Hopp til innhold
 1. Malling.no/
 2. Aktuelt/
 3. Strategisk rådgivning for investerings- og toppselskaper

Strategisk rådgivning for investerings- og toppselskaper

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
14. Des 2021

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Økonomiavdelingen i Malling & Co Forvaltning har satt seg ambisiøse mål. Selskapet skal doble omsetningen de neste fem årene ved å tilby regnskapsførsel og strategisk rådgivning for investerings- og toppselskaper.

– Fremover skal vi fortsette å vokse lønnsomt og være med på veksten innenfor næringseiendom, men samtidig skal vi i økende grad bistå investeringsselskaper og toppselskaper med forretningsførsel og strategisk rådgivning, sier partner og økonomidirektør i Eiendomshuset Malling & Co Forvaltning , Martin Mehus.Martin Melhus

Siden 2021 har økonomiavdelingen i Malling &Co Forvaltning tatt seg av all regnskap- og forretningsførsel for Carl Erik Krefting sine selskaper i Carucel-konsernet.

– Det er en stor fjær i hatten å få jobbe med et så fremoverlent og dyktig selskap. At man har oppdatert informasjon til enhver tid er essensielt for å fatte riktige og kunnskapsbaserte beslutninger, sier Mehus.

Han legger til at økonomiavdelingen i Malling & Co Forvaltning har tatt i bruk programvare fra Escali og integrert dette mot Xledger. Det sikrer smidig og løpende bokføring av regnskap.

 

Torbjörn Karlsson, CFO i Carucel Eiendom.

 

– Vi opplever at Malling & Co er den aktøren som best håndterer kompleksiteten i porteføljen vår. I tillegg leverer de en kombinasjon av faglig trygghet og fleksibilitet når vi trenger det, sier CFO, Torbjörn Karlsson i Carucel Eiendom.

 

 

Ønsker å bistå investeringsselskaper

– Vi har et solid fundament å bygge selskapet videre på, forsikrer Mehus.

Han forklarer at tre nye teamledere kom på plass i høst; Marte Eltvik Lien, Espen Urdahl og Karoline Kvinge Toften.

– De er alle managere og statsautoriserte revisorer med lang erfaring fra EY. Karoline er i tillegg autorisert finansanalytiker fra NHH. Det betyr at vi vil tilby rådgivning om eksempelvis transaksjoner, finansiell due diligence og VEK-beregninger til kunder der vi ikke har regnskapsførsel i dag, sier Mehus.

– I tillegg har Hans Jørgen Aulie, tidligere teamleder, blitt løftet opp til leder av ekstern Business Management. Han skal ha overordnet ansvar for vår kundeportefølje og vil da følge opp teamlederne tett. Hans Jørgen har mange års erfaring hos Malling og Storebrand Eiendom. Med disse nyansatte teamlederne og Nadina Mesic som er teamleder for Team International har vi et veldig kompetent og fremoverlent team.

 

New Call-to-action

 

Økonomidirektøren forklarer at transaksjonsmarkedet for blant annet eiendom er på et helt annet nivå enn for noen år siden. Det er mer aktivitet  i markedet og eiendommene selges hyppigere. Eiendom har blitt et mer likvid asset.

– Vi har mye erfaring og kompetanse å bistå med i forbindelse med transaksjoner som å gå gjennom dokumentasjon av balanse og oppsett av en kjøpesumsberegning.

Samtidig viser Mehus til at økonomiavdelingen i Malling & Co Forvaltning har gjort flere grep for å digitalisere og effektivisere prosesser.

– Vi kan så mye mer enn eiendom. Et godt eksempel er hva vi har gjort for Snø – Norges første innendørs vinteranlegg, sier han og utdyper:

– Vi har bygget en robot som automatiserer forretningsførselen av billettsalget. Fra en kjøper en billett på hjemmesiden til salget er bokført og avstemt med bank, er det ikke en eneste menneskehånd som tar i prosessen. Det frigjør enormt med ressurser, menneskelige feil elimineres og Snø har alltid oppdatert informasjon om billettsalget, sier Mehus.

SNØ_mot-øst_desember_2019_Web

Les også: Utviklet robot til Norges første innendørs vinteranlegg

 

New Call-to-action

 

Effektiviserer med robotteknologi

Fersk innsikt fra anerkjente analytikere i Gartner viser at mange CFOer skal øke investeringer innen digitale ferdigheter i 2022. Syv av ti skal øke sine investeringer i IT-løsninger.

Mehus er ikke overasket over undersøkelsen.

– Digitalisering og effektivisering har vært og er et hett tema. Selv startet vi å automatisere håndteringen av leverandørfakturer i 2017. Vi får om lag 70.000 slike hvert år. Siden den gang har vi gjort flere grep for å automatisere og effektivisere vår og kundenes virksomhet. I dag har vi tre ansatte som utelukkende arbeider med automatisering og robotisering, sier Mehus.

Les også: Omfattende automatisering skal gi mer tid til kunder og nye oppdrag

Han mener flere bør sette ut forretningsførsel til en ekstern tredjepart.

– Mange sitter med gamle systemer og vurderer om de skal modernisere in-house eller samarbeide med en ekstern part. Jeg er overbevist om at mange vil ha mer kontroll med en skybasert løsning hos en ekstern part kontra å bruke et lukket system in-house.

Regnskapsavdelingen i Malling & Co har ansatt ti nye personer de siste to årene og teller i dag 40 ansatte. Kompetanseutvikling står helt sentralt.

– Vi opplever at eksisterende kunder ønsker enda mer bistand, samtidig som stadig flere ønsker å samarbeide med oss, sier Mehus og avslutter:

– Ofte er det for dyrt og lite formålstjenlig å bygge opp spesialistkompetanse i egen virksomhet. Når vi samtidig vet at endringstempoet øker, tenker jeg mange har mye å tjene på å sette ut regnskapsførselen til spesialister. Det resulterer ofte i at kostnader kuttes og mer ressurser kan allokeres til forretningsmessige og strategiske formål.

Nysgjerrig på hva Malling & Co kan gjøre for deg og din virksomhet?

Klikk her for å sende e-post til økonomidirektør Martin Mehus.


BESØK VÅRT DIGITALE KUNNSKAPS-BIBLIOTEK

Her finner du e-bøker med tips og råd innenfor:

 • Eiendomsutvikling
 • Investeringer i næringseiendom
 • PropTech
 • Næringsmegling
 • Leietakertilfredshet
 • Energi- og miljø
 • Valg av kontorlokaler
 • Forvaltning av næringseiendom

Naviger til Malling & Co sitt digitale kunnskaps-bibliotek

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!