Hopp til innhold
 1. Malling.no/
 2. Aktuelt/
 3. Malling & Co fylte Liertoppen næringsparks vanskeligste lokaler

Malling & Co fylte Liertoppen næringsparks vanskeligste lokaler

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
10. Jan 2022

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Med kreativ tenking og mye tilpassing, hjalp Malling & Co Zenith Eiendom med å finne nye leietagere til et smalt og tungvint lokale i Liertoppen næringspark.

Zenith Eiendom forvalter Liertoppen næringspark. Et av lokalene i næringsparken var spesialtilpasset tidligere eier og bruker da bygget – kjent som «pillefabrikken» – ble bygget. Siden fabrikken ble lagt ned har ingen sett muligheten for alternativ bruk av dette arealet.

Malling & Cos meglere i Drammen ble spurt om hjelp til å finne aktuelle virksomheter som kunne fylle lokalene. Megler i Malling & Co, Thomas Sørum, visste at Nordens eldste iskremprodusent, Hennig-Olsen Is, i lang tid hadde jobbet i lokaler med en beliggenhet, layout og funksjonalitet som ikke var optimalisert for deres bruk.

Det ledige lokalet i Liertoppen næringspark var imidlertid ikke helt egnet for Hennig-Olsen Is’ virksomhet slik det sto. Men med litt kreativ tenking og mye tilpassing har iskremprodusenten fått nye lokaler for service- og vedlikeholdsavdelingen sin.


Verksted

 

Kreativ løsning

– Hennig-Olsen har ganske spesielle behov, så det var innledningsvis vanskelig å se for seg at de skulle finne plass i noe av den eksisterende bygningsmassen i drammensområdet., innleder megler i Malling & Co, Thomas Sørum.

Malling & Co - Drammen Thomas Sørum - TTL_6271 Web
Megler i Malling & Co, Thomas Sørum.


En spesiell utfordring var eksempelvis en gammel palleheis fra 80-tallet som sto igjen fra tidligere eier og bruker at lokalet. Den måtte oppgraderes og godkjennes etter dagens standarder for å kunne tas i bruk. Etter en del tid fant de en spesialist som kunne bytte ut motorstyringsenheten og installere nye sikkerhetssystemer. Innen Hennig-Olsen Is flyttet inn var heisen i drift igjen.

– [...] Sammen med gårdeier og Zenith Eiendom som forvalter bygget, har vi fått til en kreativ og god løsning for alle involverte parter.

– Det som gjorde dette oppdraget utfordrende var at Hennig-Olsen ikke hadde en ferdig kravspesifikasjon da de kom til oss. Vi hjalp dem med å definere behovene deres, og sammen med gårdeier og Zenith Eiendom som forvalter bygget, har vi fått til en kreativ og god løsning for alle involverte parter, sier Sørum.

New Call-to-action

 

– Veldig bra for alle

Eiendomssjef i Zenith Eiendom som forvalter bygget, Katrine Torset, er fornøyd med prosjektet og hvordan de sammen med Malling & Co og Hennig-Olsen Is kom fram til en bra løsning.

– Det ble en kjempebra løsning! Vi har fått leid ut et krevende areal, og Hennig-Olsen Is har fått lokaler de er meget fornøyde med. Vi har samarbeidet mye med Malling & Co tidligere og vi har alltid hatt positiv dialog og nyter godt av deres oversikt over markedet, forteller Torset.

LES MER: Fra tungindustri til samlingspunkt: Slik forvandles Thune-området på Skøyen

Dette er ikke første gangen Torset er med på leietakertilpasninger.

– Som regel går endringene på romløsninger, elektro, VVS og den type ting. Større tekniske løsninger som palleheiser er det ikke så ofte man er med på. Det var en ganske unik utfordring. I tillegg var det tidvis krevende med tilgang på håndverkere i perioden det skulle bygges ut på grunn av pandemien. Men vi kom i mål og det ble veldig bra, sier Torset.

Katrine-Torset

– Det ble en kjempebra løsning! Vi har fått leid ut et krevende areal, og Hennig-Olsen Is har fått lokaler de er meget fornøyde med.


Lokalkompetanse og behovsavklaring

Hennig-Olsen Is ønsket seg til Liertoppen av flere grunner. De ansatte bor i nærheten, og det er en stor fordel transportmessig med tanke på reiseavstand til Oslo og Drammen, samt av- og påkjøring til hovedveiene.

For Hennig-Olsen Is var det viktig å få på plass nok pallereoler, og at de ansatte fikk trivelige og funksjonelle arealer, samtidig som at budsjett på bokostnadene ble ivaretatt. Ved å se mulighetene i det gamle høyt-lageret sammen med andre funksjoner i bygget ble leietakers ønsker oppfylt, og utleier fikk en kontantstrøm på arealer de i utgangspunktet hadde avskrevet.

Lagerhall

Utleiemegling er et omfattende fag i stadig utvikling. Man må jobbe med en rekke faktorer som er med på å påvirke hvilke leietakere gårdeier får, hva de ønsker av eiendommen og hvilken leiepris man kan ta. Det kan være en stor fordel å involvere profesjonelle meglere for å få et best mulig resultat for alle parter.

LES MER: Norges fremste næringsmegler innen retail og servering deler råd og innsikt til gårdeiere

 

Storfornøyd

Hennig-Olsens 11 ansatte på verkstedet i Drammen har bare jobbet i de nye lokalene i et par måneder, men er storfornøyd med sin nye arbeidsplass.

Iskremprodusenten har fått flere fasiliteter tilpasset, som verksted, vaskehall og sveiserom, samt en mesanin med reolplass til frysedisker, handelsvarer og et mylder av iskremtilbehør. Verkstedhallen måler drøye 3300 kvadratmeter.


Vaskehall

– Lokalene ligger midt i smørøyet for vår virksomhet. Vi sender fryseutstyr rundt i hele landet og har sjåfører som kjører i alle retninger. Da er det veldig kjekt å komme rett ut på motorveien. Dessuten finner leverandørene våre lett fram for å levere til oss. Totalt sett har vi fått mye bedre lokaler som gjør oss mer effektive, sier teamleder for Hennig-Olsen i Drammen, Jørn Mølkjær.

Jorn-Molkjaer-1

– Lokalene ligger midt i smørøyet for vår virksomhet. Vi sender fryseutstyr rundt i hele landet og har sjåfører som kjører i alle retninger. Da er det veldig kjekt å komme rett ut på motorveien.

 BESØK VÅRT DIGITALE KUNNSKAPS-BIBLIOTEK

Her finner du e-bøker med tips og råd innenfor:

 • Eiendomsutvikling
 • Investeringer i næringseiendom
 • PropTech
 • Næringsmegling
 • Leietakertilfredshet
 • Energi- og miljø
 • Valg av kontorlokaler
 • Forvaltning av næringseiendom

Naviger til Malling & Co sitt digitale kunnskaps-bibliotek

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!