Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. Malling & Co etablerer PropTech-selskap

Malling & Co etablerer PropTech-selskap

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
20. Mai 2020

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Eiendomshuset Malling & Co oppretter selskapet Malling & Co Technology for å møte nye teknologiske behov. Målet er å hjelpe eiere av næringsbygg med digitalisering og teknologiinvesteringer.

Anders_Berggren_web
Adm. Direktør i Eiendomshuset Malling & Co, Anders Berggren.

– Det oppstår stadig nye teknologiske muligheter for eiere og brukere av næringseiendom. Ambisjonen for Malling & Co Technology er å møte disse behovene og sette en ny standard for hva gårdeiere og leietakere kan forvente av næringseiendom, innleder administrerende direktør for Eiendomshuset Malling & Co, Anders Berggren.

Selskapet er Norges største og eldste rådgiver innen næringseiendom, og gjennom forvaltningen av over 2,5 millioner kvadratmeter næringseiendom ivaretar selskapet titusenvis av norske arbeidsplasser.

– Teknologi veves stadig tettere inn i alt vi gjør. Det nye selskapet vil fungere som en intern konsulentavdeling, men også hjelpe gårdeiere med å ta kloke teknologivalg for både nye og eksisterende bygg, forklarer Berggren.

Robert Skramstad leder teknologisatsningen

Robert-Skramstad-er-leder-for-Malling-&-Co-Technology-AS_web
Robert Skramstad er daglig leder i Malling & Co Technology.

Robert Skramstad skal lede Malling & Co Technology. Han er tidligere driftssjef, og har arbeidet i Malling & Co siden 2016. Han har bakgrunn som senioringeniør innen oljesektoren og har arbeidet med elektroinstallasjoner i næringsbygg.

– I fremtidens smartbygg vil avanserte algoritmer, sensorer og intelligente systemer støtte både brukere, eiere og driftspersonell. I Norge har vi gode forutsetninger for å møte disse endringene, og det har blitt bygget imponerende høyteknologiske bygg de siste årene, sier Skramstad og legger til:

– Samtidig er det viktig å presisere at det fortsatt er et enormt potensial for å redusere energibruk og kostnader, samt skape bedre opplevelser med teknologi. Brorparten av eiendomsmassen i Norge er bygget for lenge siden, og driftes med utdatert teknologi, som ofte ikke fungerer helt som den skal, sier Skramstad som har erfaring med avanserte tekniske anlegg for næringsbygg.

Han mener det er et stort behov i markedet for strategiske rådgivere som kombinerer teknologisk og kommersiell innsikt med kunnskap om drift og forvaltning av eiendom.

– Vi har stor kunnskap om både drift og teknologi. Det gjør at vi vet hvilke prosesser og behov som kan støttes av teknologi, og som leder til målbare gevinster for leietakere, eiere og driftere av bygg.

Han etterlyser at utbyggere i større grad ser på løpende operasjonelle kostnader fra driften, når nybygg planlegges.

Robert-Skramstad_web

– I planleggingen av nye bygg er det viktig å ta hensyn til digitalisering og hvordan eiendommen kan brukes og driftes på best mulig vis. Valgene man tar i tidlig fase vil ha stor innvirkning i lang tid. Teknologi kan forenkle, automatisere, skape nye muligheter og flytte arbeidet i en proaktiv retning. Det er stor etterspørsel etter denne ekspertisen, og jeg bistår allerede i planleggingen av store nybyggprosjekter i Oslo-sentrum, sier Skramstad som foreløpig er den eneste ansatte i Malling & Co Technology.

– Eiendomshuset Malling & Co har i dag flere teknologihoder som skaper løsninger utover hva man kan forvente av en tradisjonell eiendomsrådgiver. Ambisjonen for Malling & Co Technology er at selskapet skal vokse og spille en viktig rolle i hvordan fremtidens arbeidsplasser støttes av teknologi. Om et år er planen å vokse til fem ansatte, forklarer Skramstad.

Norges første smartheis, sensorer og digital plattform

Satsningen på et eget teknologiselskap kommer i kjølvannet av flere vellykkede teknologiinitiativ de siste årene.

