Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. Wikborg Rein har inngått leiekontrakt i Dronning Mauds gate 11

Wikborg Rein har inngått leiekontrakt i Dronning Mauds gate 11

Hva skiller oss fra andre eiendomsrådgivere? Svaret ligger i navnet; vi er et komplett eiendomshus som kan bistå våre kunder gjennom hele livssyklusen til en næringseiendom.
Skrevet av Malling & Co
10. Sep 2015

Hva skiller oss fra andre eiendomsrådgivere? Svaret ligger i navnet; vi er et komplett eiendomshus som kan bistå våre kunder gjennom hele livssyklusen til en næringseiendom.

Norges største advokatfirma, Wikborg Rein, flytter inn i nye lokaler i Vika sommeren 2017. Den nye adressen blir Dronning Mauds gate 11 i et totalrenovert bygg over 11 etasjer, hvorav 9 av disse leies av Wikborg Rein ved innflyttingen. Dermed forlater advokatfirmaet Kronprinsesse Märthas Plass som har vært firmaets hovedkontor siden 1945.

dronning mauds gate 11.jpg

-  Som Norges største advokatfirma har vi ønsket oss moderne lokaler som gir oss fleksibilitet til å utvikle oss videre i Oslo. Det har vi nå funnet i Dronning Mauds gate 11 og har inngått avtale om leie av 8.500 m2 med opsjoner på utvidelse, sier managing partner i Wikborg Rein, Susanne Munch Thore. Likevel er det ikke uten vemod vi vil ta avskjed med Kronprinsesse Märthas plass 1 etter ca 70 år. Vi har mye historie i det unike bygget ved Rådhuset, men tiden er moden for å få vårt eget bygg.

De nye lokalene skal gjennomgå en totalrehabilitering som også omfatter påbygg av tre og en halv etasjer, en helt ny fasade og en takterrasse med spektakulær utsikt. Dronning Mauds gate 11 ligger sentralt plassert i en bydel som er i stor endring, med totalrehabilitering av Vikaterrassen, etablering av ny gågate og det nye Nasjonalmuseet som noen av de viktigste endringene. 

- Vi blir liggende med en unik utsikt over det nye Nasjonalmuseet og store deler av Oslo, samtidig som vi er sentralt og synlig plassert.  Ikke minst ligger de nye lokalene meget godt plassert hva gjelder offentlig kommunikasjon og parkeringsmuligheter. Dette er kvaliteter som verdsettes høyt av klienter, ansatte og samarbeidspartnere, sier Munch Thore.

-Vi er både stolte og glade over at Wikborg Rein har valgt Dronning Mauds gate 11 som sitt nye hovedkontor, sier Steinar Manengen, styreleder i Vestre Vika DA, som er utleier og eiendomsutvikler for eiendommen.  Med denne avtalen er 85 % av bygget utleid før byggestart og vi har også interessenter til resten.

- Det har vært utfordrende å finne gode løsninger på oppgradering av bygget rent teknisk, samtidig som Byantikvarens ønsker om bevaring i størst mulig grad skulle ivaretas. Etter et langvarig, men meget konstruktivt samarbeid med Byantikvaren og Plan -og Bygningsetaten, har vi nå rammetillatelse på full rehabilitering av hele bygget og tre og en halv etasjes påbygg, sier Manengen.

Det nye Dronning Mauds gate 11  blir et tilnærmet enbrukerbygg og blir skreddersydd til Wikborg Reins behov. Bygget oppfyller alle dagens krav til miljøstandarder og universell utforming og rehabiliteres etter BREEAM-klasse «Very Good» og energiklasse B.

- Våre medarbeidere identifiserer seg sterkt med arbeidsplassen sin og vi vet at det er et stort internt engasjement for å sitte i et bygg med moderne og fleksible løsninger som belaster miljøet minst mulig, sier Munch Thore. Flyttingen av hovedkontoret i Oslo er så langt det siste steget i en total oppgradering av firmaets kontorer i Norge og utlandet de senere årene.

-Vi har tilsvarende planer for tvillingbygget på andre siden av Dronning Mauds gate. Vi skal rive påbygget fra 1987 og bygge på tilsvarende som for «WIKBORG REIN-bygget». Sammen vil disse to byggene markere seg meget godt i bybildet, sier Steinar Manengen. - Når byggene står ferdige har Vika blitt flottere. Vi regner med å investere rundt 600 millioner i prosjektet til sammen, avslutter Manengen.

Eiendommen består foruten tvillingtårnene av Vestre Vika P-hus med 320 parkeringsplasser og forvaltes i sin helhet av Vika Eiendomsforvaltning AS.

DTZ Realkapital Eiendomsmegling AS har bistått leietaker og Malling & Co har bistått utleier i prosessen.

Kontaktperson hos Wikborg Rein: Managing partner Susanne Munch Thore, 911 36 899.

Kontaktperson Vestre Vika DA: Styreleder Steinar Manengen, 900 22 733.

Wikborg Rein er Norges største advokatfirma med over 230 advokater. Firmaet har kontorer i Oslo, Bergen, London, Singapore, Shanghai og Kobe.

New Call-to-action

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!