Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. Fra brannruin til Oslos mest potente rehabprosjekt

Fra brannruin til Oslos mest potente rehabprosjekt

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
12. Jun 2024

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Bombet og brannskadet. Nå slås kontorbygget i Grensen 17 sammen med hotellnaboen i nummer 19, og med det skapes en helt unik sentrumsdestinasjon.  
– To historiske bygg slås sammen og skaper et nytt praktbygg, sier Geir Vee Lund hos Canica Eiendom.

Bombet og totalskadet i brann     

For ganske nøyaktig ett år siden, på ettermiddagen 11. juni i fjor, ble kontoreiendommen i Grensen 17 totalskadet i brann. Store styrker fra Brann- og redningsetaten rykket ut og fikk etter hvert stanset brannen, men flammene hadde krevd sitt. Fra utsiden så det kanskje ut som at brannen bare hadde forsynt seg av de øverste etasjene, men innvendig var hele bygget totalskadet. 
Dette var imidlertid ikke første gangen at Grensen 17 ble utsatt for hendelser som rystet bygget i dets grunnvoller. Tilbake i 1944 smalt det nemlig også godt i bygget. I en målrettet sabotasjeaksjon, ledet av selveste Gunnar "Kjakan" Sønsteby og Oslogjengen, ble Nasjonal Samlings register over norsk, stridsdyktig ungdom, utradert av en velplassert bombe. Aksjonen reddet tusenvis av norsk ungdom fra tysk krigstjeneste. 
– Bygget spiller derfor en viktig rolle i norsk krigshistorie, sier Lund.

Hva nå?

Etter den fatale brannen i fjor sommer, satt gårdeier Canica Eiendom igjen med et totalskadet bygg. At en totalrenovering var nødvendig, var hevet over enhver tvil, men hva burde de egentlig gjøre med eiendommen? Burde den bygges opp igjen slik den var før brannen, eller burde de ta mer omfattende grep?
Malling & Co Næringsmegling har vært Canica Eiendoms rådgiver gjennom hele prosessen, fra i fjor høst og helt frem til valget om å slå Grensen 17 sammen med naboeiendommen, Grensen 19. Sammenslåingen var mulig siden Canica Eiendom hadde sikret seg det historiske hotellbygget i Grensen 19 allerede i 2022. 
– I og med at de eide begge byggene, så vi raskt potensialet for å skape noe helt unikt. Dette er kanskje Oslos mest potente utviklingsprosjekt, sier leder for utleie hos Malling & Co Næringsmegling, Håkon Tanberg.

Grensen

Baserer alle råd på grundige analyser

Den erfarne næringsmegleren forteller at de i forbindelse med hvert eneste utleieoppdrag gjør grundige analyser, slik at rådene de gir alltid er godt forankret i både kortsiktige og langsiktige markeds- og leietakerbehov. 
– Gårdeier hadde sammen med sin prosjektleder Scandinavian Development en idé om å slå sammen de to byggene. Dette var et forslag vi i Malling støttet fullt ut, da vi så at prosjektet ville få store og romslige etasjeplan, noe leietakerne etterspør. Markedet for kontorlokaler av høy kvalitet med sentral beliggenhet er alltid godt, sier Tanberg. 
Sammenslåingen gjør at bygget nå får flere fellesfunksjoner, samt langt bedre arealeffektivitet, slik at arealene treffer flere potensielle leietakere. 
– Bygget blir betydelig modernisert, og ferdig rehabilitert er dette et topp moderne kontorbygg i en historisk innpakning. De grepene som gårdeier nå gjør, betyr at kontorbygget Grensen 17-19 vil være attraktivt i leiemarkedet i svært mange år fremover, sier Tanberg.

Ligger oppå T-banestasjonen

Det som i tillegg til byggets historie gjør Grensen 17-19 spesielt, er byggets sentrale beliggenhet, oppå Stortinget T-banestasjon. 
– Bygget har to nedganger til T-banestasjonen. Det betyr at man fra bygget i praksis kan gå til og fra T-banen tørrskodd. Det er det ikke mange kontorbygg som kan vise til, sier Lund. 
Tanberg sier seg enig og understreker at beliggenhet og lett tilgang til offentlig kommunikasjon alltid er et sentralt punkt i alle kravspesifikasjoner. 
– Det er også avgjørende for hva man bør gjøre med et bygg. Når det gjelder Grensen 17-19, så kan ikke beliggenheten bli bedre. Det betyr at tilfanget av potensielle leietakere alltid vil være der, noe som gir trygghet for de investeringene som gårdeier nå gjør, sier Tanberg. 

SLIK OPTIMALISERER DU EIENDOMMENS VERDI

I vår e-bok deler to av Norges fremste næringsmeglere innsikt om hvordan gårdeiere bør tenke for å optimalisere verdien av sine eiendommer.

New Call-to-action


I e-boken kan du blant annet lese om:

  • Hvordan Malling & Co Næringsmegling arbeider med utleie av næringseiendom.
  • Hva som kreves for å optimalisere eiendommens verdi i dagens marked.
  • Viktigheten av å inkludere meglerkompetanse i tidlig fase.
  • Tre trender gårdeiere bør ha på dagsorden; fleksibilitet, teknologi og bærekraft.
  • Hvordan Malling & Co Næringsmegling og Schage Eiendom jobbet med utleie av Stortorvet 7

Hvordan kan Malling assistere deg i utleieprosessen? 

Malling, som en ledende aktør innen eiendomssektoren, har både erfaring og ressurser til å støtte deg gjennom hele utleieprosessen.  

Fra å utarbeide en solid utleiestrategi basert på markedskunnskap, til å tilby tjenester for prosjektutvikling, er Malling din partner hele veien. Med vår kunnskap sørger vi for at eiendommen din presenteres på best mulig måte for potensielle leietakere. 

Kort sagt, uavhengig av hvilket stadium i utleieprosessen du befinner deg på, har Malling kompetansen, verktøyene, og ekspertisen for å sikre en sømløs og lønnsom prosess. 

Les mer om hvordan Malling & Co Næringsmegling kan tilby rådgivning for utleie av næringseiendom.

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!