Hopp til innhold
 1. Malling.no/
 2. Aktuelt/
 3. Over 10 år i drømmejobben

Over 10 år i drømmejobben

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
17. Feb 2022

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Eiendomssjef Magnus Solberg Andersen har arbeidet i Malling & Co i over ti år. Her deler han sitt høydepunkt i karrieren, og forteller om arbeidsmiljøet og utviklingen i Eiendomshuset.

Andersen sier at han aldri har tenkt tanken på å skifte jobb.

– Jeg har alltid visst at jeg ville jobbe med eiendom, og her i Malling får jeg muligheten til å utvikle meg i et tverrfagligmiljø med mennesker som virkelig brenner for å skape verdi for kundene, innleder Andersen.

Magnus S. Andersen

En enorm utvikling

Da Andersen startet som eiendomsforvalter i Malling & Co i 2011 ble husleier sendt ut som brev i posten.

– Det har skjedd mye mens jeg har arbeidet her - ikke minst innenfor digitalisering. Samtidig har tjenestespekteret til Eiendomshuset blitt mye bredere. Nå er vi en one-stop-shop som kan bistå med så å si alle fagområder innen næringseiendom.

Han mimrer tilbake til dagen han ble forfremmet til eiendomssjef.

– Det var utrolig spennende og givende å få muligheten til å bli eiendomssjef, og det var en særdeles god følelse å kunne ta fatt på neste karrieresteg. Jeg uttrykte tidlig at jeg ønsket mer ansvar, og er utrolig takknemlig for at jeg fikk lov til å prøve meg som eiendomssjef i relativt ung alder, sier Andersen og fortsetter:

– I Malling får man muligheten til å utvikle seg og gradvis få mer ansvar. Et godt eksempel på det er forvaltningsdirektøren vår, Cathrine Kildalsen, som begynte som eiendomsforvalter etter studiene.

mak-0147

I dag er Andersen eiendomssjef for om lag 25 eiendommer. Han mener den tverrfaglige kompetansen i selskapet er med på å gjøre alle bedre.

– Kunnskapsdeling står sentralt, og er veldig viktig for oss. Vi arbeider tverrfaglig og fagspesialister innenfor eksempelvis bærekraft, energi og miljø eller eiendomsutvikling er ofte inne i avdelingsmøter og deler av sin kunnskap. At vi er et komplett eiendomshus med tjenester fra A til Å er med på å heve kompetansen og forenkler hverdagen til våre kunder.

mak-0054

Les også: Kvalitet og stort tjenestespekter var avgjørende for at Nordea Liv valgte Malling & Co

Aktive grep som øker verdien

Andersen forklarer at han i ung alder ble interessert i eiendom.

– Oldefaren min eide et fabrikklokale på et par tusen kvadratmeter som senere ble overtatt av mine besteforeldre. Da de gikk bort, satte min bror, far og jeg det i stand for salg, sammen med den andre familiegrenen. Å pusse opp og se uutnyttet potensial i eiendom var veldig givende. Det prosjektet var en øyeåpner for meg, sier Andersen og forklarer at han arbeidet som utleiemegler mens han studerte til å bli siviløkonom ved Handelshøyskolen BI.

I dag er Andersen bosatt i Sarpsborg med kone og to barn. Han forteller at det går mye tid til å følge opp barna, enten det er i håndball-, hockey-, eller dansehallen, men at interessen for eiendom står helt sentralt i livet hans.

magnus_og_sønn2

I tillegg til å ha ansvaret for 25 eiendommer i jobben som eiendomssjef, har han tre utleieboliger i tillegg til hybel i eget hus.

– Vi har alltid prosjekter på gang for å si det mildt, smiler Andersen og tenker over hva det er ved eiendom som han syntes er så spennende:

– Det handler om at man selv kan ta aktive grep som øker verdien. Det syntes jeg er motiverende, og det som er særlig spennende med eiendom.

Eiendomssjefen mener totalrehabiliteringen av Karl Johans gate 20, David-Andersen-gården, er et godt eksempel på nettopp dette.

4_fasade_4

– Det er kanskje det mest krevende, men også mest givende prosjektet jeg har jobbet med fordi vi har arbeidet så grundig og helhetlig med hele eiendommen. Vi overtok forvaltning av bygården i 2013, og så straks potensialet for å øke verdi og inntjening. Vi undersøkte alle aspekter, alt fra teknisk infrastruktur til inntjeningspotensial og lønnsomhetsberegninger, og lagde en helhetlig langsiktig plan for videre utvikling, og resultatet har blitt veldig bra.

Andersen legger til at butikk- og kontorarealene til den historiske gullsmedforretningen rehabiliteres med planlagt ferdigstillelse i mai 2022.  

Les og se bilder: Totalrenoverte ærverdig bygård på Egertorget til standard som er beliggenheten verdig

Forvaltningsavdelingen i Malling & Co ivaretar over 2,4 millioner kvadratmeter næringseiendom på vegne av norske og internasjonale gårdeiere. Nylig lanserte vi en e-bok om hvordan vi som Norges største eiendomsforvalter skaper gode og langvarige leieforhold.

New Call-to-action

Effektivisering og åpenhet

Eiendomssjefen tror forvaltning vil effektiviseres og bli mer transparent i årene fremover.

– Vi har utviklet vår egen digitale forvaltningsplattform; Myldre. Løsningen er med på å effektivisere og forenkle hverdagen for gårdeiere, forvaltere, leietakere og driftspersonell gjennom å speile nå-situasjonen på eiendommen til enhver tid.

– Det sparer tid, penger og ressurser – og slike smarte verktøy tror jeg vil bli viktigere for god eiendomsforvaltning i årene som kommer, sier Andersen og peker på at kjernen i god eiendomsforvaltning vil bestå:

– Kreative og initiativrike mennesker som evner å se potensialet i en eiendom, og som hele tiden søker å øke verdien, vil selvsagt fortsatt være helt essensielt for god eiendomsforvaltning.

Les også: Urbanium Eiendom holder oversikt over eiendomsporteføljen med Myldre 

Andersen berømmer bedriftskulturen i Malling:

– Det er rett og slett utrolig gøy å arbeide her fordi vi lærer mye av hverandre og de fleste er veldig sosiale og vil finne på ting utenfor arbeidstid. For meg er dette drømmejobben, avslutter Andersen.

Les og se bilder: Økte leieinntekter etter rehabiliteringen av Storgata 10  

Les også: Oppdatert teknisk kunnskap er stadig viktigere for god eiendomsforvaltning

New Call-to-action


BESØK VÅRT DIGITALE KUNNSKAPS-BIBLIOTEK

Her finner du e-bøker med tips og råd innenfor:

 • Eiendomsutvikling
 • Investeringer i næringseiendom
 • PropTech
 • Næringsmegling
 • Leietakertilfredshet
 • Energi- og miljø
 • Valg av kontorlokaler
 • Forvaltning av næringseiendom

Naviger til Malling & Co sitt digitale kunnskaps-bibliotek

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!