Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. 5 gode grunner til å sette ut eiendomsforvaltning

5 gode grunner til å sette ut eiendomsforvaltning

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
6. Des 2017

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

En profesjonell eiendomsforvalter sørger for at man kan konsentrere seg om å utvikle og skape lønnsomme eiendommer uten å bekymre seg for detaljene i driften. Her er fem gode grunner til å outsource eiendomsforvaltningen.

"Eiendomsforvaltning er summen av en million detaljer."

Peter Malling senior
Peter T. Malling sr.
Grunnlegger av Eiendomshuset Malling & Co

Sitatet er treffende da eiendomsforvaltning er et eget fagfelt som stiller høye krav til tverrfaglig kompetanse. I Malling & Cos forvaltningsavdeling setter vi sammen team med ulik kompetanse og ansvarsområder som sørger for de ulike detaljene. Mange eiendomsbesittere velger å sette ut forvaltning og drift, fordi dette er et komplekst område som krever mer enn man kan håndtere med egne ressurser. Det gir mange flere fordeler enn dette. Her har vi oppsummert fem gode grunner til å overlate eiendomsforvaltningen til en ekstern, profesjonell leverandør:


1 - En eiendomsforvalter ser potensialet i eiendommen

Leietakere blir stadig mer bevisste på hva de ønsker og krever. Aktiv forvaltning av eiendommen har aldri vært viktigere. Med inngående kjennskap til markedet vet våre forvaltere hva som skal til for å gjøre din eiendom mer attraktiv og lønnsom. Å ha et profesjonelt team av eiendomsforvaltere som ser eiendommens potensial, er en stor fordel for å maksimere eiendommens verdi over tid. Vi kan hjelpe dere å tenke langsiktig og legge en strategi for eiendommene.


2 - Myndighetskrav blir ivaretatt

Som gårdeier er man juridisk ansvarlig for at alle lovpålagte krav oppfylles. 

WFellesBilder og filmerMalling profil bilderDronnig Mauds gate 15man-0479-2.jpgLovtekstene er komplekse og tilføres stadig endringer. Det kan dermed gå med mye tid til å sette seg inn i dette og holde seg oppdatert. Lovbrudd kan i ytterste konsekvens medføre fare for liv og helse. Har du ikke fulgt alle lover og krav risikerer man å bli strafferettsligforfulgt.

 

Eksempelvis er det mange krav i brannforskriftene man må være klar over og handle i tråd med. Når man har en profesjonell forvaltningsavtale kan man være trygg på at denne type myndighetskrav blir ivaretatt.

LES OGSÅ: Dette kan du forvente av en profesjonell driftsavtale

 

3 - Stordriftsfordeler gir bedre pris

Malling & Co forvalter 2,3 millioner kvadratmeter på vegne av våre kunder, og har en rekke gunstige flåteavtaler med ulike servicefirmaer. Gjennom disse flåteavtalene kan vi tilby våre kunder gunstige serviceavtaler av høy kvalitet. Det reduserer både gårdeiers og leietakers kostnader. En vinn-vinn situasjon som gjør bygget mer attraktivt for leietakere samtidig som gårdeiers kostnader går ned.


4 - Alt på ett sted

Malling & Co er et fullservice eiendomshus med tjenester innenfor hele næringseiendom-spekteret. Som forvaltningskunde har man kort vei til tjenester som for eksempel prosjektledelse og eiendomsutvikling, utleie, søk og salg. Når man forholder seg til et firma for alle tjenester går mindre tid tapt i administrasjon, oppfølging og for innhenting av tilbud. På den måten blir gårdeiers hverdag både enklere og mer effektiv.


5 - Markedskunnskap

Gjennom lang erfaring innen eiendomsforvaltning har våre ansatte opparbeidet seg betydelig innsikt for hvordan gårdeier kan tiltrekke seg og beholde attraktive leietakere. Dersom leietaker ikke ønsker å forlenge leieforholdet kan dette medføre store kostnader og tap av inntekter. Inntektstapet vil variere, men det er ikke uvanlig at den totale kostnaden og inntektstapet tilsvarer to års leie. Derfor er det viktig å sørge for at leietakere er tilfreds. 

LES OGSÅ: Nøkkelen til fornøyde leietakere

Vil du vite mer om hva som påvirker leietakertilfredshet og hvordan man skaper langsiktige leietakere?
Vi har laget et oversiktlig veiledningsdokument som hjelper deg med å sikre at dine leietakere er tilfreds. Trykk på knappen under for å laste ned.

New Call-to-action

 

Klikk her for å komme til vårt digitale kunnskaps-bibliotek.
Her finner du e-bøker om ulike temaer innen næringseiendom

eboker_samlet_web2

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!