Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. Forventer ytterligere yieldnedgang for prime kontor

Forventer ytterligere yieldnedgang for prime kontor

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
19. Nov 2020

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Analyseavdelingen i Eiendomshuset Malling & Co lanserte i dag sin markedsrapport for næringseiendom. Om lag 350 personer deltok på den digitale gjennomgangen. Klikk her for å laste ned markedsrapporten.

Vår siste markedsrapport oppsummerer som vanlig utviklingen i markedet for næringseiendom hittil i 2020, og kommenterer fremtidige forventninger til leie- og transaksjonsmarkedet inn i det neste året. 

Yieldene har falt mer enn forventet

Administrerende direktør Anders Berggren innledet webinaret med å se tilbake på forrige markedsrapport som ble lansert i slutten av mai.

Anders_Berggren_web
Administrerende direktør for Eiendomshuset Malling & Co, Anders Berggren, fortalte at 2020 vil bli et særlig godt år for kontor- og logistikkeiendom. 

– Det har vært et spesielt år preget av stor usikkerhet for hvilke effekter covid-19 vil ha på markedet. I slutten av mai spådde vi nedgang i både leiepriser og yielder. Begge disse spådommene har vært riktig, men vi må innrømme at yieldfallet har vært enda større enn forventet, fortalte Berggren før han ga en rask oppsummering av året 2020 så langt:

– I løpet av de siste seks månedene estimerer vi at prime yield for kontorsegmentet har falt fra 3,65 % til 3,25 %. Aktiviteten i transaksjonsmarkedet har vært god, og transaksjonsvolumet i 2020 vil være helt på høyde med foregående år. Leiemarkedet utvikler seg også bra og har en høy aktivitet. I sum kan vi konkludere med at 2020 blir et meget godt år for norsk næringseiendom, i hvert fall for segmentene kontor og logistikk, fortalte Berggren, før han ga ordet til analyseavdelingen som delte sine prognoser for hvordan markedet vil utvikle seg fremover.

Les innlegget: "Historisk yieldnedgang" av senior analytiker Hermann Ness.

Analysesjef Haakon Ødegaard gikk gjennom makrotall og sysselsetting, samt status og utsikter i transaksjonsmarkedet. Analytiker Sara Bugge fremla detaljer om kontorleiemarkedet, mens senior analytiker Camilla Thunes gikk gjennom handelssegmentet.

Haakon-Ødegaard_web
Analysesjef Haakon Ødegaard

– Vi estimerer at prime yield kontor vil falle ytterligere 25 bps inn i 2021 og ende på 3,00 % innen utgangen av 2021, fortalte Ødegaard.

Klikk her for å laste ned markedsrapporten for å få full oversikt over markedet for næringseiendom i Stor-Oslo, Drammen og Stavangerregionen.

Vi håper vår rapport kan bidra til bedre innsikt i markedet, og minner om muligheten for å ta kontakt dersom det ønskes en mer detaljert og skreddersydd presentasjon av vårt markedssyn. 

Klikk her for å ta kontakt med analysesjef Haakon Ødegaard.

New Call-to-action


Analyse_gruppebilde_1200px

Analyseteamet i Malling & Co utgir halvårlige markedsrapporter som er en regelmessig oppdatering på utviklingen i markedet for næringseiendom i Stor-Oslo, Drammen og Stavangerregionen. I tillegg til den seneste markedsutviklingen, kommenteres forventet utvikling i markedet for det kommende halvåret.

Klikk på knappen nedenfor for å se tidligere kommentarer og markedsrapporter.

VÅRE MARKEDSRAPPORTER


BESØK VÅRT DIGITALE KUNNSKAPS-BIBLIOTEK 

Her finner du e-bøker med tips og råd innenfor:

  • Eiendomsutvikling
  • Investeringer i næringseiendom
  • Proptech
  • Leietakertilfredshet
  • Energi- og miljø
  • Analyser og verdivurderinger
  • Valg av kontorlokaler

eboker_samlet_ny2020v2

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!