Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. Kundecase: 3M Norge
Esben har jobbet som forretningsutvikler hos Malling & Co siden 2018. Han har fingeren på pulsen i forhold til hvilke selskaper som er på flyttefot, og hva som tilbys av næringsareal. 
Esben har en bakgrunn fra Markedshøyskolen i Oslo, og kom til Malling & Co etter 5 år i forskjellige forretningsmiljøer i Danmark. Tross sin unge alder har han opparbeidet seg bred erfaring innen forretningsutvikling, vekst og salg. 
Etter å ha utviklet et foodtruck konsept i Danmark nøler han ikke med å fortelle om økologisk jordbruk, mat og røkeridrift.
Skrevet av Esben Aleksander Kolstad Olsen
24. Apr 2017

Esben har jobbet som forretningsutvikler hos Malling & Co siden 2018. Han har fingeren på pulsen i forhold til hvilke selskaper som er på flyttefot, og hva som tilbys av næringsareal. Esben har en bakgrunn fra Markedshøyskolen i Oslo, og kom til Malling & Co etter 5 år i forskjellige forretningsmiljøer i Danmark. Tross sin unge alder har han opparbeidet seg bred erfaring innen forretningsutvikling, vekst og salg. Etter å ha utviklet et foodtruck konsept i Danmark nøler han ikke med å fortelle om økologisk jordbruk, mat og røkeridrift.

Når vi følger en kunde hele veien fra begynnelsen av søkeprosessen til innflytting i nye lokaler, kan prosessen gjerne ta 3-4 år. Et langvarig prosjekt som endelig nærmer seg ferdig er jobben vi gjorde for 3M Norge. I slutten av juni flytter de inn i et nybygg i sentrum av Lillestrøm, som er mye bedre tilpasset deres behov enn de gamle lokalene.

Utfordring

3M er et av verdens største selskap, og har eksistert helt siden 1902, med hovedkontorer i St. Paul, Minnesota. De produserer og distribuerer alt fra verneutstyr, elektroprodukter, helseutstyr, og kontorartikler. Kanskje mest kjent er Scotch-tape og Post-its, som er så ikoniske at det er lett å glemme at de er registrerte varemerker. Den norske avdelingen oppsto for 75 år siden, og samarbeider tett med de andre landene i Norden. De har lenge holdt til i et stort eldre bygg i Lillestrøm, men for noen år siden var de klare for en endring.


– Vi hadde et bygg på 15 000 kvadratmeter, hvor vi de siste årene har benyttet 6000 av dem. Resten var satt av til en logistikkvirksomhet vi ikke har hatt på ti år. Det kom et punkt hvor vi måtte ta et valg for å se hva som ville passe oss for fremtiden, og vi bestemte oss for å selge både tomt og bygg, forteller Lars Petter Plaaterud, finansdirektør i 3M Norge.


Søkeprosessen

3M tok dermed kontakt med Malling, som begynte med å analysere behovene til bedriften for de nye lokalene, og utlyse et søk. Viktig for 3M var mindre, rene kontorarealer, og at de skulle ligge i nærheten av de ansattes bosted og ha tilgang på god offentlig kommunikasjon. Samtidig bidro vi med å finne en kjøper av de gamle lokalene, som vår prosjektleder Oluf Geheb beskriver som “eldre men ganske ærverdige”.

Samtidig som vi satte opp en kravspesifikasjon på 40-50 sider, som beskrev i detalj hvilke behov 3M hadde for lokalene sine, satte vi sammen en longlist over rundt 20 relevante bygninger i riktig geografisk nedslagsfelt. Videre ble disse snevret inn til en shortlist som ga grunnlag for befaringer og presentasjoner av mulighetene.

testtest.png

Bygge- og flytteprosjekter

Valget falt til slutt på 3300 kvm i Portalen midt i Lillestrøm sentrum. Dette er et tietasjes nybygg med solceller på taket og toppmoderne arkitektur. Lokalene annonseres som å kunne fullstendig skreddersys for hver leietaker, og det betyr at vi har vært involverte hele veien fram til innflytting i juni, når bygget står klart til bruk.

Vi har hjulpet til med å fatte riktige beslutninger i tide, sørge for at prosjektet følger kravspesifikasjonene, og til og med bidratt med interiørarkitekter for at alt skal se ut eksakt slik 3M ønsker det. I tillegg kommer alle tilknyttede prosjekter som IT-prosjekter, sikkerhet, den fysiske flyttingen, tilbakelevering og avvikling av det gamle lokalet, og hvordan man skal informere om prosessen internt i 3M.

Resultatet

Til tross for naturlig høyere leiekostnader i et nytt bygg i forhold til et gammelt, har energieffektiviteten og størrelsen på de nye lokalene kontra de gamle gjort at 3M går tilnærmet i null. Driftskostnadene er betydelig reduserte. I tillegg er det snakk om mye mer moderne lokaler, sentrale, og bedre tilpasset 3Ms behov.

– Vi erfarer at Malling i alle ledd har opptrådt veldig profesjonelle og dyktige, og har tatt det eierskapet til oppdraget som vi ønsket. De har vært en veldig kompetent og serviceinnstilt samarbeidspartner i en veldig viktig og stor prosess, avslutter Plaaterud.

New Call-to-action

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!