Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. Leietakerrådgiverne i Malling: – Vi selger lave skuldre

Leietakerrådgiverne i Malling: – Vi selger lave skuldre

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
28. Mar 2023

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Malling-Leietakerrådgivning-Esben Olsen-TTL_2485

Etter noen heftige år i startup-verdenen i Danmark, ønsket Esben Olsen en karriere i et solid selskap med sterke verdier. Det fikk han oppfylt da han startet som forretningsutvikler i Malling & Co Leietakerrådgivning. Han er ofte den første kundene våre snakker med når leiekontrakten deres nærmer seg utløp, og en som kjenner markedet for næringseiendom i Norge på pulsen.

– Jeg føler virkelig at jeg har kommet hjem. Jeg var på jakt etter et selskap som representerte trygghet, sterke verdier og langsiktighet da jeg vendte tilbake til Norge. Det fant jeg hos Malling, som også ga meg muligheter for å bidra til videre vekst og utvikling, forteller Esben, (som til tross for sitt utenlandsopphold ikke har pådratt seg noen bløte konsonanter).

LAST NED GRATIS E-BOK: Valg av kontorlokaler - flytte eller bli?

Størst i Norge på leietakerrådgivning

Da Esben startet i Malling i 2018, hadde han sju kolleger i avdelingen for leietakerrådgivning. I 2023 teller avdelingen 14 eksperter fordelt på tre fagområder – workplace strategy, søk og forhandlinger, og prosjektledelse – og er det ledende miljøet i landet med et fullservice-tilbud fra behovsanalyse til innflytting.

– Jeg opplever at vi nyter stor tillit i markedet, noe topplasseringene på Eiendomsbarometer de siste par årene har vist. Det sies at “no one was ever fired for hiring McKinsey”, og jeg tror det samme kan sies om Malling. Vi har vært her siden Peter T. Malling Sr.  grunnla selskapet på 60-tallet, og vi er her i morgen. Det skaper en trygghet når man som selskap skal ut i et stadig endrende marked og forhandle om kontraktsverdier til mangfoldige millioner. Jeg pleier å si at det vi selger er lave skuldre, sier Esben.

Esben opplever at markedet har endret seg betydelig etter pandemien. Det er større fokus på å bruke rådgivere for å sikre både leiepris og optimalisering av bruken av lokalene.

Les også: Nå reforhandles mange leieavtaler på næringslokaler. Slik blir du vinneren!

Hjelper ledere å finne drømmelokalene

Esben tilbringer mestepartene av arbeidsuken i møter med bedrifter som står overfor et kontraktsutløp på lokalene sine, og han snakker med lidenskap om jobben sin:  

– Det er utrolig spennende å hjelpe ledere med å finne drømmelokalet. Det er ikke ofte en virksomhet flytter, men når man først gjør det, må det gjøres skikkelig. Lokalene er en avgjørende faktor for å bygge kultur, identitet og arbeids- og møteplasser hvor folk trives og får utrettet ting, sier Esben.

De fleste er ute i god tid før kontraktsutløpet, men det hender også at det kommer noen som har litt dårligere tid:

– Ideelt sett bør man begynne planleggingen for flytting et par år før kontraktsutløpet. Men om noen ringer og sier at de risikerer å bli stående på gata etter seks måneder fordi de ikke har blitt enige med gårdeier, kaster vi oss alltid rundt og hjelper dem også. Vi vet hva som rører seg “off market” og hvilke kontrakter som løper ut samtidig, og har mange analytikere og rådgivere å spille på internt. En av fordelene ved å være så store som vi nå har blitt er uten tvil at vi har kapasitet til å gjennomføre komplekse prosjekter med høy arbeidsintensitet på kort varsel.  

Les også: Derfor bør du ikke forhandle ny leieavtale selv

Suksess kommer ikke gratis

– Jeg er stolt over å være en del av et selskap som setter kundenes behov først, og som klarer å levere på det, igjen og igjen. Men suksess kommer ikke gratis. Det krever sin kvinne og sin mann å ligge foran i løypa. Men med vårt fokus på å tilby trygghet, sikkerhet og høy kvalitet i alle ledd av leietakerreisen, har jeg sterk tro på at Malling fortsatt vil være det naturlige valget for ledere og ledergrupper som ønsker å sikre best mulig lokaler for sine ansatte, avslutter Esben.

PS: 30 minutter som kan spare deg for store summer. I en begrenset periode tilbyr vi nå en gratis konsultasjon med en av våre leietakerrådgivere. De er eksperter på reforhandlinger og kan hjelpe deg å hente ut det brede spekteret av forhandlingsgevinster. Kontakt oss her!

New Call-to-action

 

MALLING & CO LEIETAKERRÅDGIVNING

Malling-Leietakerrådgivning-Gruppebilde

Malling & Co Leietakerrådgivning bistår leietakere i alt fra å søke etter egnede lokaler, forhandle og reforhandle betingelser i leiekontrakt til å følge opp det byggetekniske når lokalene tilpasses bedriftens ønsker og behov. I tillegg tilbyr vi eiendomsfaglige vurderinger av større leieporteføljer, utvikling av skreddersydde arbeidsplasskonsepter, strategisk rådgivning, og prosjektledelse når lokaler skal tilpasses leietaker. 

Våre rådgivere har som målsetning å sikre våre kunder mest mulig egnede lokaler til de beste kommersielle, tekniske og juridiske vilkår, og sikre at leietaker får mest mulig verdi ut av arealene de disponerer. Godt støttet av vår analyseavdeling, har vi til enhver tid god oversikt over hvilke lokaler som er tilgjengelig i markedet og hva som er en riktig markedspris.

» Les mer om vår avdeling her

» KONTAKT OSS FOR EN GRATIS KONSULTASJON

» BESØK VÅRT DIGITALE KUNNSKAPS-BIBLIOTEK

Her finner du e-bøker med tips og råd innenfor:

  • Eiendomsutvikling
  • Investeringer i næringseiendom
  • Proptech
  • Leietakertilfredshet
  • Analyser og verdivurderinger
  • Energi- og miljø
  • Valg av kontorlokaler

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!