Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. First House til utradisjonelt område av CBD: Etablerer nytt kompetansesenter
Ovre vollgate 13

First House til utradisjonelt område av CBD: Etablerer nytt kompetansesenter

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
13. Jun 2023

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Med sine rundt 50 ansatte, og en klar visjon for utvidelse av virksomheten, hadde First House behov for større kontorlokaler. Høsten 2021 kontaktet de Malling Leietakerrådgivning for å finne det perfekte stedet. Halvannet år senere er de på plass i nyrehabiliterte og elegante lokaler med takterrasser og panoramautsikt over Oslo-fjorden! 

– Å ta imot besøkende har fått en helt ny verdi etter at vi flyttet inn i de nye lokalene! Vi er så fornøyde og stolte over dette nyoppussede, men historiske bygget vi nå er en del av. Og gjestene er like begeistret!

Per Høiby
Administrerende direktør i First House
 


Om First House: Bakgrunn, utfordring og ønske 

Leverer skreddersydde rådgivningsløsninger  

First House er et av Norges ledende full-service rådgivningsselskaper, med spesialkompetanse på ledelse, kommunikasjon og forvaltning innen sektorer som finans, eiendom, helse, politikk, industri, teknologi, samferdsel, energi og detaljhandel.  

De leverer skreddersydde strategiske og operative rådgivningsløsninger som bidrar til at kundene deres kan forvalte og skape verdier på en bærekraftig og lønnsom måte. 

Selskapsendringer krevde større lokaler 

For å styrke sin egen verdiskaping bestemte First House seg i 2021 for å gjøre noen strategiske selskapsendringer. De ønsket med dette å bygge opp et nytt kompetansesenter bestående av ulike fagområder, inkludert deres tre tidligere datterselskaper Sustainability, Vektor Consulting og Hastings.  

På det tidspunktet leide de lokaler i Haakon VII. gate 10. Disse lokalene ble nå for små for det som skulle utvikles til et større fellesskap av ulike samarbeidende virksomheter. Fellesskapet skulle også ha muligheter for videre vekst, med tilførsel av flere fagområder og mennesker. 

I tillegg var First House på jakt etter en ny måte å jobbe på, som ville imøtekomme dagens og fremtidens forventninger til en tidsriktig og attraktiv arbeidsplass. 

Ønsket seg et aktivitetsbasert arbeidsplasskonsept 

I de fleste tilfeller kommer Malling Leietakerrådgivning med råd og anbefalinger om hvilket konsept leietakeren bør gå over til når de flytter inn i nye lokaler. Disse anbefalingene er basert på en grundig analyse av eksisterende arbeidsplasskonsept kombinert med ønsker og behov for det nye konseptet.  

Med First House var prosessen litt annerledes. De var fra starten av tydelige på at de ønsket seg et aktivitetsbasert arbeidsplasskonsept uten faste plasser. Kontorlandskapet skulle være fleksibelt og legge til rette for ulike typer aktiviteter, enten det var å sitte i ro og fred på et lukket kontor, jobbe sammen med andre på et større grupperom eller benytte seg av moderne møteromsfasiliteter. Lokalene skulle også ha attraktive og romslige fellesområder, tilrettelagt for sosialt samvær og avslapning.  

LES OGSÅ: “BDO inn i fremtiden: Sikrer fasiliteter i ikonisk næringsbygg” 

Ville fortsette med sentral beliggenhet 

Som anerkjent rådgivningsselskap med kunder og samarbeidspartnere innenfor blant annet finans og politikk, var beliggenhet innenfor CBD (Central Business District) en stor fordel. First House ville derfor fortsette å ha lokaler i sentrum av Oslo, men var åpen for å se på mer utradisjonelle områder av CBD. Bokostnader var også en faktor de måtte ta visse hensyn til, i lys av usikre økonomiske tider generelt og ustabilitet i markedet, både nasjonalt og internasjonalt. 

God posisjon i søkefasen 

Da tiden var kommet for å undersøke markedet for potensielle leieobjekter var det mye å velge mellom etter en grundig analyse av alle tilgjengelige alternativer. First House er dessuten et renommert og solid selskap, og gårdeierne viste stor interesse for å ha dem som leietaker.  

Med bistand fra en profesjonell leietakerrådgiver, sikret de seg gode posisjoner ved de ulike forhandlingsbordene og kunne glede seg over økt sjanse til å finne kontorlokaler som matchet deres forventninger – og gjerne litt til. 

– Det var en fryd å samarbeide med First House for å finne deres nye kontorlokaler! De er profesjonelle i alt de foretar seg og vet hva de vil ha, men er samtidig jordnære, ydmyke og åpne for innspill.

