Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. Norconsult kapret den siste kontorplassen i Telegrafen
Telegrafen-vil-bli-blant-Norges-flotteste-kontorlokaler-når-bygget-står-ferdig-i-2020_web

Norconsult kapret den siste kontorplassen i Telegrafen

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
29. Aug 2019

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Telegrafbygningen i Kongens gate 21 åpnes i 2020. Nå har Norges største tverrfaglige rådgiverbedrift Norconsult sikret seg det siste ledige kontorlokalet i det historiske bygget.

Telegrafen i Kvadraturen i Oslo sentrum gjennomgår en omfattende rehabilitering frem mot ny-åpning i 2020. Nå er det klart at Norges ledende tverrfaglige rådgiverbedrift Norconsult flytter om lag 150 ansatte til Telegrafen.

Konserndirektør-i-Norconsult_Bård-Sverre-Hernes_web
Bård Sverre Hernes er konserndirektør i Norconsult


– Det er hovedsakelig to dimensjoner som gjør Telegrafen til det rette bygget for oss: Vi vil komme nærmere våre kunder som holder til i Oslo sentrum, og vi vil være en attraktiv arbeidsgiver for ansatte som vil ha arbeidssted i sentrum. I tillegg kjøpte vi oss inn i arkitektselskapet Nordic - Office of Architecture for rundt ett år siden. De vil ha lokaler i samme bygg, og vi har ambisjoner om å skape nye synergier gjennom samlokaliseringen, forklarer konserndirektør i Norconsult, Bård Sverre Hernes.


Norconsult skal fortsatt ha sitt hovedkontor i Sandvika, men deler av virksomheten vil flyttes til Kvadraturen i Oslo sentrum.


– Mange av våre ansatte er bosatt i Oslo, og setter derfor stor pris på å ha muligheten til å jobbe helt eller delvis fra Oslo sentrum. I tillegg vurderer vi om det er hensiktsmessig å flytte noen utvalgte avdelinger til de praktfulle lokalene i Kongens gate, sier Hernes.


– Ærbødig å flytte inn i et så historisk bygg

Da Telegrafbygningen offisielt ble åpnet i 1924 hadde det kostet 13 millioner kroner og var datidens desidert mest påkostede kontorbygning i Norge. Det var også landets tredje største bygning, og huset forløperen til Telenor, Televerket, frem til 1962.


– Da jeg var på befaring i bygget var det første jeg tenkte at dette ville ingen hatt råd til å bygge i dag. Dette med bakgrunn i mengden marmor som er brukt og de praktfulle arkitektoniske kvalitetene. Inne i bygget har mye betydningsfull norsk historie blitt skrevet. Derfor er det med stor ærbødighet at vi flytter inn i Telegrafen og tar del i byggets historie, sier Hernes.


I 2016 ble bygget solgt fra Telenor til eiendomsfondet EPISO 4, som forvaltes av Tristan Capital Partners, og eiendomsfamiliene Malling og Vedal.


Sjef for forvaltning i Tristan, Jean-Philippe Blangy, er glad for at det nettopp er Norconsult som har signert leiekontrakt.

Jean-Philippe Blangy er forvaltningssjef i Tristan
Jean-Philippe Blangy er sjef for forvaltning i Tristan.


– Telegrafen vil huse noen av Norges fremste eksperter innen arkitektur, byutvikling og ingeniørfag. At nettopp disse aktørene, med stor kunnskap om eiendom, velger Telegrafen mener jeg er et solid kvalitetsstempel til bygget, sier Blangy.

– Revitaliseringen fører med seg flerfoldige ansatte som utvilsomt vil bidra positivt til å skape et yrende liv i Kvadraturen. Det er selvfølgelig svært gledelig at bygget nå er fylt opp med kontorleietakere så lenge før åpningen i 2020, sier Blangy.

Norconsult flytter inn i 7. og 8. etasje som måler 2 881 kvadratmeter. Datterselskapet Nordic – Office of Architecture vil holde til i 3. og 4. etasje som måler hele 4 800 kvadratmeter. Bane NOR, som har ansvaret for norsk jernbaneinfrastruktur, vil overta kontorlokaler i 5. og 6. etasje på om lag 4 400 kvadratmeter. I tillegg vil fire kreative selskaper i byrånettverket Ahead Group Norway fylle 3 500 kvadratmeter.

Klikk her for mer informasjon om Telegrafen

 

Fakta om Telegrafen:


• Telegrafbygningen med adresse Kongens gate 21, i Kvadraturen i Oslo, er et historisk bygg som gjennomgår en totalrehabilitering med planlagt ferdigstillelse i 2020.


• Bygget sto ferdig oppført i 1924 og er tegnet av Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson – to av Norges mest anerkjente arkitekter som blant annet har tegnet Oslo Rådhus.


• Bygget var Norges dyreste bygg da det sto ferdig i 1924, og hadde da kostet 13 millioner kroner. Noe som tilsvarer om lag 350 millioner norske kroner i dag. Telegrafbygningen var da også Norges tredje største bygg.


• «Utvilsomt en av Kristianias vakreste bygninger», skrev Morgenbladet da bygget først sto ferdig.


• Bygget huset forløperen til Telenor, Telegrafvesenet, frem til 1962. Da arbeidet omtrent 1000 mennesker i bygget, og på et tidspunkt gikk alle telefonsamtaler i Norge via Telegrafbygningen.


• I 2016 solgte Telenor bygget til Episo 4, et fond forvaltet av Tristan Capital Partners, og eiendomsfamiliene Malling og Vedal.


• Bygget døpes nå om til Telegrafen.


• Telegrafen vil bestå av kontorlokaler, og nye arealer på gateplan til butikker, restauranter og caféer, i umiddelbar nærhet til alle offentlige kommunikasjonstilbud som trikk, buss, t-bane og tog.


• Utleiearealet måler 25.449 kvadratmeter fordelt over åtte etasjer i høyden og fire underetasjer.


• Bygget eies av Episo 4, et fond forvaltet av Tristan Capital Partners, Malling Eiendom AS og Vedal Investor AS.


• Bygget var oppført i nybarokk stil. Eierne har et stort fokus på å bevare byggets mange historiske kvaliteter samtidig som bygget moderniseres for fremtidens arbeidsformer.


• KIMA Arkitektur tegner den nye Telegrafen.


• Vedal Utvikling og Vedal Entreprenør er ansvarlig for byggeprosjektet.

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!