Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. Økte leieinntekter etter rehabiliteringen av Stortingsgata 30
2_fasade_2

Økte leieinntekter etter rehabiliteringen av Stortingsgata 30

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
25. Jun 2021

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.


Malling & Co Forvaltning ivaretar over 2,5 millioner kvadratmeter næringseiendom på vegne av norske og internasjonale gårdeiere. Å se potensialet i eiendom og skape verdier for gårdeiere står helt sentralt i arbeidet. Et godt eksempel på dette er rehabiliteringen av Stortingsgata 30. Eiendommen har i løpet av de siste årene gått gjennom en omfattende rehabilitering i regi av Malling & Co Forvaltning. Det har styrket leienivået og eiendommens verdi betraktelig.

Stortingsgata 30 eies av Stiftelsen Astri og Birger Torsteds legater. Stiftelsen har tre legater og gir økonomisk støtte til kreftforskning, veterinærmedisinsk forskning og tiltak for eldre i Urianborg og Frogner menigheter.

En sentral inntektskilde er leieinntektene fra Stortingsgata 30 – et 6500 kvadratmeter stort bygg fra 1936 med tolv etasjer som ligger et stenkast unna Nationaltheatret.

1_fasade_1

– I fjor delte vi ut flere millioner kroner til de tre legatene, og vi håper å kunne ligge på det samme nivået i årene fremover, innleder Mona Aleksandersen som er styreleder i stiftelsen.

Betydelig økt leienivå etter rehabilitering

Malling & Co har hatt full forvaltning av Stortingsgata 30 siden 2009. De siste årene har det blitt lagt en betydelig innsats i å oppgradere eiendommen.

– Stortingsgata 30 har gått gjennom en omfattende rehabilitering som var helt nødvendig. Før vi tok over forvaltningen av bygget var det kun gjort små tiltak her og der – det var tydelig at potensialet i eiendommen ikke var tatt ut, forteller prosjektleder i Eiendomshuset Malling & Co, Tore Andersen.

Tore A

Andersen er byggteknisk seniorrådgiver, prosjektleder og utvikler i Malling & Co Forvaltning. Hans jobb er å se muligheter i eksisterende bygg, sørge for leietakertilpasninger og styrke gårdeieres verdier.

Rehabiliteringen av Stortingsgata 30 har omfattet fasaden, taket, fire nye heiser, byggets tekniske infrastruktur, system for vannbåren varme og ventilasjon, samt at etasje for etasje har blitt rehabilitert. Det har styrket leienivået og eiendommens verdi betraktelig, samtidig som historiske kvaliteter er ivaretatt.

17_kontor_20

– Det er budsjettert med 21 millioner kroner i leieinntekter i år. Til sammenligning var leieinntektene i 2015 på 13 millioner kroner. Det er en stor økning på over 60 prosent, som gjør at stiftelsen kan dele ut mer penger til viktige formål, forklarer eiendomssjef i Malling & Co Håvard Strand Bjørnsen.

Håvard Strand Bjørnsen

Han forklarer at rehabiliteringen på eiendommen har foregått mens bygget huset leietakere.

– Strategien har vært å rehabilitere etasje for etasje når leiekontrakter har utløpt eller det har vært mulig å flytte leietakere til andre lokaler i bygget. På den måten sørger man for løpende inntekter underveis i rehabiliteringen, sier Bjørnsen.

– Da er det viktig å holde alle informert og dempe belastningen det medfører, eksempelvis gjennom å legge støyende arbeid utenfor normal arbeidstid, supplerer prosjektleder Andersen.

I det tolv etasjers høye bygget er det kun rehabiliteringen av inngangspartiet, samt syvende og deler av sjette etasje som gjenstår.

Les også: Totalrenoverte ærverdig bygård på Egertorget til standard som er beliggenheten verdig

Tar ut potensialet i eiendommen

Styreleder Aleksandersen ser verdien av å ha et profesjonelt nettverk i Eiendomshuset Malling & Co som både ser potensialet i eiendommen og kan gjennomføre rehabiliteringsprosjekter.

– Styret har i mange år hatt et eksternt styremedlem med forvaltningskompetanse, noe som har vært gunstig for stiftelsen, sier styrelederen og fortsetter:

– Men vi er avhengige av profesjonell bistand for å bevare og videreutvikle lønnsomheten på eiendommen. Vi har et evighetsperspektiv, og finner stor verdi i å samarbeide med Malling & Co. Tore Andersen har ledet rehabiliteringsprosjektene og vært uvurderlig for at vi endelig har fått oppgradert eiendommen til en moderne standard.

Les også: Nye leieinntekter med smartere bruk av kjøkkenarealer

Nye langsiktige leietakere

I takt med oppgraderingen av eiendommen har det kommet nye leietakere inn i bygget.

– Tidligere hadde vi flere leietakere som leide mindre arealer. Nå har det kommet inn selskaper som leier hele etasjer og har inngått langsiktige leiekontrakter. Det er det vi har ønsket – å sikre en langsiktig, forutsigbar og stabil kontantstrøm som skal tjene formålet til stiftelsen, forklarer Aleksandersen som er utdannet veterinær og patolog.

I dag er det mange leietakere innenfor helse i Stortingsgata 30 som Volvat, Colosseum klinikken og Medicus, men man finner også advokater og andre typer leietakere i bygget, deriblant den Islandske ambassaden som nylig fikk oppgradert sine arealer.

– Vi er veldig takknemlige for tilliten og samarbeidet med stiftelsen, og er glade for at vi sammen har styrket lønnsomheten på eiendommen betraktelig gjennom fornyelse av både bygg og leietakere. Fremover skal inngangspartiet og byggets syvende og sjette etasje rehabiliteres, avslutter Tore Andersen.

Eiendomshuset Malling & Co forvalter over 2,5 millioner kvadratmeter næringsbygg på vegne av gårdeiere. Nylig lanserte vi en e-bok om hvordan vi som Norges største eiendomsforvalter skaper gode og langvarige leieforhold.

New Call-to-action

I e-boken kan du blant annet lese om:
• Viktigheten av god eiendomsforvaltning og hvordan faget endrer seg
• Konkrete råd for å sikre høy leietakertilfredshet
• Hvordan Malling & Co arbeider med eiendomsforvaltning
• Referanse case


BESØK VÅRT DIGITALE KUNNSKAPS-BIBLIOTEK 

Her finner du e-bøker med tips og råd innenfor:

  • Eiendomsutvikling
  • Investeringer i næringseiendom
  • PropTech
  • Leietakertilfredshet
  • Energi- og miljø
  • Valg av kontorlokaler
  • Forvaltning av næringseiendom


Naviger til Malling & Co sitt digitale kunnskaps-bibliotek

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!