Hopp til innhold
 1. Malling.no/
 2. Aktuelt/
 3. Kvalitet og stort tjenestespekter var avgjørende for at Nordea Liv valgte Malling & Co

Kvalitet og stort tjenestespekter var avgjørende for at Nordea Liv valgte Malling & Co

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
1. Feb 2022

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Det som startet med forvaltning av en håndfull eiendommer i Bergen i 2017 har utviklet seg til å bli et rikt og omfattende samarbeid mellom Nordea Liv og Eiendomshuset Malling & Co. Her forteller investeringsdirektør for Eiendom i Nordea Liv, Nils Arne Gundersen, om samarbeidet og hva det betyr for selskapets evne til å skape verdier for sine kunder.

Nordea Liv leverte en totalavkastning på hele 21,5 prosent for sin eiendomsportefølje i 2021.

– Ingen trodde vi skulle oppnå en slik avkastning da 2021 startet. Det er helt fantastisk. Det har vært en god utvikling i markedet, vi har hatt flere utviklingsprosjekter som ble ferdigstilt og vi har tegnet flere langsiktige leiekontrakter med solide leietakere, innleder Nils Arne Gundersen.

Nils Arne Gundersen Nordea Liv foto Johnny Syversen

Nils Arne Gundersen er en av tre sentrale personer som ivaretar eiendomsporteføljen til Nordea Liv. Foto: Johnny Syversen

Han har arbeidet med næringseiendom i hele sitt yrkesaktive liv, og hatt mange ulike roller. De siste ti årene har han arbeidet for å skape avkastning i eiendomsporteføljen til Nordea Liv.

– Vi skal skape god risikojustert avkastning og har fokusert på kontoreiendom i Oslo, Bergen og Stavanger-regionen. Eiendomsporteføljen har en verdi på rett over 10 milliarder, og vi ser for oss å gjøre flere kjøp fremover, fortsetter Gundersen.

Han legger til at eiendomsporteføljen nylig er tilgjengeliggjort for kunder med innskuddspensjon i Nordea, og at porteføljen i mars vil tilgjengeliggjøres for private investorer.

– Tradisjonelt har man bare hatt aksjer og obligasjoner i innskuddspensjon, men vi ser at det er fint å kunne tilby en mer alternativ investering. Eiendom har historisk sett gitt veldig god risikojustert avkastning og en volatilitet som ligger mellom aksjer og obligasjoner, sier han.  

Tror ikke på «kontordøden»

Under pandemien har man kunnet lese om selskaper som skal redusere arealbehov i tråd med økt bruk av hjemmekontor. «Kontordøden» har Gundersen ingen tro på.

– Det tror jeg ikke på. Og det er ingenting i markedet som tilsier et slikt scenario. Samtidig ser vi at måten vi bruker kontoret på er i endring der det tilrettelegges for en hybrid digital arbeidshverdag. Men at kontoret fortsatt vil være essensielt for å bygge kultur og samhandle er noe jeg tror på. Vi mennesker er sosiale og trenger tilhørighet, sier Gundersen.

Les Nora Brinchmann sine råd om kontoret post-korona.

Valgte forvaltning fra Malling på grunn av kvalitet og bredde

Gundersen forteller at Nordea Liv startet samarbeidet om eiendomsforvaltning med Malling i Bergen i 2017.

– Tidligere forvaltet vi selv, men etter hvert som vi fikk flere eiendommer så vi behovet for mer bistand. Vi hadde en anbudskonkurranse for eiendomsmassen i Bergen som Malling & Co vant, forklarer Gundersen.

I mai 2020 ble avtalen utvidet. Nå skulle Malling & Co ivareta alle eiendommene i porteføljen, som i dag teller over 200 000 kvadratmeter fordelt på 20 eiendommer.