– Vi har eksempelvis satt i drift Norges første smartheis ved Ullevaal stadion, utviklet «Myldre» - en egen digital forvaltningsplattform som forenkler hverdagen til kunder og leietakere, automatisert forretningsførselen av billett-transaksjoner ved Norges første innendørs vinteranlegg, og gjort en rekke pilotprosjekter på hvordan sensorer gir verdifull innsikt som fører til målbare gevinster, sier Berggren, som mener summen av kompetansen i eiendomshuset gir det nye teknologiselskapet en unik posisjon i markedet.

Han støttes av Skramstad:

– Malling & Co Technology vil dra nytte av å være en del av et komplett eiendomshus med 200 fageksperter. Sammen skal vi ta i bruk teknologi som skaper målbare gevinster for brukere og eiere av næringseiendom, avslutter Skramstad.

 

Teknologiske arbeider fra Malling & Co:

Eiendomshuset har i løpet av de siste årene satset på teknologi som forenkler hverdagen til både kunder og ansatte. Nedenfor kan du lese om noen av initiativene:

Lanserer digital plattform for smartere eiendomsforvaltning:

Illustrasjon_Myldre_screens

Tidligere i år lanserte Malling & Co den nye digitale plattformen «Myldre»; en tjeneste som vil forenkle hverdagen til eiere, leietakere og forvaltere av næringseiendom. Plattformen sikrer at gårdeiere, leietakere og eiendomsforvaltere alltid har oppdatert informasjon om sine eiendommer. Vi har allerede mottatt henvendelser fra store, internasjonale aktører som er interessert i løsningen.

Les: Vi lanserer digital plattform for smartere eiendomsforvaltning

Malling & Co utviklet robot som håndterer over 300.000 transaksjoner i året

snø_web4

Malling & Co har satt ned et eget team som arbeider med automatisering. I fjor bisto selskapet Norges første innendørs vinteranlegg, Snø, med å utvikle en løsning som håndterer forretningsførselen av billettsalget. I løpet av ett år er det snakk om 300-350.000 transaksjoner.

Les: Utviklet robot til Norges første innendørs vinteranlegg

Nytt økonomisystem forenkler regnskap og forretningsførsel:

Et nytt økonomisystem kom på plass i januar 2019 ved hjelp av robotteknologi. Det nye økonomisystemet er integrert mot fagsystemer for kontraktshåndtering og CRM. I tillegg er tidligere manuelle prosesser som fakturering automatisert. Resultatet er at vi har mer tid til å arbeide enda tettere med våre kunder, samt at vi har frigjort kapasitet for nye oppdrag. 

Les: Omfattende automatisering skal gi mer tid til kunder

Norges første heis med kunstig intelligens ble installert på Ullevaal Stadion:

Den intelligente heisen sender store mengder informasjon til IBMs supercomputer, Watson. Basert på denne informasjonen kan man forutsi eventuelle fremtidige feil, og rette opp i disse feilene før heisen går ut av drift. Alt skjer automatisk i sanntid - supercomputeren både tenker og lærer helt av seg selv.

Les: Ullevål Stadion satser på kunstig intelligens

Robot håndterer 70.000 leverandørfakturaer i året:

Malling & Co har automatisert forretningsførselen av leverandørfakturaer. Eiendomshuset mottar 70.000 slike i året. Og siden 2017 har vår robot håndtert disse. Det innebærer at våre kunnskapsmedarbeidere får mer tid til å drive verdiskapende arbeid.

Økonomidirektør Martin Mehus anslo at roboten hadde utført arbeid tilsvarende ett årsverk i løpet av de første tre månedene i drift.

Les: Roboten Alfred er ansatt hos Eiendomshuset Malling & Co

Vårt eget kontor har blitt en testarena for ny teknologi:

For å kunne gi råd innenfor smarte bygg, samt drifte og optimalisere disse, er det avgjørende med førstehåndskunnskap. Derfor har vi installert en rekke typer sensorteknologi i egne lokaler. Dette omfatter blant annet måling av CO2, bevegelser, belysning, temperatur og lufttrykk, samt en rekke andre parametere. Dataen som innhentes skal lede til gevinster som eksempelvis reduserte rengjøringskostnader.

Les mer om initiativet og mulige gevinster her.

 

Klikk her for å komme til vårt digitale kunnskaps-bibliotek.
Her finner du e-bøker om ulike temaer innen næringseiendom. 

eboker_samlet_web2

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!