Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. Valgte eiendomsforvaltning fra Malling & Co i Drammen

Valgte eiendomsforvaltning fra Malling & Co i Drammen

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
30. Okt 2018

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Eiendomsselskapet Fevang eier 30 bygg i drammensregionen. Et samarbeid med Malling & Co om forvaltning frigjør deres ressurser til å gjøre det de er best på: utleie, kjøp og salg av eiendom.

Fevang eier, utvikler og leier ut næringseiendom, hovedsakelig i Drammen og nærliggende områder. Deres mål er at leietakerne skal trives og til enhver tid ha tilgang til fasiliteter som dekker den enkeltes behov.

Nå har de hentet inn fagkompetanse innen eiendomsforvaltning fra Eiendomshuset Malling & Co, som er en av Norges mest erfarne eiendomsforvaltere med over 2,3 millioner kvadratmeter i porteføljen.

Ole-Fevang_farger_web
Ole Andreas Fevang er daglig leder i det familieeide eiendomsselskapet Fevang.

– Vi fikk øynene opp for den gode eiendomsdriften Malling leverer da vi kjøpte et bygg der de hadde driftsansvaret. Jeg, mine brødre og min far tok avgjørelsen om å utvide samarbeidet med Malling. I dag forvalter Malling & Co 12 av våre 30 eiendommer og jeg har kun gode ord å si om selskapet, sier Ole Andreas Fevang, daglig leder i Fevang.

– For våre leietakere betyr denne avtalen at det er dyktige fagfolk som følger opp den daglige driften og det tekniske ved eiendommen. Vi som eiere har vært opptatt av å være tett på, men vi har ikke fagkunnskapen som kreves, sier Fevang, som har et bankende hjerte for Drammen.

LES OGSÅ: Hvorfor Malling & Co er det naturlige valget for forvaltning av dine eiendommer

Malling & Co Forvaltning ivaretar over 2,4 millioner kvadratmeter næringseiendom på vegne av norske og internasjonale eiere. Nylig lanserte vi en e-bok om hvordan vi som Norges største eiendomsforvalter skaper gode og langvarige leieforhold.

New Call-to-action


Eiendomsforvaltning: Et fagfelt i rasende utvikling

Tidligere hyret Fevang inn enkelt-selskaper for å ta seg av ulike deler av forvaltningsarbeidet. I følge Fevang er det en stor fordel å ha en totalleverandør som kjenner byggenes helhet.

 

– Dagens moderne bygg er satt sammen av mange komponenter som krever fagkunnskap. Byggenes tekniske infrastruktur har blitt mer komplisert, og man er nødt til å se samspillet mellom de ulike delene av bygget for å kunne optimalisere driften. I tillegg er det en rekke myndighetskrav og tilsyn som må dokumenteres. Det er trygt og godt å vite at det fagpersoner i Malling som nå følger opp dette, forklarer Fevang, og legger til:

– Da kan våre ressurser frigjøres for mer strategiske formål – det lønner seg for oss å jobbe med det vi er best på: utleie, kjøp og salg av eiendom.

Drammen_oversiktsbilde
Fevang familien har et bankende hjerte for Drammen. Regionen har hatt en formidabel utvikling de siste årene, og store utbyggingsprosjekter foregår fortsatt.

 

Summen av en million detaljer

Fevangs resonnement om at eiendommer blir stadig mer komplisert å drifte støttes av forvaltningsdirektør Cathrine Kildalsen i Malling & Co.

– Bygg blir stadig mer drevet av teknologi og det er en rekke myndighetskrav til dokumentasjon og oppfølging som må ivaretas. En profesjonell eiendomsforvalter sørger for at man kan konsentrere seg om å utvikle og skape lønnsomme eiendommer uten å bekymre seg for detaljene i driften, sier Kildalsen.

– Gjennom lang erfaring innen eiendomsforvaltning har våre ansatte opparbeidet seg betydelig innsikt for hvordan gårdeier kan tiltrekke seg og beholde attraktive leietakere. Dersom leietaker ikke ønsker å forlenge leieforholdet kan dette medføre store kostnader og tap av inntekter. Inntektstapet vil variere, men det er ikke uvanlig at den totale kostnaden og inntektstapet tilsvarer to års leie. Derfor er det viktig å sørge for god ivaretakelse av bygg og tjenester til leietakerne, slik at de er tilfredse, forklarer Kildalsen.

Peter T. Malling senior uttalte en gang følgende:

mak-0097-2

 

"Eiendomsforvaltning er summen av en million detaljer." 

Peter T. Malling sr. 
Grunnlegger og arbeidende styreformann 
i Eiendomshuset Malling & Co.

 

 

 Det er et sitat som står seg den dag i dag, mener Kildalsen og forklarer at de nå er i gang med å videreutdanne vaktmestere for å håndtere nye detaljer i fremtidens bygg.

– Det er viktig for oss å sikre at våre vaktmestere har de beste forutsetninger for å lykkes i sitt arbeid. Derfor går flere gjennom et ettårig løp for videreutdanning som vil bygge på deres allerede solide kompetanse, avslutter Kildalsen.

LES OGSÅ: God eiendomsforvaltning er et suksesskriterie for Meet Ullevaal

Vil du vite hva som påvirker leietakertilfredshet og hvordan man skaper langsiktige leietakere?

New Call-to-action

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!