vårt datavarehus. Da er alle data matchet, og du har tilgang til bygget ditt via Myldre, forteller Mehus.   

LES OGSÅ; Optimaliser kontrollen over ditt  eiendomsregnskap

Oppsummering

Datavarehuset og Myldre gir gårdeiere: 

 • Øyeblikkelig innsikt: Få full oversikt over eiendommene dine, inkludert leieinntekter, driftskostnader, leiekontrakter, energiforbruk, rent roll og ledig areal.  
 • Benchmarking: Sammenlign eiendommer i din egen portefølje og få tilgang til referansetall på driftskostnader basert på snittet i Mallings portefølje på 2,9 millioner kvadratmeter.  
 • Analyser og rapporter: Få skreddersydde rapporter og analyser som gir deg den informasjonen du trenger, når du trenger den, og spor nøkkeltall over tid.  
 • AI-støttede prediksjoner: Vi planlegger å bruke AI-teknologi for å utføre prediksjoner og avanserte analyser.  
 • API-tilgang: Med Myldre sitt API kan du få tilgang til de samme dataene som om du har bruker på plattformen.  

–  Med vårt datavarehus åpner vi døren til en ny verden av muligheter for gårdeiere, som nå kan ta raskere og bedre beslutninger basert på innsikt fra sanntidsdata, avslutter Mehus. 

Malling-Forvaltning--Print-TTL_7324

Er du klar til å ta eiendomsforvaltningen til et nytt nivå? 

Kontakt Malling i dag for å lære mer om vårt datavarehus og Myldre.  

New Call-to-action

TOTALLEVERANDØR MED ØYE FOR DETALJER

Som Norges største og eldste eiendomshus håndterer vi alle forhold rundt en eiendom på vegne av gårdeier.  Vi i regnskapsavdelingen er særdeles interessert i eindomsregnskapet og har spisset vår avdeling og systemer mot nettopp eiendom. Dette gjør oss ekstra kvalifisert til å bistå profesjonelle eiendomsaktører med den økonomiske forvaltningen. I tillegg til ordinær regnskapsførsel kan vi også bistå inn i spesifikke prosesser der man trenger spesialistkompetanse. Vi har bidratt kunder gjennom krevende prosesser som kjøp og salg, due diligence samt andre komplekse transaksjoner. Vårt team har en god bredde i kompetanse og erfaring inn i de fleste områder.

Vi bistår gjerne om behovet er til stede.

New Call-to-action

BESØK VÅRT DIGITALE KUNNSKAPS-BIBLIOTEK

Vi har blant annet laget e-bøker med tips og råd innenfor:

 • Eiendomsutvikling
 • Investeringer i næringseiendom
 • Proptech
 • Leietakertilfredshet
 • Valg av kontorlokaler
Klikk her for å komme til vårt digitale kunnskaps-bibliotek.

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!