Hopp til innhold
 1. Malling.no/
 2. Aktuelt/
 3. Forvalter over 200 000 kvadratmeter næringseiendom i Drammen

Forvalter over 200 000 kvadratmeter næringseiendom i Drammen

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
24. Nov 2021

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Markedet for næringseiendom vokser utenfor hovedstaden, og med det også behovet for profesjonell forvaltning i Drammen.

Stadig flere bedrifter og virksomheter etablerer seg utover «Oslo og omegn». I Drammen, om lag fire mil fra hovedstaden, har markedet for næringseiendom vokst radig det siste tiåret. Porteføljeleder for Drammen i Malling & Co, Rune Nomel, har merket stor økning i arbeidsmengde på bare få år.

– Vi startet å tilby forvaltning i Drammen i 2014, og siden da har vi sett en vridning fra at gårdeiere som tidligere har driftet byggene sine selv, leier inn profesjonell hjelp.

Eiendomshuset Malling & Co forvalter over 2,5 millioner kvadratmeter næringseiendom på vegne av gårdeiere. Nylig lanserte vi en e-bok om hvordan vi som Norges største eiendomsforvalter skaper gode og langvarige leieforhold.

New Call-to-action


I løpet av få år vokste forvaltningsporteføljen i Drammen såpass at Malling & Co opprettet et eget lokalkontor midt i Drammen sentrum. Nomel ser stort potensial for vekst i forvaltningstjenester i Drammensområdet.

– Vi har ambisjoner om å vokse i Drammensområdet. Med forvaltningen av det nye Odabygget passerte forvaltningsporteføljen i Drammen 200 000 kvadratmeter, forteller Nomel.

Rune_Nomell_Malling_Co_Drammen_Forvaltning_TTL_5854

Rune Nomel er porteføljeleder for Malling & Co Drammen.

Les også: Derfor valgte det Drammen-baserte eiendomsselskapet Fevang forvaltning fra Malling & Co.

Totalt ivaretar Eiendomshuset Malling & Co om lag 2,5 millioner kvadratmeter næringseiendom på vegne av norske og internasjonale gårdeiere.

DRAMMEN DBC

­­­Tilbyr alt

Malling & Co tilbyr alle typer forvaltning fra drammenskontoret; alt fra økonomisk forvaltning av leieavtaler til feiing av gårdsplassen. Det er imidlertid mange grunner til å få hjelp av en profesjonell aktør.

­– Den viktigste fordelen med å få en profesjonell aktør til å ta seg av forvaltningen av et næringsbygg er at de sitter på kunnskapen og kompetansen som sørger for at bygget oppfyller lovpålagte krav, forklarer Nomel.

Les også: 5 gode grunner til å sette ut eiendomsforvaltning.

– Alle næringsbygg har lovpålagte krav knyttet til brannsikkerhet, elektrisk anlegg, heis også videre. Å overlate ansvaret til en profesjonell forvalter gir gårdeier trygghet og en mer behagelig hverdag i visshet om det tas hånd om. Gårdeiere kan da rette ressurser mot mer strategiske formål. Våre vaktmestre løser og loggfører oppgaver i FTV-systemer, så historikken er der ved tilsyn.

Full oversikt

Gjennom den selvutviklede plattformen, Myldre, får gårdeiere full oversikt over sine eiendommer og status til enhver tid. Målet med tjenesten er å forenkle og effektivisere hverdagen til eiere, leietakere og forvaltere av næringseiendom gjennom å samle viktig informasjon på ett sted.

– Med Myldre «kler vi oss nakne» for kundene, og viser alt vi gjør til gårdeier og leietager. Gjennom plattformen kan leietakere melde om feil, og gårdeier se at vi følger opp på alle henvendelser, forteller Nomel.

Myldre kan beskrives som et oppslagsverk hvor gårdeiere får full oversikt over sin eiendom eller portefølje i sanntid. I Myldre får de blant annet oversikt over:

 • Utestående leie
 • Oversikt over leiekontrakter
 • Omsetning
 • Arealoversikt
 • Driftsmeldinger og avvik
 • Årsmeldinger og rapporter
 • Dokumentasjon for lovpålagte krav

WFellesBilder og filmerIllustrasjon og områdebilderOmrådebilderDrammen_TAB0003

Øker kapasiteten

Eiendomsmassen i Drammen øker, og det gjør kapasiteten på lokalkontoret til Malling & Co også. Fra og med 2022 utvider de staben på sju med en ny driftssjef og en ny vaktmester.

– Eiendomsmassen i Drammen vokser voldsomt, og byen er i ferd med å bli et nytt nav. Drømmen er å ha et fullt forvaltningsteam her på lokalkontoret. Enn så lenge trekker vi på ressurser fra hovedkontoret i Oslo når vi trenger det. Vi er en strategisk partner som hjelper gårdeiere med å optimalisere verdien av sine eiendommer, sier Nomel.

Malling & Co tilbyr alle tjenester innen næringseiendom. Les mer om våre ulike avdelinger og tjenester her.

– Vi kan levere på alle områder som tilhører næringseiendom. Fordelen med å være lokale er at våre vaktmestre har hver sin portefølje med eiendom de har ansvar for. Om noen er borte, så har vi andre vaktmestere som er lært opp på eiendommene og kan ta over på kort varsel, forteller Nomel.

Les også: Malling & Co videreutdanner vaktmesterne for å møte framtidens bygg

Valgte kompetanse og erfaring

Et av de nyeste næringsbyggene i Drammen er SporX som eies av Vestaksen Eiendom. Sentralt og rett ved togstasjonen ruver SporX med 6801 kvadratmeter fordelt på ti etasjer fra fundament til takterasser bygget i lokalt, norskprodusert og miljøvennlig massivtre fra Modum i Viken.

Det er et toppmoderne kontorbygg, og Malling & Co har fått forvaltningsoppdraget av bygget.

– Det er et unikt bygg hvor både eier og leietakere vil kreve mye av de som drifter og forvalter det. Det krever spesiell kompetanse og mye erfaring. Vi valgte Malling & Co fordi vi er trygge på at de har nettopp det som skal til, sier administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Carl Brynjulfsen.

Carl Brynjulfsen

Fordi SporX er bygget i massivtre kreves det spesielle sertifiseringer for å drifte bygget. Vestaksen ønsket en erfaren partner med kompetansen til å håndtere et komplekst bygg til en hyggelig pris.

– Vi håper og regner med Malling & Co innfrir på alle punkter. De er et kjent navn i markedet som vi har stor tillit til, sier Brynjulfsen.

Last ned vår e-bok om eiendomsforvaltning

Eiendomshuset Malling & Co forvalter over 2,5 millioner kvadratmeter næringsbygg på vegne av gårdeiere. Nylig lanserte vi en e-bok om hvordan vi som Norges største eiendomsforvalter skaper gode og langvarige leieforhold.

I E-boken kan du blant annet lese om:

• Viktigheten av god eiendomsforvaltning og hvordan faget endrer seg
• Konkrete råd for å sikre høy leietakertilfredshet
• Hvordan Malling & Co arbeider med eiendomsforvaltning
• Referanse case

New Call-to-action

Les også: Derfor er Malling & Co det naturlige valget for forvaltning av dine eiendommer.


BESØK VÅRT DIGITALE KUNNSKAPS-BIBLIOTEK 

Her finner du e-bøker med tips og råd innenfor:

 • Eiendomsutvikling
 • Investeringer i næringseiendom
 • PropTech
 • Leietakertilfredshet
 • Energi- og miljø
 • Valg av kontorlokaler

New Call-to-action

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!