Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. Fra blåbygg til praktbygg
FB38_1500px34

Fra blåbygg til praktbygg

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
12. Jul 2019

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Gårdeier Nordea Liv sto overfor et veiskille; skulle man fortsette å leie ut slitne lokaler, eller skulle man ta grep om eiendommen? 

Det som tidligere ble omtalt som «Blåbygget» i Fyllingsdalen utenfor Bergen har gått gjennom en omfattende rehabilitering.

Bygget med adresse Folke Bernadottes vei 38 er eid av Nordea Liv, måler over 30.000 kvadratmeter og huser noen av de tyngste finansaktørene i Bergen. HandelsbankenSbankenIntrumTryg, Sparebank Vest og Nordea Liv er blant leietakerne. Også Fjordkraft er stor leietaker.

Malling & Co Forvaltning står for forvaltningen av bygget, og Malling & Co Eiendomsutvikling har vært ansvarlig for å modernisere bygget både innvendig og utvendig.

– Den tidligere blå fasaden var utdatert, og bar preg av å være slitt og gammel. Fasaden fremsto som et typisk 80-talls bygg. På innsiden var det tidligere gjort grep, men ikke i alle delene av bygget, innleder Tone Storheim som er eiendomssjef i Nordea Liv.

– Når vi da fikk ledighet i bygget i et utfordrende leiemarked, sto vi ovenfor et veiskille; skal vi fortsette å prøve å leie ut, eller skal vi ta grep om eiendommen? Med god hjelp fra Malling la vi en slagplan.

Arbeidet startet i august 2018, og i desember var fasaden på den første av i alt tre bygningskropper ferdig. I mai var samtlige bygningskropper kledd i sjøvannsbestandig aluminiums-kassetter, noe som gir bygget et stramt og moderne uttrykk.

Totalt 7.000 kvadratmeter har blitt modernisert på innsiden av bygget. Dette omfatter både kontorlokaler og fellesarealer.

New Call-to-action

Dette veiledningsdokumentet vil gi deg et innblikk i de ulike prosessene knyttet til eiendomsutvikling. Dokumentet tar for seg eiendomsutvikling fra gårdeiers perspektiv – slik at man kan forberede seg på hva man har i møte når et prosjekt påbegynnes. 

LES OGSÅ: Fra 200 til 600 MNOK i Rosenkrantz gate 22

– FØLES SOM ET HELT NYTT BYGG!

Prosjektleder i Malling & Co Eiendomsutvikling, Frode Seglem, trekker frem særlig to utfordringer knyttet til rehabiliteringen.

– Leietakerne var tilstede underveis i moderniseringsprosessen. Det er selvfølgelig krevende, men jeg opplever at vi løste dette på en god måte ved å holde leietakerne løpende oppdatert, samt at støyende arbeid ble utført utenfor arbeidstiden. I tillegg hadde vi en veldig «tight deadline» da Tryg Forsikring skulle flytte inn i bygget, sier Seglem.

Nordea Liv sitter selv i bygget. Tone Storheim erfarer at alle er fornøyd med moderniseringen og glad for at prosessen er ferdig.

– Det føles som et helt nytt bygg! Selv er jeg veldig fornøyd med valget om å utvide vindusflatene. Det slipper inn mer lys, og gjør bygget mer behagelig, innbydende og åpent.

– Til tider har det vært krevende for leietakerne. De har blant annet måtte flytte rundt omkring i bygget underveis i prosessen. Men nå er det fryd og gammen. Jeg vil takke alle for forståelsen og samarbeidsviljen de har utvist, sier Storheim.

New Call-to-action

Leietakere med høy tilfredshet forlenger ofte avtalen, skaper sikre inntekter og lønnsomhet. Denne publikasjonen forteller hva som påvirker leietakertilfredshet og hva som fører til langsiktige og gode leieforhold.

LES OGSÅ: Nøkkelen til fornøyde leietakere

Dokumenterer Bærekraft

Nordea Liv har en ambisiøs miljøsatsing for sine eiendommer.

– I Nordea er vi opptatt av at kapital vi forvalter investeres på en forsvarlig måte. Vi kaller det avkastning med ansvar. En del av dette går ut på å dokumentere bærekrafts dimensjoner. Her vil jeg trekke frem Stein Randby som har vært til stor hjelp, sier Storheim.

Det forventes at bygningskroppene som har blitt rehabilitert oppnår karakteren «Good» i henhold til Bream-In-Use sertifiseringen. 

– Karakteren «Good» er veldig bra med tanke på at bygget er både gammelt og har helelektrisk oppvarming. På eiendommen finnes det et nyere bygg som har oppnådd karakteren «Very Good», sier Randby, som leder Energi- og miljøavdelingen i Malling & Co.

Han er glad for at en så stor aktør som Nordea Liv setter fokus på bærekraft i eksisterende bygg.

– BREEAM In-Use har foreløpig ikke fått så mye oppmerksomhet, verken internasjonalt eller i Norge. Bransjen er veldig opptatt av å dokumentere bærekraft for nybygg, men nybygg utgjør jo en veldig liten andel av den totale eiendomsmassen. Jeg håper flere vil følge etter Nordea Liv, sier Stein Randby.

Klikk her for å lese mer om bærekraftssertifiseringer

Fult utleid

I dag er Folke Bernadottes vei 38 fullt utleid. Det er WPS næringsmegling som har bistått Malling & Co og Nordea Liv med utleieprosessen.

– Vi er veldig fornøyd med gjennomføringen av rehabiliteringen fordi vi har klart å holde oss innenfor budsjett, tidsfrister er overholdt og hele bygget er leid ut. Dette er nå et topp-moderne bygg, sier eiendomssjefen i Nordea Liv, og legger til:

– Moderniseringen vil også bidra til lavere energikostnader og et bedre inneklima for våre leietakere.

Eiendomssjef i Malling & Co, Frederic Leer-Salvesen, synes det har vært givende å arbeide med moderniseringen.

 Når dyktige aktører samarbeider og spiller hverandre gode, blir også resultatene gode.

Han støttes av Storheim.

– Vi bruker mye tid på å tenke utvikling. Hvordan skal våre bygg skille seg fra andre bygg? Det spørsmålet stiller vi oss hele tiden. Når ideer og forslag kommer på banen er det avgjørende å ha gode sparringspartnere, sier Storheim.

– Jeg vil takke alle involverte i prosjektet for innsatsen, og ser frem til å fortsette samarbeidet. Nordea Liv er en fremoverlent eiendomsaktør med både hyggelige og faglig dyktige mennesker, avslutter Leer-Salvesen.

LES OGSÅ: Nøkkelen til fornøyde leietakere

LES OGSÅ: Fra 200 MNOK til 600 MNOK i Rosenkrantz gate 22

LES OGSÅ: Malling & Co lanserer guide til eiendomsinvesteringer

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!