Hopp til innhold
 1. Malling.no/
 2. Aktuelt/
 3. 200 arkitekter flytter inn i «Telegrafen»

200 arkitekter flytter inn i «Telegrafen»

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
24. Jan 2019

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Kongens gate 21 i Oslo sentrum er et av Norges største rehabiliteringsprosjekter. Nå har arkitektfirmaet Nordic – Office of Architecture signert leiekontrakt i det historiske bygget som nå døpes om til Telegrafen.

1602_090_30_07— Som arkitekter er vi særlig opptatt at hvordan våre omgivelser påvirker oss, og vi vil i Telegrafen skape fremtidens kreative arbeidsplass. Her skal vi forme miljøet vi skal jobbe i, innenfor en utrolig flott eksisterende ramme. Da bygget åpnet i 1924 var dette en teknologisk høyborg, med byens mest moderne arbeidsplasser og et flott og unikt design. Det er dette vi vil skape igjen. Her skal vi bruke den nyeste teknologien til å forme fremtidens bygg, -sier daglig leder i Nordic – Office of Architecture, Eskild Andersen.

Nordic flytter inn i tredje og fjerde etasje og får hele 4.800 m2 å utfolde sin kreativitet på, med en beliggenhet et stenkast unna Stortinget T-banestasjon.

Illustrasjon av hvordan innsiden av Telegrafen kan se ut når bygget er ferdig i 2020.

Restauranter, shopping og kontorlokaler
I 2018 har det norske arkitektfirmaet vokst med hele 60 personer og teller nå om lag 200 ansatte fra 30 ulike nasjonaliteter. Nyheten om at firmaet skal flytte inn i Telegrafen ble tatt godt imot på julebordet for en drøy måned siden.

— Det var trampeklapp og jubel da vi delte nyheten internt. Det er en flott beliggenhet, og en utrolig spennende bygning både som arbeidsplass og som representasjonslokale. Vi får rikelig med naturlig lys fra de store vinduene, og med atriet som er planlagt blir dette et sted som vil inspirere både oss og oppdragsgiverne våre i årene som kommer, sier Andersen.

Nordic vil tilføre bygget et kreativt, internasjonalt og fremoverlent miljø. Jeg ser på det som en honnør til arbeidet som er lagt ned så langt at et så anerkjent arkitektfirma ønsker sine lokaler her, sier Bagn.

Når Telegrafen står ferdig i 2020 vil bygget være en åpen samlingsplass med restauranter, butikker og kontorlokaler.

Er du på jakt etter å leie lokaler til egen butikk eller et nytt serveringssted?
Ta kontakt med vår retail ekspert Lars-Simen Paulgaard mobil: 474 73 655, epost: lsp@malling.no 

1602_070_070_001

Spennende leietakermiks
Fire kreative selskaper under byrånettverket Ahead Group Norway vil også flytte inn i Telegrafen. Det bidrar ytterligere til å skape et kreativt og teknologidrevet miljø, noe som er passende i forhold til hvor viktig bygningen har vært for utviklingen av det norske telenettet. På et tidspunkt gikk samtlige telefonsamtaler i Norge via Telegrafen. Selskapene som flytter inn i Telegrafen er CRM-selskapet OMG AS, Hyper Interaktiv AS, som arbeider med digital kommunikasjon, designbyrået Uniform og Nova Vista, som arbeider med opplevelsesbasert markedsføring – alle en del av Aller Medias byrånettverk Ahead Group Norway AS.

Kontorlokaler til leie
Pt er det kun 2 etasjer, tilsammen ca. 3000 m2. ledig. Er din bedrift på jakt etter nye lokaler? Ta kontakt med megler Thomas Bagn mobil: 975 97 561 epost: thb@malling.no

1602_Telegrafen - Saentys_007-compressed (1)_Page_09_Image_0001

Bevarer historiske kvaliteter
Da bygget offisielt åpnet i 1924 hadde det kostet 13 millioner kroner og var datidens desidert mest påkostede kontorbygning i Norge. Det var også landets tredje største bygning, og huset forløperen til Telenor, Televerket, frem til 1962. I 2016 ble bygget solgt fra Telenor til eiendomsfondet EPISO 4 som forvaltes av Tristan Capital Partners, og eiendomsfamiliene Malling & co og Vedal entreprenør.

— Vi har hatt en klar strategi om å bevare de mange praktfulle historiske kvalitetene i bygget samtidig som det moderniseres og rustes for fremtidens arbeidsformer. Gjennom tett samarbeid med våre partnere, Tristan og Malling, vil Telegrafen revitaliseres med over 1.000 nye arbeidsplasser og nye publikumsrettede arealer på gateplan, -forklarer Anders Vedal på vegne av Vedal, som er medeier av bygget med ansvar for utviklingen og gjennomføringen av totalrehabiliteringen.

Sjef for forvaltning i Tristan, Jean-Philippe Blangy, er glad for at det nettopp er et arkitektfirma som har signert leiekontrakt.

— Telegrafen er et unikt bygg i hjertet av Oslo som er tegnet av to av Norges fremste arkitekter, Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson. At Nordic – Office of Architecture ønsker kontorlokaler her, forteller meg at vi har gjort de riktige grepene for den ærverdige bygningen, sier Blangy. 

1602_030_70_000Telegrafen oppsummert

 • Telegrafbygningen med adresse Kongens gate 21, i Kvadraturen i Oslo, er et historisk bygg som gjennomgår en totalrehabilitering med planlagt ferdigstillelse i 2020.
 • Bygget sto ferdig oppført i 1924 og er tegnet av Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson – to av Norges mest anerkjente arkitekter som blant annet har tegnet Oslo Rådhus.
 • «Utvilsomt en av Kristianias vakreste bygninger», skrev Morgenbladet da bygget først sto ferdig.
 • Bygget huset forløperen til Telenor, Telegrafvesenet, frem til 1962. Da arbeidet omtrent 1000 mennesker i bygget, og på et tidspunkt gikk alle telefonsamtaler i Norge via Telegrafbygningen.
 • Bygget døpes nå om til Telegrafen.
 • Telegrafen vil bestå av kontorlokaler, og nye arealer på gateplan til butikker, restauranter og caféer, i umiddelbar nærhet til alle offentlige kommunikasjonstilbud som trikk, buss, t-bane og tog.
 • Utleiearealet måler 25.449 kvadratmeter fordelt over åtte etasjer i høyden og fire underetasjer.
 • Bygget var oppført i nybarokk stil. Eierne har et stort fokus på å bevare byggets mange historiske kvaliteter samtidig som bygget moderniseres for fremtidens arbeidsformer.

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!