Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. Utvikler talenter gjennom nytt graduateprogram

Utvikler talenter gjennom nytt graduateprogram

Martin Mehus har ledet den økonomiske forvaltningen siden 2017. Han er statsautorisert revisor og regnskapsfører, og har bred erfaring fra internasjonal industri til boligutvikling i Norge. Martin brenner for å koble regnskap og teknologi sammen for å skape unike og gode kundeopplevelser. I sine yngre dager konkurrerte han i norgestoppen innen seiling, en erfaring han gjerne trekker inn i arbeidshverdagen.
Skrevet av Martin Mehus
30. Jan 2024

Martin Mehus har ledet den økonomiske forvaltningen siden 2017. Han er statsautorisert revisor og regnskapsfører, og har bred erfaring fra internasjonal industri til boligutvikling i Norge. Martin brenner for å koble regnskap og teknologi sammen for å skape unike og gode kundeopplevelser. I sine yngre dager konkurrerte han i norgestoppen innen seiling, en erfaring han gjerne trekker inn i arbeidshverdagen.

Malling har i år lansert et spesialtilpasset utviklingsløp for nyutdannede, som gir de mest ambisiøse kandidatene muligheten til å bli regnskapssjef for en egen portefølje av eiendomsselskaper bare fem år etter endt utdannelse.  

“Med bakgrunn som siviløkonom var jeg på jakt etter en jobb i krysningen mellom økonomi og eiendom. Da jeg så stillingsutlysningen tenkte jeg at det kunne passe meg godt, i tillegg til at jeg hadde hørt positive ting om Malling fra før.”  Rebecca Svenkerud, graduate hos Malling

Rebecca Svenkerud og Marthe Møller var de første ansatte i Mallings graduateprogram med oppstart i august. De ble ansatt nesten et år i forveien, og var blant søkerne som ble valgt ut til å delta på Mallings Assessment Day, Hvor aktuelle kandidater blir invitert til å tilbringe en hel dag i Mallings flotte lokaler i Vika. Malling legger vekt på at dette skal være en toveis prosess, hvor studentene også får muligheten til å gjøre seg godt kjent med firmaet de eventuelt skal begynne å jobbe i, samt mulige fremtidige kollegaer.  

“En ting jeg liker veldig godt er at det er et ungt miljø i avdelingen der vi jobber. Når man kommer rett fra skolebenken kan det være skummelt å starte rett i arbeidslivet med folk som har mange års erfaring. Det er derfor betryggende med det unge miljøet samt lav terskel for å spørre om diverse ting man lurer på.” Marthe Møller, graduate hos Malling 

20240108_141223

Nytenkning og innovasjon i Malling 

Programmet er utformet for å tiltrekke seg og utvikle talenter som er nysgjerrige og tilpasningsdyktige. I dagens marked med akselererende teknologisk utvikling, er det essensielt å ansette medarbeidere som evner å være i forkant av utviklingen. Malling har en sterk tradisjon for å være tidlig ute med å ta i bruk ny teknologi, og denne utviklingen drives av de ansatte.  

Veldig god start på karrieren 

Jeg likte rekrutteringsprosessen svært godt. Malling gjør noe som ikke alle andre gjør. Istedenfor å kjøre den klassiske stilen med første – og andregangsintervju, så tar de en full dag som de kaller «Assesment day», hvor de gjennomfører tre intervjuer, tester og case. Du får dermed muligheten til å besøke arbeidsplassen du skal jobbe og hilse på hvem som kan bli dine potensielle kollegaer og ha en hel dag her i Dronning Mauds Gate 15, sier graduate Marthe Møller. 

Marte Eltvik Lien, som er kurs- og programansvarlig hos Malling i samarbeid med Karoline Kvinge Toften, mener at dette programmet gir en veldig god start på karrieren for en økonomiutdannet:  

Programmet gir en veldig god grunnutdanning, enten man ønsker å følge femårsløpet helt ut, eller om man etter et par år velger å søke seg til et annet sted, enten i eller utenfor Eiendomshuset. Man lærer regnskap, skatt og avgift, man lærer å jobbe mot kunder, som en del av et team og individuelt, og man lærer å benytte teknologi for å skape kvalitet og jobbe effektivt.  

Graduateprogrammet er en direkte refleksjon av Mallings langvarige tradisjon for innovasjon og lederskap i eiendomsbransjen i Norge. Som en ledende eiendomsrådgiver etablert i 1964, har Malling alltid fokusert på å utvikle og fornye sin tilnærming til eiendomsforvaltning, leie, transaksjonsrådgivning, investeringsrådgivning, forskning og verdivurdering. Dette programmet er ikke bare et tiltak for talentutvikling, men også et strategisk skritt for å styrke Mallings posisjon i markedet ytterligere. 

Vi mener dette er en morsom og spennende start på karrieren. Man er ikke ferdig utlært når man er ferdig med studiene, og mange er veldig sultne på å fortsette å lære og utvikle seg. Som graduate i Malling følger man et løp som gir en anvendelig og attraktiv kompetanse, sier Marte Eltvik Lien. 

Du lærer økonomien i et selskap fra A til Å ved å gå denne stigen, det vil du få igjen for uansett hva du skal gjøre senere. Du får et fasttrack til en god karriere, tilføyer Karoline Kvinge Toften. 

