Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. SKYTER FART I VERDISKAPINGEN MED TOTALREHABILITERING

SKYTER FART I VERDISKAPINGEN MED TOTALREHABILITERING

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
26. Jun 2018

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.Eiendomshuset Malling & Co utvikler nå Lille Grensen 7 - den ærverdige eiendommen totalrehabiliteres innvendig, samtidig som byggets historiske kvaliteter bevares.

Fra Google Street View

- Det er særlig tre ting som er helt fantastisk med Lille Grensen 7: Beliggenheten, takhøyden og fasaden.
 Leder for eiendomsutvikling i Malling & Co,
Bård Stang Lund Valasjø.

Bård Valasjø2

 

- Når vi blir 100 prosent ferdige med å utvikle innsiden av bygget er dette en moderne og attraktiv eiendom i hjertet av Oslo der vi har bevart historiske kvaliteter. Eiendommen vil høste betydelige verdier for gårdeier.

 

Bygget har en sentral beliggenhet, vendt mot Oslos paradegate, Karl Johan, og utsikt rett mot Stortinget.

lillegrensen7
Lille Grensen 7 ligger rett ved siden av Stortinget og Karl Johans gate. 

Prislapp på 420 MNOK

Da eiendommen ble solgt, stod omtrent halvparten av arealene ledig i bygget. Den attraktive beliggenheten og det enorme potensialet var motivasjon bak oppkjøpet. 

Eiendommen ble solgt fra Nordea Liv Eiendom til det franske forsikringsselskapet Axa Investment Managers for 420 millioner norske kroner i 2016. Det var transaksjonsrådgiver Morten A. Malling som bisto Axa Investment Managers under salgsprosessen. Deretter kom Malling & Co eiendomsutvikling på banen for å utvikle eiendommen. Avdelingen for næringsmegling henter inn leietakere i bygget og Malling & Co forvalter bygget gjennom sine spesialister innen eiendomsforvaltning.


- Dette prosjektet synliggjør den brede ekspertisen Eiendomshuset Malling & Co innehar. Det er en stor fordel å være et komplett eiendomshus på slike omfattende prosjekter, fordi vi kan trekke synergieffekter fra hverandres kjernekompetanse. Dette fører til besparelser og høy effektivitet, samtidig som kvaliteten er på topp, forklarer Valasjø.

New Call-to-action

Lille Grensen 7 består av ni etasjer, der to av etasjene ligger under bakkenivå. Totalt måler eiendommen 6.980 kvadratmeter. Byggets leietakere vil være en miks av handel, restaurant, kontor og tjenesteytende virksomheter. Enkelte leietakere har drevet sin virksomhet under rehabiliteringen.

- Det er viktig å ta hensyn til leietakerne som oppholder seg i bygget mens rehabiliteringen foregår. Helt konkret medfører dette at støyende arbeid utføres utenfor kjernetid, man skifter ut ventilasjon og varmesystemer på den tiden av året der dette ikke medfører store ulemper og man har en løpende og åpen dialog under hele prosessen, sier Valasjø.

Takket være dyktige utleierådgivere er det nå kun tre ledige lokaler i bygget. Det er altså signert utleiekontrakter for 6000 kvadratmeter, og for de gjenstående 980 kvadratmeterne har Malling & Co dialog med flere interessenter. 

 

justert8
På taket av eiendommen ser man ned på Stortinget og folkelivet i Karl Johans gate.

Omfattende rehabiliteringsprosjekt

Bygget totalrehabiliteres innvendig, mens det er foretatt mindre justeringer på fasaden. En ny heis er montert, et nytt ventilasjonsanlegg sikrer god luftkvalitet inne i bygget og samtlige innvendige flater har blitt skiftet ut. Arbeidet har foregått i ett års tid, og forventes å være ferdig innen ni måneder. 

 

IMG_0775
Eiendommen har et etterlengtet behov for oppgradering.
Samtlige flater i bygget skal totalrehabiliteres.

 

Med solid takhøyde og utvidede nye vinduer vil lokalene fremstå som lyse og moderne. Flere steder i bygget har man funnet nye løsninger som bevarer det historisk estetiske, samt bærende konstruksjon. Ett godt eksempel på dette er hvordan man har skapt dybde i lokalene til PR-operatørene via en gjennomgang. Åpningen sørger for at lokalet er oversiktlig, samtidig som man skaper en fellesskapsfølelse blant de ansatte.

PR-operatørene


- Vi utvikler eiendommen på en forsvarlig måte som tar hensyn til eiendommens historiske verdi. Evner man ikke dette får man avslag fra regulerende organer, sier Valasjø.

SIKRET KONTRAKT OM Å utvikle naboeiendommen

Måten Malling & Co har drevet utviklingen av Lille Grensen 7 skapte begeistring hos gårdeieren ved siden av - Lille Grensen 5. Det er CapMan Nordic Real Estate II som i dag eier denne eiendommen. De har nå inngått en avtale med Malling & Co for å utvikle og utnytte potensialet i bygget. Under oppkjøpet av Lille Grensen 5 bisto Malling & Co som megler i salgsprosessen. 

 

Et historisk blikk på LILLE GRENSEN 7

Historisk bilde av Lille Grensen 7.
Mikkelsengården, oppført i 1764, populært kallt “Pultosten” etter vertshuset som serverte brødskiver med billig pultost.

 

3
Centralgården oppført etter brannen i 1874, Arkitekt Paul Due.

 

4
Den nye Centralgården oppført i 1892 av Arkitekt Ove Ekman og Einar Smith. Den nye Centralgårdens første leietaker var Central privathotell. Morgenbaldet flyttet inn i 1903 og kjøpte hele gården i 1954. Gården fikk deretter navnet Morgenbladgården.

LES OGSÅ: Slik øker du salgsprisen på eiendommen din

LES OGSÅ: Fra 200 MNOK til 600 MNOK 

LES OGSÅ: Øk verdiskapingen i din eiendomsportefølje

Malling & Co har laget et gratis veiledningsdokument for gårdeiere som ønsker å få større verdi ut av sin eiendom. Her kan du lese om hvilke steg du må gjennom, fra planlegging til bygget er i drift.

New Call-to-action

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!