– Vi konkluderte med at Malling & Co hadde det beste tilbudet for vårt behov. Vi vurderte mange og så selvsagt på pris, men der var aktørene nokså sammenlignbare. Derfor ble kvalitetskriteriet særlig vektlagt, sier Gundersen og fortsetter:

– At de har et så bredt tjenestespekter var særlig positivt. Vi har samarbeidet med flere av eiendomshusets avdelinger, særlig energi- og miljøavdelingen, analyseavdelingen i forbindelse med kjøp og salg og avdelingen for eiendomsutvikling. Det er veldig behagelig å ha en one-stop-shop hvor vi kan få alt vi trenger, forklarer Gundersen.

Les og se bilder fra den omfattende rehabilitering av Nordea Livs bygg, i saken: Fra blåbygg til praktbygg. 

Forvaltningsavdelingen i Malling & Co ivaretar over 2,4 millioner kvadratmeter næringseiendom på vegne av norske og internasjonale gårdeiere. Nylig lanserte vi en e-bok om hvordan vi som Norges største eiendomsforvalter skaper gode og langvarige leieforhold.

New Call-to-action

Identifiserer verdiøkende tiltak

Eiendomssjef i Malling & Co Forvaltning, Elisabet Stavseng Slinning, forklarer at det er oppimot tyve personer i forvaltningsavdelingen som ivaretar eiendommene i Nordea Liv porteføljen.

Elisabet Stavseng Slinning

Elisabet Stavseng Slinning er eiendomssjef og mener at Nordea Liv er en fremoverlent gårdeier som virkelig tørr å satse og gjennomføre kreative prosjekter.

 – Vi ivaretar alt fra økonomi, drift, tekniske fag og kontraktsforhandlinger, og søker hele tiden å være proaktive, altså å komme med konkrete forslag som øker verdien på eiendommene, sier Slinning.

Det støtter Gundersen:

– Vi setter veldig pris på det engasjementet Malling har. Det er tydelig at de ønsker å ligge i forkant og hele tiden jobber med å identifisere mulige verdiøkendetiltak, sier han og legger til at det er nettopp derfor han liker å arbeide med næringseiendom.

– Det er ikke kun en passiv investering i eksempelvis et globalt indeksfond, der man er prisgitt utviklingen i markedet. I stedet har man muligheten til å gjøre aktive grep. Gjøre gråstein om til gull. Det er da de virkelig store verdiene skapes, sier han.

Livsforsikringsselskapet har tatt i bruk Malling & Co sin egenutviklede digitale løsning for eiendomsforvaltning; Myldre.

– Det er et nyttig verktøy som gir oss tilgang på all relevant informasjon på en enkel måte. Å alltid ha oppdatert informasjon tilgjengelig er viktig for å fatte de rette beslutningene, forklarer Gundersen.

– Nordea Liv har kommet med forslag til forbedringer og hjulpet oss med å videreutvikle Myldre, legger Slinning til.

– Teknologi og digitale verktøy er vel og bra, men til syvende og sist er det menneskene som er viktigst. Vi har en god kjemi og arbeider sammen mot et felles mål. Det er motiverende, og det er derfor vårt samarbeid fungerer så godt. Dyktige samarbeidspartnere som Malling er en kritisk suksessfaktor for oss, avslutter Gundersen.

New Call-to-action

Les også: Nordea Liv tester ut ny finansieringsmodell for klimavennlig energiproduksjon.

Les også: Vi lanserer plattform for smartere eiendomsforvaltning

Klikk her for å lese om Urbanium Eiendom sine erfaringer med Myldre

Les også: Derfor valgte Fevang forvaltning fra Malling & Co


BESØK VÅRT DIGITALE KUNNSKAPS-BIBLIOTEK

Her finner du e-bøker med tips og råd innenfor:

 • Eiendomsutvikling
 • Investeringer i næringseiendom
 • PropTech
 • Næringsmegling
 • Leietakertilfredshet
 • Energi- og miljø
 • Valg av kontorlokaler
 • Forvaltning av næringseiendom

Naviger til Malling & Co sitt digitale kunnskaps-bibliotek

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!