Hopp til innhold
 1. Malling.no/
 2. Aktuelt/
 3. Malling styrker analyse med ansettelse av seniorøkonom

Malling styrker analyse med ansettelse av seniorøkonom

I Malling tror vi på å levere kvalitetsinnhold som ikke bare informerer, men også inspirerer til refleksjon og diskusjon. Derfor benytter vi oss av eksterne journalister, i tillegg til interne resurser til å produsere informativt, engasjerende og relevant innhold. Følg oss for oppdatert informasjon og dybdeanalyser om næringseiendom.
Skrevet av Eiendomshuset Malling & Co
12. Jan 2024

I Malling tror vi på å levere kvalitetsinnhold som ikke bare informerer, men også inspirerer til refleksjon og diskusjon. Derfor benytter vi oss av eksterne journalister, i tillegg til interne resurser til å produsere informativt, engasjerende og relevant innhold. Følg oss for oppdatert informasjon og dybdeanalyser om næringseiendom.


 
Næringseiendom opplever de mest utfordrende tidene på lang tid, og aktørene i bransjen etterspør stadig flere og bedre analyser. I takt med økende kompleksitet og usikkerhet i næringseiendomsmarkedet, styrker vi vår analysekapasitet ved å ansette Jon Mjølhus som seniorøkonom.

Jon Mjølhus

- Malling har en imponerende database og en analyseavdeling som jeg gleder meg til å jobbe tett med, sier Jon Mjølhus, som er ansatt i en nyopprettet stilling som seniorøkonom i Malling 
 
Mjølhus tiltrer 10. januar i en deltidsstilling, der han skal jobbe med analyse og forskning på næringseiendomsinvestering og – finansiering. 
 
- Jeg ser frem til å kunne bringe teori mer inn i praksis, og omvendt. Det holder ikke bare å gjette eller mene i næringseiendom. Man må vite, eller i det minste vite hva man ikke vet. Løsningen er gode data og forskning på disse. Datatilgangen har eksplodert, men utfordringen er å få noe nyttig ut av at dem. Og jeg kjenner ingen som er flinkere på dette enn Malling og analysesjef Haakon Ødegaard, sier Mjølhus. 

LES OGSÅ; 2024 blir tøft, men antagelig også året det snur
 
Mjølhus er i dag ansatt og foreleser i finans på Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og i næringseiendom på Norges Handelshøyskole (NHH). Han har tidligere jobbet 20 år i finans som bl.a., finansanalytiker, analysesjef og investeringsansvarlig for eiendom. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole/Handelshögskolan i Stockholm og har i tillegg en mastergrad i finans fra Handelshøyskolen BI og en mastergrad i Real Estate Management fra KTH i Stockholm. For tiden tar han en doktorgrad i næringseiendom ved NMBU. 
 
- Det første vi skal ser på er eiendom som aktivaklasse i langsiktige investeringsporteføljer. Spørsmålene er mange og vi skal forsøke å finne svarene i dataene, den anerkjente forskningen og ikke minst i egne analyser. Deretter følger en rekke andre fundamentale problemstillinger jeg gleder meg til å ta fatt på. 
 
Jon Mjølhus vil gi en ny dimensjon til analyseteamet i Malling:
- Vi har fått en unik kompetanse med solid erfaring fra både akademia og finansbransjen med på laget. Jon gir oss styrkede evner til å svare på de spørsmålene kundene stiller oss, og kanskje også spørsmål de ikke har tenkt på å stille oss. Vi gleder oss til å jobbe med disse prosjektene sammen med Jon, som ikke bare har kunnskapen og nettverket, men også interessen for eiendom som aktivaklasse. Dette beriker vår evne til å rådgi Mallings kunder til å skape avkastning og bevare verdier gjennom eiendomsinvesteringer på best mulig måte. Helt i tråd med Mallings visjon om å være landets dyktigste og mest anerkjente eiendomshus, sier Haakon Ødegaard.


Malling & Co Research and valuation

Malling-Analyse-og-verdivurdering--TTL_9373-1

Analyseteamet i Malling & Co utgir halvårlige markedsrapporter som er en regelmessig oppdatering på utviklingen i markedet for næringseiendom i Stor-Oslo, Drammen, Stavangerregionen, Bergen og Trondheim. I tillegg til den seneste markedsutviklingen, kommenteres forventet utvikling i markedet for det kommende halvåret.

New Call-to-action

BESØK VÅRT DIGITALE KUNNSKAPS-BIBLIOTEK 
Vi har laget e-bøker med tips og råd innenfor:

 • Analyse og verdivurdering av næringseiendom
 • Eiendomsutvikling
 • Investeringer i næringseiendom
 • Utleie av næringseiendom
 • Proptech
 • Valg av kontorlokaler
 • Markedet for lager- og logistikkeiendom
 • Guide til bærekraftig næringseiendom
   

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!