Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. Slik øker du salgsprisen på eiendommen din

Slik øker du salgsprisen på eiendommen din

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
4. Mai 2018

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

For å få solgt en eiendom til høyest mulig pris er det mange dimensjoner som må ivaretas. Transaksjonsavdelingen i Malling & Co arbeider for en effektiv og ryddig salgsprosess, der målet er at kunden skal få så god pris som overhodet mulig for den aktuelle eiendommen. 

Jens Christian Mellbye arbeider som transaksjonsrådgiver i Malling & Co.

- Vi bistår gårdeiere i salgsprosesser fra A til Å. Herunder å være sparringspartner, innhente markedsinformasjon, klargjøre salgsprosessen, utarbeide salgsmateriell, markedsføre eiendommen til potensielle investorer, fasilitere budprosessen og gjennomføre kontraktsforhandlinger frem til sluttføring av transaksjonen, innleder Mellbye, og fortsetter:

 

Jens-Christian-Mellbye_web
Jens Christian Mellbye

- Malling & Co hjelper gårdeiere med å fremme eiendommens konkurransefortrinn og øke avkastningen gjennom et bedre beslutningsgrunnlag. Når vi estimerer en eiendoms markedspris er det særlig to ting som er avgjørende: Det ene er kontantstrømmen, og det andre er eiendommens potensial, sier Mellbye, som har over 13 års erfaring innen eiendom. 

 
Malling & Co har laget et gratis veiledningsdokument for gårdeiere som ønsker å få større verdi ut av sin eiendom. Her kan du lese om hvilke steg du må gjennom, fra planlegging til bygget er i drift.

New Call-to-action

- Det er en stor fordel at Malling & Co er et komplett eiendomshus. Når fagekspertise innen analyse, utleie, utvikling, leietakerrådgivning, forvaltning og verdivurdering er samlet under samme tak kan vi være sikre på at våre kunder får de beste rådene for å maksimere eiendommens verdi, forklarer Mellbye.

LES OGSÅ: Eiendommer kan bli mer verdt om man tar grep om miljøaspektene

 Se prospekter der Malling & Co har bistått gårdeiere med å fremheve utviklingsmuligheter i forkant av et salg:

 Dronning Mauds gate 15
 Lilletorget 1 ved Oslo S
 Markveien 35 

Transaksjonsarbeidet kan deles inn i tre faser:

1 Forundersøkelser og analyse

For å sikre en ryddig salgsprosess er det nødvendig å foreta en forundersøkelse av eiendommen. Her samles det inn en rekke typer informasjon, eksempelvis om eiendommen tekniske kvaliteter, leietakere, nærområdet og utviklingsmuligheter. Informasjonen danner grunnlaget for å utvikle markedsføringsmateriell, samt anslå hva eiendommen er verdt. Hvis man ikke foretar undersøkelser kan man risikere å gå glipp av verdifull informasjon som øker salgssummen, eller oppdage «lik i skapet» etter bud er lagt inn. Da vil man naturligvis komme i en svak forhandlingsposisjon. Derfor er det viktig å ha kontroll på hva man selger, før man markedsfører eiendommen.


2 Markedsføring

At eiendommen markedsføres på riktig måte til riktige investorer er helt sentralt for å maksimere salgssummen. Målet er å få flere potensielle kjøpere interessert, slik at de overbyr hverandre. Ved å bruke en samarbeidspartner som Malling & Co, med inngående kunnskap om eiendomsmarkedet og potensielle investorer, kommer du i kontakt med de riktige personene for din eiendom. Evnen til å sette seg inn i investorenes situasjon og synliggjøre de positive aspektene ved eiendommen er sentralt. Som Norges eldste eiendomshus har vi lang erfaring innen transaksjoner - vi vet hvilke knapper man skal trykke på for å få flere kjøpere interessert. Gjennom vår globale samarbeidspartner Savills markedsføres eiendommen utover det norske markedet.


3 Kontraktsforhandlinger

Når enighet om pris er etablert med en kjøper starter den såkalte due diligence prosessen hvor kjøper undersøker i detalj alle forhold rundt eiendommen og selskapet som eier eiendommen. Dette for at kjøper skal vite nøyaktig hva de kjøper, herunder hvilke ansvar de påtar seg. Dersom selger har forberedt seg godt og har det meste i orden blir dette en forutsigbar og god prosess. Parallelt med denne gjennomgangen pågår kontraktsforhandlingene. Delprosessen ender med et avsluttende oppgjør for eiendommen.

- Ved å hente inn profesjonell bistand reduseres risiko i forbindelse med salgsprosessen. Forskjellen på en god og dårlig salgsprosess kan utgjøre store summer. Det er mange fallgruver å gå i. Vi opplever ofte at kundene får høyere salgssummer enn de ventet, fordi vi hjelper med å se eiendommens fremtidige verdi og loser salgsprosessen trygt i havn. Det kan lønne seg med gode rådgivere, avslutter Mellbye.

New Call-to-action

Les andre artikler fra Malling & Co:

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!