Hopp til innhold
 1. Malling.no/
 2. Aktuelt/
 3. Overtar regnskapsføringen for Ferd Eiendom

Overtar regnskapsføringen for Ferd Eiendom

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
21. Nov 2022

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Som Ferd Eiendoms nye forretningsfører skal Malling & Co bidra til å øke verdiene i porteføljen på 13 milliarder kroner.

– Det er inspirerende å få lov til å jobbe med Ferd Eiendom som har mange spennende prosjekter på gang. Det er stor stas å få være deres partner, sier partner og økonomidirektør i Malling & Co, Martin Mehus.

Martin Melhus

Malling & Co trakk det lengste strået i anbudskonkurransen og avtalen er signert for de neste tre årene. Avtalen innebærer at Malling & Co skal hjelpe Ferd med regnskapsførsel. Eiendomshuset blir dermed en viktig bidragsyter når Ferd Eiendom utvikler sin portefølje.

Les også: Strategisk rådgivning for investerings- og toppselskaper

– Vår spisskompetanse på næringseiendom gjorde at vi skilte oss ut. I tillegg til å hjelpe Ferd og deres datterselskaper med regnskap, kan vi kontinuerlig gi oppdatert informasjon så Ferd kan ta kunnskapsbaserte beslutninger om utviklingen av eiendommene sine, sier Mehus.

Trenger partnere som frigjør tid

Malling & Co har over tid hatt en større satsning på teknologi som automatiserer oppgaver og forbedrer regnskapsprosessene. Allerede i 2017 tok selskapet i bruk en robot for å ta seg av deler av de 70 000 fakturaene de mottar årlig.

Mehus sier dette er en viktig faktor for å skjerpe både kundenes og egen konkurransekraft.

– Vi har et eget tech-team som jobber med roboter og dataintegrasjonsmuligheter. Vi ønsker å bruke mest mulig teknologi i våre leveranser fordi det sikrer at vi er à jour, øker nøyaktigheten i regnskapsføringen og frigjør tid. Den ekstra tiden kan vi for eksempel bruke på å gi kundene merverdi i form av analyser og rapporter, sier Mehus.

Les også: Omfattende automatisering skal gi mer tid til kunder og nye oppdrag

Ferd Eiendom som byutvikler har både nærings- og boligprosjekter, samt forvaltningseiendommer. Felles for selskapets prosjekter er beliggenhet nær sentrale kollektivknutepunkter. Ved utgangen av 2021 hadde porteføljen en eiendomsverdi på 13 milliarder kroner.

Camilla Krogh - Ferd Eiendom

– Ferd Eiendom sitt omdømme skal være basert på trygghet og tillitt. Derfor er valget av strategiske samarbeidspartnere viktig. Vi velger alltid seriøse og fremoverlente selskaper som speiler vårt verdigrunnlag og vår visjon slik at vi kan frigjøre tid til å konsentrere oss om vår viktigste oppgave, nemlig å bli en ledende byutvikler, sier administrerende direktør i Ferd Eiendom, Camilla Krogh.

Ferd Eiendom har en liten, men svært kompetent organisasjon som kan kjøpe og selge, utvikle og forvalte store prosjekter, både på bolig og næring.

New Call-to-action

Ahsan Ahmed - Ferd Eiendom

– Det var flere gode og kompetente aktører inne i bildet da vi skulle velge leverandør. Malling & Co utpekte seg gjennom profesjonell opptreden, åpenhet og en jordnær og omgjengelig tone i dialogen. Vi gleder oss til samarbeidet, sier Head of Finance i Ferd Eiendom, Ahsan Ahmed.

65 ansatte og 100 millioner i omsetning

Malling & Cos avdeling for økonomisk forvaltning er et autorisert regnskapsbyrå med 65 ansatte. Avdelingen når snart 100 millioner kroner i omsetning. Med autoriserte regnskapsførere og unik kompetanse og kunnskap om næringseiendom i Norge, kan Malling & Co tilby full forretningsføring fra A til Å. Det innebærer blant annet:

 • å gi løpende økonomiske råd
 • følge med på eiendommenes likviditet
 • sørge for oppdaterte, økonomiske rapporter

Avdelingen har oppdrag innen flere bransjer, og driver naturligvis full forretningsførsel av alle Malling & Co-selskapene.

– Det er veldig morsomt å se at vi klarer å hevde oss i konkurranse med selskaper som er spesialister på regnskap, og vinne en kontrakt som den med Ferd. Det er en stor fjær i hatten. Vår spisskompetanse er som sagt på næringseiendom. Det blir nå veldig spennende å jobbe sammen en så anerkjent og ambisiøs byggherre med en særdeles spennende prosjektportefølje, sier Mehus.BESØK VÅRT DIGITALE KUNNSKAPS-BIBLIOTEK

Her finner du e-bøker med tips og råd innenfor:

 • Eiendomsutvikling
 • Investeringer i næringseiendom
 • PropTech
 • Næringsmegling
 • Leietakertilfredshet
 • Energi- og miljø
 • Valg av kontorlokaler
 • Forvaltning av næringseiendom

Naviger til Malling & Co sitt digitale kunnskaps-bibliotek

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!