Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. Jobber for å øke verdien til leietakere og gårdeiere

Jobber for å øke verdien til leietakere og gårdeiere

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
27. Nov 2017

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Tore Andersen er byggteknisk seniorrådgiver, prosjektleder og utvikler i Malling & Co Forvaltning. Hans oppgave er å se muligheter i eksisterende bygg, og jobbe for at de blir bedre tilpasset leietakers behov, samtidig som eiendommen får større verdi for utleier.

mak-0090_2.jpg

- Jeg blir typisk involvert når en gårdeier har ledige arealer og ønsker å tilpasse lokalet bedre til en potensiell leietakers behov. Jeg kan være behjelpelig med utvikling, prosjektering og oppgradering både på inn- og utside av næringsbygg, innleder Andersen.

Prosjektavdelingen i Malling & Co arbeider for å maksimere en eiendoms potensial. De bidrar til leietakertilpasning, oppussing, rehabilitering og oppgradering av eiendommer tilsluttet forvaltningsavdelingen – alltid med den hensikt om å skape merverdi for gårdeier.

- I Malling & Co har vi tverrfaglige team som bistår gårdeier i alle faser av bygge- og oppgraderingsprosjekter, fortsetter Andersen.

LES OGSÅ: Nøkkelen til fornøyde leietakere

Eiendomsutvikling viktigere enn noen gang

Andersen mener leietakere forventer mer av gårdeiere i dag enn tidligere – i så måte har det aldri vært viktigere å ha profesjonelle eiendomsforvaltere.

Tore A.jpg

- For gårdeiere har det alltid vært viktig å ha fornøyde og stabile leietakere, men hva leietaker forventer av en gårdeier har endret seg mye de siste femten årene. Leietakerne har rett og slett blitt mer kravstore og flytter på seg oftere, forklarer Andersen og legger til:


- Dette henger nok sammen med at det er mye tilgjengelig arealer, og gårdeiere underbyr hverandre. I tillegg har leietakere blitt «proffere» rundt forhandlingsbordet. Gårdeiere er derfor avhengig av å ha gode forhandlere som kan ta leietakers forventninger ned på et realistisk nivå, slik at man imøtekommer begge parters behov, og kan lande en avtale som gagner begge parter. Det leder til fornøyde leietakere og stabile inntektsstrømmer for gårdeier.

Andersen mener leietakere særlig ser etter gårdeiere de kan ha tillit til, og som har gjennomføringsevne. Malling & co har tverrfaglige forvaltningsteam kan hjelpe gårdeiere med å sikre at disse kriteriene oppfylles.

LES OGSÅ: Dette kan du forvente av en profesjonell driftsavtale

Vi har laget et oversiktlig veiledningsdokument som hjelper deg med å sikre at dine leietakere er tilfreds. Trykk på knappen under for å laste ned.

New Call-to-action

 

Prosjektleder i byggefasen

Når leietaker og gårdeier har blitt enige om oppgraderingene på eiendommen starter anbudsrunden og byggeprosessen. I denne fasen er Andersen prosjektleder og bindeleddet mellom leietaker og entreprenøren som utfører arbeidet.

- Det betyr at gårdeier kan rette sine ressurser mot strategiske formål, mens jeg sørger for at oppgraderingene går som det skal. I dette ligger det blant annet en tydelig kravspesifikasjon og løpende kontakt med entreprenør og leietaker, forklarer Andersen.

Andersen er opptatt av tydelighet i kommunikasjonen med entreprenørene, på den måten unngås misforståelser og forsinkelser.

- Entreprenørene vi benytter oss av er raske og leverer nøyaktig det som er beskrevet i kravspesifikasjonen, som regel i løpet av to til fem måneder, avhengig av omfanget på tilpasningene. Det er viktig å tenke helhetlig for at byggeprosessen skal gå smidig, eksempelvis at man velger materialer som er av kvalitet til en fornuftig pris og som raskt kan leveres, slik at man ikke taper tid på å vente på leveranser, sier Andersen. 

Vil du vite mer om hva som påvirker leietakertilfredshet og hvordan man skaper langsiktige leietakere?

 

New Call-to-action

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!