Siri Helene Taugbøl
Rådgiver i Malling Leietakerrådgivning 

 

Malling-Leietakerrådgivning--TTL_8117

Valgte nyrehabiliterte lokaler i up-and-coming næringskvartal  

Etter et knapt halvår med vurderinger ble det tatt et noe utradisjonelt, men spenstig valg. First House ville flytte til Øvre Vollgate 13, også kalt ØV13, som ligger i den ytre randsonen av Kvadraturen. Dette området har tradisjonelt sett ikke vært det mest etterspurte innenfor CBD, men adressen er likevel sentrumsnær, og lokalene har etter en omfattende rehabiliteringsprosess svært høye kvaliteter.  

First House signerte i mars 2022 en 7-årig leiekontrakt på de tre øverste etasjene, som blant annet inkluderer flere fantastiske sørvendte takterrasser og nydelig panoramautsikt mot fjorden.  

Tidligere trykkeri med industripreg - nå smartbygg i energiklasse A  

Bygget i Øvre Vollgate 13 ble tegnet av arkitekt Odd Nansen og ferdigstilt i 1938 for trykkeriet Aas & Wahl. Den gangen var gaten del av et industriområde. Byggherren Sigurd Wahl hadde tydelige visjoner for hvordan bygget skulle utformes og valgte både utradisjonelle materialer og spennende interiørløsninger. Bygget var blant annet landets første med fasadekledning i aluminium. 

ØV13 er registrert som et prioritert kulturminne i Oslo kommune, og før rehabiliteringen kunne starte måtte gårdeier Anthon Eiendom få vurdert i hvilken grad bygget skulle vernes. Utfallet ble at den særpregede aluminiumsfasaden og byggets flotte innvendige hovedtrapp skulle ivaretas, men kunne oppgraderes gjennom oppussing. Nå har bygget blitt oppgradert til et smartbygg i energiklasse A, og det skal etter planen sertifiseres som Very Good i miljøsertifiseringssystemet BREEAM-NOR.  

Les mer om ØV13 her. 

Nyter godt av konseptet «Frydefull jobb» 

Gårdeier av Øvre Vollgate 13 er Anthon Eiendom, og i tillegg til å rehabilitere bygget og deler av gateplanet utenfor, har de etablert konseptet «Frydefull jobb». Dette er en samling tjenester og produkter som skal gjøre hverdagen for leietakerne og deres ansatte enklere og bedre.  

Her kan de blant annet leie sykler og paraplyer, få frukt på kontoret, trene, spise, få telefonen sin reparert, bestille blomster eller budtjenester og få klærne renset. Inkludert i konseptet er selvsagt også gode parkeringsmuligheter. Det rapporteres allerede om stor tilfredshet med tjenestene! 

Anbefaler Malling Leietakerrådgivning til andre 

De nye lokalene til First House har krysset av alle punktene på ønskelisten deres, og i tillegg tilført enda noen nye fordeler, blant annet den fantastiske utsikten og konseptet “Frydefull jobb”.  

First House er overbevist om at prosessen med å finne nye lokaler ikke hadde gått så smidig og raskt om de ikke hadde fått hjelp av Malling Leietakerrådgivning, og de anbefaler alle i lignende situasjon å gjøre det samme. Ikke bare sparer det tid, men prosessen har også gitt et resultat i en helt særegen klasse. 

- Malling Leietakerrådgivning har for oss, de to gangene vi har benyttet oss av deres tjenester, fremstått både profesjonelle, hyggelige og morsomme å jobbe med!

Per Høiby
Administrerende direktør i First House
 

23

 

Les mer om hva Malling Leietakerrådgivning tilbyr her. 

New Call-to-action


MALLING & CO LEIETAKERRÅDGIVNING

Malling-Leietakerrådgivning-Gruppebilde

Malling & Co Leietakerrådgivning bistår leietakere i alt fra å søke etter egnede lokaler, forhandle og reforhandle betingelser i leiekontrakt til å følge opp det byggetekniske når lokalene tilpasses bedriftens ønsker og behov. I tillegg tilbyr vi eiendomsfaglige vurderinger av større leieporteføljer, utvikling av skreddersydde arbeidsplasskonsepter, strategisk rådgivning, og prosjektledelse når lokaler skal tilpasses leietaker. 

Våre rådgivere har som målsetning å sikre våre kunder mest mulig egnede lokaler til de beste kommersielle, tekniske og juridiske vilkår, og sikre at leietaker får mest mulig verdi ut av arealene de disponerer. Godt støttet av vår analyseavdeling, har vi til enhver tid god oversikt over hvilke lokaler som er tilgjengelig i markedet og hva som er en riktig markedspris.

» LES MER OM VÅR AVDELING HER

» KONTAKT OSS FOR EN GRATIS KONSULTASJON

» BESØK VÅRT DIGITALE KUNNSKAPS-BIBLIOTEK

Her finner du e-bøker med tips og råd innenfor:

  • Eiendomsutvikling
  • Investeringer i næringseiendom
  • Proptech
  • Leietakertilfredshet
  • Analyser og verdivurderinger
  • Energi- og miljø
  • Valg av kontorlokaler 

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!