Hopp til innhold
 1. Malling.no/
 2. Aktuelt/
 3. Stor lager-etterspørsel: Slik løste Malling & Co lager-utfordringen for Holship

Stor lager-etterspørsel: Slik løste Malling & Co lager-utfordringen for Holship

I Malling tror vi på å levere kvalitetsinnhold som ikke bare informerer, men også inspirerer til refleksjon og diskusjon. Derfor benytter vi oss av eksterne journalister, i tillegg til interne resurser til å produsere informativt, engasjerende og relevant innhold. Følg oss for oppdatert informasjon og dybdeanalyser om næringseiendom.
Skrevet av Eiendomshuset Malling & Co
6. Feb 2023

I Malling tror vi på å levere kvalitetsinnhold som ikke bare informerer, men også inspirerer til refleksjon og diskusjon. Derfor benytter vi oss av eksterne journalister, i tillegg til interne resurser til å produsere informativt, engasjerende og relevant innhold. Følg oss for oppdatert informasjon og dybdeanalyser om næringseiendom.Da Holship Norge opplevde plassmangel, fant Malling & Co løsningen i et svært etterspurt marked hvor de allerede har leid ut 100.000 kvm lager- og logistikkeiendom.
Å drive et selskap som trenger utvidelse er en glede på mange måter. For Holship Norge som driver med transport og logistikk, gikk gleden over til bekymring i det veggene i lokalet begynte å krype nærmere.

I dag leier Holship Norge 19500 kvm i Dyrskuevegen 44 på tettstedet Kløfta i Ullensaker kommune, Akershus. Dette løste problemet som hadde blitt en større og større realitet for selskapet, nemlig mangel på plass. 

Dyrskuevegen_44_065

At lager-utfordringen ble løst, gleder direktør Michael Ranners i Holship Norge AS:

Ranners03

 

- Vi har hatt to lokasjoner på Østlandet, et i Drammen og et på Gardermoen. Disse har vært planlagt lenge å slå sammen. Vi så at den nye bygningen på Kløfta ville løse alle våre utfordringer med plass og lokasjon, og derfor måtte det bli dette bygget, sier direktøren om leieavtalen som Malling & Co Næringsmegling står bak. Deres kunder bruker lokalene for lagring og mellomlagring, og med en virksomhet i vekst ble de nødt til å se etter nye løsninger. Innflytningen har allerede begynt, og i løpet av sommeren vil de være helt på plass.

Det var i 1967 Holship ble etablert i Danmark under navnet Holbæk Shipping & Spedition A/S. Siden den gang har ikke bare navnet endret seg, det samme har virksomheten. I dag er selskapet lokalisert i alle de skandinaviske og baltiske landene, som et dynamisk og moderne speditør- og logistikkselskap. 

Plass og lokasjon

På lageret i Drammen var det behov for 10 000 kvm mer lokale å boltre seg på, forteller direktør Ranners.

-  Derfor har det vært primært større plass vi så etter, og den gode lokasjonen på Kløfta har også mye å si, legger han til. Lokalet ligger rett ved E6, praktisk plassert mellom hovedstaden og Oslo lufthavn.

Ranners forteller at de dedikerte meglerne i Malling & Co gjorde det de kunne for å fine gode løsninger for dem og gårdeier. 
I dag er halvparten av bygget fylt opp med lagerkunder, og planen er at resten skal fylles opp med lager og håndteringskunder. 

– Da tar vi også med vaskeanlegget vårt fra Drammen for å vaske frukt- og grønnsakskasser til norsk næringsmiddelindustri, sier Ranners. 

Skal utvikles videre

Holship Norge og Holship Grop utvikler seg raskt og har vokst mye de siste årene. Dermed er utvidelse av lager et naturlig utfall.

- Vi er en av svært få familieeide speditører i Skandinavia og Baltikum som kun er her og ikke andre steder, forteller Ranners og tror dette er et fortrinn.
- Dette gjør oss unike og attraktive for mange store utenlandske partnere. 

Han legger til at selskapet nå konsentrerer seg om å utvikle dette videre og at målet er å bli en mellomstor speditør i denne regionen. 

LES OGSÅ: Utsikter for logistikkmarkedet i Europa

Godt marked

Det siste året har Malling & Co leid ut over 100.000 kvm lager- og logistikkeiendom, og er i utleieprosesser på rundt 100.000 kvm til.

Knut Olderkjær

- Utleiemarkedet for lager- og logistikkeiendom er godt for tiden, forteller Knut Erik Olderkjær i Malling & Co. Han er leder for rådgiver for utleie og salg, ved avdelingen for utleie av lager- og logistikkeiendom.næringseiendom og næringslokaler. 

Det merkes for meglerne at dette er et viktig fokusområde, med såpass stor etterspørsel. Derfor har Malling & Co også investert i datasystemer som gir full oversikt over markedet til enhver tid.

- Vi satser tungt på utleie av lager- og logistikkeiendommer, og har ansatt en egen forretningsutvikler som kun jobber mot dette segmentet for å kartlegge markedet og potensielle leietakere, legger Olderkjær til.

For å finne riktig leietaker for en eiendom, kartlegges selskapene som opererer i området. Denne informasjonen får meglerne i Malling & Co gjennom sitt egenutviklede analyseverktøy hvor det hentes ut nyttige opplysninger om leietakere, gårdeiere og leiekontrakter. Disse verktøyene gir full kontroll og sørger for å finne konkrete leads og gode lokaler – slik som med Holship Norge denne gangen. 

LES OGSÅ; Full oversikt med egenutviklet dataverktøy

New call-to-actionBESØK OGSÅ VÅRT DIGITALE KUNNSKAPS-BIBLIOTEK

Her finner du e-bøker med tips og råd innenfor:

 • Eiendomsutvikling
 • Investeringer i næringseiendom
 • PropTech
 • Næringsmegling
 • Leietakertilfredshet
 • Energi- og miljø
 • Valg av kontorlokaler
 • Forvaltning av næringseiendom

New Call-to-action

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!