Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. Fridtjof Eiendom kjøper Colosseum Kino og utvikler nye «Colosseum-kvartalet»

Fridtjof Eiendom kjøper Colosseum Kino og utvikler nye «Colosseum-kvartalet»

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
10. Jul 2020

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Fridtjof Eiendom kjøper Colosseum Kino og styrker sin mangeårige tilstedeværelse sentralt på Majorstuen. Samtidig settes spaden i jorden for et nytt og moderne kontorbygg på naboeiendommen Fridtjof Nansens vei 12, som sammen med den ikoniske kinobygningen vil danne sentrum i «Colosseum-kvartalet».

Selger er Ragde Eiendom, som har eid det ikoniske bygget siden 2015. Dagens langsiktige leieavtale med Nordisk Film Kino AS videreføres med nye eiere av bygget. Malling & Co Corporate Real Estate har sammen med Advokatfirmaet Selmer vært kjøpers rådgiver i transaksjonen.

Vi er svært glade for denne muligheten. Med kjøpet av Colosseum Kino er brikkene på plass for en helhetlig utvikling av det som nå vil utgjøre det nye «Colosseum-kvartalet». Vi vil knytte sammen ikonisk arkitektur, kulturopplevelser, attraktive og nybyggede kontorfasiliteter, uteservering og grønne byrom. Utviklingen av kvartalet vil hente ut potensialet i den unike beliggenheten og skape et helt annet bymiljø, sier styreleder Martin Reimers i Fridtjof Eiendom AS.

Colosseum 1


Forvandler området med nye «Colosseum-kvartalet»

Fra før av eier Fridtjof Eiendom nabobygningene Fridtjof Nansens vei 12, 14 og 16, og kjøpet av Colosseum Kino muliggjør en helhetlig tilnærming til utviklingen av området, med bygninger, tilknyttede fasiliteter og uteområder som til sammen danner et helt nytt kvartal i bybildet: «Colosseum-kvartalet».

I oktober settes spaden i jorden på naboeiendommen Fridtjof Nansens vei 12, der Fridtjof Eiendom AS river eksisterende bygg og erstatter det med et nytt og miljøsertifisert kontorbygg med et samlet areal på hele 20.000 kvadratmeter. Majorstuen er et av Oslos mest attraktive boligområder, og det er lite tilgjengelige kontorlokaler i området. Ved ferdigstilling våren 2023 vil bygget i Fridtjof Nansens vei 12 være et av svært få nye kontorbygg i området.

Nye kontorbygg i dette sentrumsnære og pulserende området er en sjeldenhet, og vi tror prosjektet vil være meget attraktivt for mange. Gårdeier har så stor tro på prosjektet, at de går i gang med byggingen allerede før signatur fra første leietaker er på plass, sier leder for utleie hos Malling & Co, Fredrik Sommerfeldt.

Han forteller at Majorstuen er et av de hyggeligste og mest komplette strøkene i Oslo. Her har man et svært godt restaurant- og handelstilbud, god kollektivdekning, Frognerparken og det mange anser som et av byens mest attraktive boligområder.
En rekke aktører som NHO, KPMG, Nordea, NVE, Bouvet og Politiet er allerede godt etablert i området, sier Sommerfeldt.

LES MER OM PROSJEKTET HER

Colosseum 3


Unikt arkitektoppdrag

Arkitektkontoret Grape Architects har fått oppdraget med å tegne det nye kontorbygget, samt utformingen av det nye kvartalet som Colosseum Kino og nye Fridtjof Nansens vei 12 innlemmes i.

– Det er svært sjelden at man får mulighet til å være med å utvikle et helt kvartal på denne måten. Som arkitekt er dette derfor veldig spennende, sier daglig leder og partner, Christine Grape, i Grape Architects.

At gårdeier med kjøpet av Colosseum kino har sikret seg kontrollen over hele kvartalet, gir også en unik mulighet til å utvikle et helt nytt byrom i Oslo.

– Området mellom Colosseum Kino og nybygget fremstår i dag som en bakgård med parkeringsplasser og nedkjøring til parkeringsanlegg. Gårdeier vil nå aktivisere dette byrommet og gjøre det til et attraktivt område både for byggets leietakere og befolkningen generelt. Dette vil være et svært positivt løft for hele området, sier Grape.

Hun legger til at kvartalet også blir en del av Oslo Science City, Norges første innovasjonsdistrikt, som strekker seg fra Ullevål via Forskningsparken og Blindern til Majorstuen.

SE LEDIGE KONTORAREAL I FRIDTJOF NANSENS VEI

Colosseum drone

Arealeffektivt og fleksibelt miljøbygg

Den nye kontorbygningen blir BREEAM miljøsertifisert, som betyr at det utvikles etter svært strenge miljø- og bærekraftsprinsipper. Dette handler både om valg av bærekraftige og bestandige materialer, men også tekniske løsninger som blant annet bidrar til å få ned energibruken.

Bygget skreddersys også for fremtidens arbeidsliv, med det som hører med av moderne fasiliteter som digital infrastruktur og smartbygg-teknologi. Store etasjeplan med høy grad av fleksibilitet og servicefasiliteter legger forholdene til rette for en sømløs og effektiv arbeidsdag.

Om Fridtjof Eiendom AS

Fridtjof Eiendom AS eies av Reimers-familien som har lange tradisjoner for eiendomsutvikling på Majorstuen. Familien etablerte seg i området tidlig på 1900-tallet da vaskeriet Vel Vask ble etablert i Fridtjof Nansens vei. Siden den gang har selskapet styrket sin tilstedeværelse i bydelen, som eiere av Fridtjof Nansens vei 12, 14 og 16, og nå også Colosseum Kino. I oktober 2020 starter nybyggprosjektet i Fridtjof Nansens vei 12.


For mer informasjon, vennligst kontakt:
Megler Fredrik Sommerfeldt, Eiendomshuset Malling & Co:
Mob: 916 09 161 - epost: fs@malling.no

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!