LES OGSÅ: Ny e-bok fra økonomiavdelingen: Slik tilpasser vi oss eiendomsbransjen

Rekruttere og utvikle de riktige menneskene 

Med den økende etterspørselen etter Malling sine tjenester, særlig de siste årene, har også behovet for flere dyktige medarbeidere økt. Rekruttering av eksterne kandidater tok stadig mer av tiden til ledende ansatte, og siden det kan ta tid å finne de riktige kandidatene økte sårbarheten i tilfelle oppsigelser. Ved å formalisere opplæringen av nyutdannede i et graduateprogram, og ansette flere nyutdannede samtidig, vil man ved vekst på kundesiden eller i tilfelle oppsigelser umiddelbart kunne gi forfremmelser til eksisterende medarbeidere, heller enn å ansette eksterne.  

Vi har vært så heldige at både kundene våre og vi har vært i vekst, og da trenger vi flere dyktige medarbeidere, sier Karoline Kvinge Toften. 

New Call-to-action

Medarbeideropplevelser hos Malling

For å tiltrekke seg de beste søkerne har Malling stått på stand på Karrieredagen til NHH de to siste årene, og holdt foredrag med påfølgende middag og quiz for noen utvalgte NHH-studenter. Videre forteller Marte Eltvik Lien: 

I september arrangerte vi en egen casekveld på kontoret, hvor utvalgte søkere fra NHH, BI og NMBU fikk delta. De ble delt inn i grupper og fikk prøve seg på noen problemstillinger fra hverdagen vår. Flere av deltakerne på casekvelden søkte også fast jobb hos oss etterpå, noe som var veldig kjekt

Karoline Kvinge Toften og Marte Eltvik Lien utvikler det interne kursprogrammet i Malling, og første uken i ny jobb innebærer blant annet kursing og opplæring i noen av oppgavene som venter. Alle medarbeidere deltar på interne kurs flere ganger i året, for å holde seg faglig oppdatert og bli klare for nye ansvarsområder.  

Vi har blitt tatt godt imot fra første dag, med et sosialt opplegg og god faglig opplæring. Det er mye som skjer i Malling av fredagspils, avdelingssamlinger og fellestreninger i kjelleren. Selve arbeidsmengden er veldig variert, og selv om det kan bli mye i perioder, er det veldig overkommelig. Det er også gode utviklingsmuligheter på huset. Når vi møter kollegaer som har vært her en stund, sier samtlige at Malling er den beste arbeidsplassen de har hatt. Det føler jeg at jeg allerede har fått en smakebit av, sier Rebecca Svenkerud.  

Graduate Marthe Møller følger opp og sier: 

Det jeg liker aller best med å være graduate i Malling er alt det sosiale. Det er alt i fra sommerfest og oktoberfest til økonomiaften. I Malling er de flinke til å gjøre hyggelige ting for de ansatte og det setter jeg stor pris på. Det er også veldig flat struktur og alle hilser og smiler i gangene. Arbeidshverdagen er fleksibel, og man får jobbe selvstendig med sine selskaper om det så er på kontoret eller hjemmefra (men kontoret er definitivt best!). Kontorene er helt nyoppusset og veldig gjennomført i eksklusiv stil, så her kan man virkelig trives. 

Fremtiden for graduateprogrammet 

Malling har allerede ansatt fem medarbeidere som starter på programmet i 2024, en dobling sammenlignet med det første året. To starter i februar, og tre starter i august. Fremover tar Malling sikte på å ansette tre til fire medarbeidere to ganger i året. Malling fortsetter å tiltrekke seg de dyktigste studentene ved å gi tilbud om fast stilling inntil et år før man er ferdig med studiene. Fra oppstart i selskapet vil Malling kombinere faglig dyktighet med et sosialt og støttende læringsmiljø for å beholde de dyktige medarbeiderne som er helt avgjørende for at Malling opprettholder sin ledende posisjon i eiendomsbransjen. 


 

TOTALLEVERANDØR MED ØYE FOR DETALJER

Malling-Forvaltning--Print-TTL_7324

Som Norges største og eldste eiendomshus håndterer vi alle forhold rundt en eiendom på vegne av gårdeier.  Vi i regnskapsavdelingen er særdeles interessert i eiendomsregnskapet og har spisset vår avdeling og systemer mot nettopp eiendom. Dette gjør oss ekstra kvalifisert til å bistå profesjonelle eiendomsaktører med den økonomiske forvaltningen. I tillegg til ordinær regnskapsførsel kan vi også bistå inn i spesifikke prosesser der man trenger spesialistkompetanse. Vi har bidratt kunder gjennom krevende prosesser som kjøp og salg, due diligence samt andre komplekse transaksjoner. Vårt team har en god bredde i kompetanse og erfaring inn i de fleste områder.

Vi bistår gjerne om behovet er til stede.

New Call-to-action

BESØK VÅRT DIGITALE KUNNSKAPS-BIBLIOTEK

Vi har laget e-bøker med tips og råd innenfor:

  • Eiendomsutvikling
  • Investeringer i næringseiendom
  • Proptech
  • Leietakertilfredshet
  • Valg av kontorlokaler

Klikk her for å komme til vårt digitale kunnskaps-bibliotek.

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!