Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. Lederskifte i Eiendomshuset Malling & Co

Lederskifte i Eiendomshuset Malling & Co

Hva skiller oss fra andre eiendomsrådgivere? Svaret ligger i navnet; vi er et komplett eiendomshus som kan bistå våre kunder gjennom hele livssyklusen til en næringseiendom.
Skrevet av Malling & Co
25. Aug 2016

Hva skiller oss fra andre eiendomsrådgivere? Svaret ligger i navnet; vi er et komplett eiendomshus som kan bistå våre kunder gjennom hele livssyklusen til en næringseiendom.

«Vi er svært tilfreds med å ønske Anders Berggren velkommen som ny administrerende direktør i Eiendomshuset Malling & Co. Vi tror Anders er rett person til å bygge videre på vår langsiktige strategi og visjon om å bli Norges ledende eiendomsrådgiver», sier styreformann Peter T. Malling Sr.

Anders Berggren har hatt ansvar for realinvesteringer, herunder direkte eiet eiendom, i Storebrand siden 2009. Samlet størrelse på porteføljen er ca. 35 mrd. kr, herav 28 mrd. kr i Norge og 7 mrd. kr. i Sverige. Anders har hatt det operative ansvar for eiendomsforvaltningen for den norske porteføljen, herunder eiendomsutvikling, utleie, drift, samt aktiv porteføljeforvaltning gjennom kjøp og salg av eiendommer. I løpet av hans tid i Storebrand har han gjennomført transaksjoner i Norge (kjøp og salg) for ca. 17 mrd. kr. Videre har han hatt ansvar for å etablere og utvikle eiendomsfondet Storebrand Eiendomsfond Norge KS, et ikke belånt selskap tilpasset pensjonskasser og stiftelser, som siden etableringen i 2010 har vokst til 8 mrd. kr, hvorav vel 6 mrd. kr. er hentet fra eksterne investorer. Tidligere har Anders vært investeringsdirektør i SEB Asset Management Norge AS og Orkla ASA.

Marius Herud har hatt et ønske om å trekke seg som administrerende direktør i konsernet, for å fokusere på andre oppgaver i Eiendomshuset Malling & Co. Marius Herud har dermed initiert en prosess med styret for å finne sin etterfølger.

Styreformann Peter T. Malling Sr. fremhever at det kom som en overraskelse at Marius Herud ønsket å trekke seg som administrerende direktør. «Vi har stor forståelse for at Marius etter 9 år som administrerende direktør ønsker å fokusere på andre og nye utfordringer i konsernet. Når det er sagt er vi meget godt fornøyd med å få Anders Berggren på laget. Foruten å ha en solid bakgrunn fra kapitalforvaltning, har Anders mye relevant eiendomserfaring og et meget godt navn i eiendomsbransjen. Dessuten mener vi Anders vil gli godt inn i miljøet i Malling & Co».

Avtroppende leder Marius Herud ser frem til å få sin tidligere studiekollega Anders inn som ny administrerende direktør. «Jeg har kjent Anders godt siden studietiden på NHH, og vet dermed at Anders bringer med seg mange kvaliteter og mye kompetanse som Malling & Co vil ha stor glede av i årene fremover. Dessuten tror jeg at vi kommer til å utfylle hverandre godt, når jeg fremover skal fokusere min arbeidsdag med mer økonomirelaterte arbeidsoppgaver. Vi ser frem til å ønske Anders velkommen den 1. november».

Anders Berggren på sin side, gleder seg til nye utfordringer. "Jeg har under min tid i Storebrand hatt gleden av å oppleve Malling & Co og dets dyktige medarbeidere som kunde, og er imponert over hvordan selskapet har utviklet seg gjennom å ta en stadig sterkere posisjon som en ledende eiendomsrådgiver i Norge. Malling & Co opererer i en spennende og voksende bransje, og jeg føler meg veldig privilegert over å ha blitt tilbudt oppgaven om å lede selskapet videre."

Fakta om Eiendomshuset Malling & Co

  • Etablert i 1964 av Peter T. Malling og Henrik Tschudi

  • Selskapet driver bl.a. innen forvaltning, utvikling, utleie, transaksjoner og analyse av næringseiendom

  • Selskapet forvalter ca. 1,8 millioner kvadratmeter næringseiendom med en markedsverdi på ca. 45 MRD NOK

  • Selskapet har 160 ansatte i Oslo, Drammen og Stavanger

  • Selskapet omsatte for MNOK 204 og fikk et resultat før skatt på MNOK 49 i 2015

  • Selskapet er eiet av Malling familien og ledende ansatte

New Call-to-action

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!