Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. Seilte raskt opp som storfavoritt
Professor_Kohtsvei_9-004_redigert

Seilte raskt opp som storfavoritt

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
19. Jan 2021

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.

Etter å ha vært på jakt etter nye kontorlokaler i over et år, så ble valget til syvende og sist enkelt for det internasjonale teknologiselskapet Experian.
Lysaker Park var et av de første byggene vi sjekket ut. Kontorbygget seilte raskt opp som en favoritt, sier prosjektleder hos Experian, Hege Følling.

Alt stemte

Det internasjonale teknologiselskapet Experian har i mange år holdt til på Skøyen, men leiekontrakten gikk nå ut og de ønsket derfor å sjekke ut markedet for å se hvilke kontorarealer som var tilgjengelige og som passet deres behov.

Professor_Kohts_vei_9-021Vi har vært i markedet etter nye lokaler i over et år. Det har vært mange tilbydere, og vi har hatt en ganske lang liste over potensielle lokaler. Vi har derfor brukt god tid og har vært rundt og kikket på mellom seks og syv ulike bygg, sier Følling.

Til slutt ble det altså Lysaker Park som trakk det lengste strået, og rett før jul flyttet teknologiselskapet inn i lokaler skreddersydd deres ønsker og behov.

Her stemte alt. Bygget er flott og har en beliggenhet som passet oss perfekt. Det som likevel kanskje var det som overbeviste oss var muligheten til å leie i et brukt, eksisterende bygg, noe som er bra i et gjenbruksperspektiv. Når utleier i tillegg var veldig fleksibel og imøtekommende, så ble valget til slutt enkelt. Her får vi gode lokaler til en konkurransedyktig pris, kombinert med en fleksibel leieavtale, akkurat det vi trenger for å drive et ambisiøst, internasjonalt teknologiselskap med vekstambisjoner, sier Følling.

Hun fremhever flere av byggets gode kvaliteter, men det hun tror de virkelig kommer til å sette pris på er den rikholdige personalrestauranten, de gode sosiale sonene og det flotte treningstilbudet i bygget.

– Bygget har alle de fellesfasilitetene vi kunne ønsket oss. Jeg er sikker på at når samfunnet sakte, men sikkert vender tilbake til normalen, så vil dette være med å bidra til at mange ønsker å jobbe fra kontoret, i stedet for hjemmefra, sier Følling.

LES OGSÅ: HVORDAN PÅVIRKER COVID-19 FREMTIDENS KONTORER?

Lysaker Park interiør 1

Attraktiv beliggenhet

Lysaker er et godt etablert kontorområde og en rekke store og tunge aktører har holdt til i området i mange år. Utleiemegler hos Malling & Co, Live Melhuus, forteller at hun opplever både området og Lysaker Park som ettertraktet blant leietakerne.

Vi opplever god interesse for bygget, og på litt over et år har vi leid ut cirka 5300 kvadratmeter i Lysaker Park, sier Melhuus.

Experian er det andre internasjonale teknologiselskapet som nylig har flyttet inn i bygget. For ikke lenge siden flyttet også den internasjonale IT-giganten Cognizant inn. For begge var beliggenheten, med både tog, Flytog og buss så å si rett utenfor døren avgjørende for valget av Lysaker Park.

For selskaper som er mye på farten er god kollektivdekning helt avgjørende. Her stiller Lysaker i øverste divisjon, sier Melhuus, som også forteller at bygget har en romslig parkeringskjeller og gode fasiliteter for de som foretrekker å sykle.

Lysaker Park er ganske enkelt et komplett bygg med gode fellesfasiliteter og kvaliteter. Når man kombinerer dette med god beliggenhet og en fleksibel utleier, så får man et kontorbygg som er et godt valg for mange, sier Melhuus.

LES OGSÅ: INTERNASJONAL IT-GIGANT FLYTTER TIL LYSAKER PARK!

Malling & Co Analyse

Analytiker: Sara Bugge

Forventer stigende leiepriser

Områdets attraktivitet blir bekreftet av analytiker i Malling & Co, Sara Andrea Bugge. Hun forteller at de forventer stigende leiepriser på Lysaker, dersom de ser et par år frem i tid.
Lysaker er blant de mest ettertraktede kontorklyngene i randsonen av Oslo, sier Bugge.

Ifølge analytikeren er området spesielt populært blant selskaper i IT- og telekom-bransjen, men også for aktører innen bank, finans og forsikring, samt for konsulentselskaper og statlige organisasjoner. Området var tidligere noe oljetungt, noe som gjorde at det ble en del ledige arealer da oljeprisfallet traff Norge i 2014. De siste årene har ledigheten gradvis krøpet nedover, noe som altså gjør at analytikeren ser for seg en stigende leieprisutvikling på litt lengre sikt.

Inn i 2021 tror vi at leieprisveksten vil være beskjeden og kanskje svakt negativ, men ser vi tre år frem i tid, så ser vi for oss en gjennomsnittlig leiepris rundt fire prosent høyere enn dagens nivå, sier Bugge.

Klikk her for å laste ned vår siste markedsrapport for å få full oversikt over markedet for næringseiendom i Stor-Oslo, Drammen og Stavangerregionen.

Professor_Kohts_vei_9-008

Internasjonalt, pulserende miljø

Landemerket Lysaker Park ble for ti år siden totalrenovert og fremstår i dag som et moderne kvalitetsbygg. Bygget fikk i 2010 den høythengende Cityprisen og i forbindelse med oppgraderingen ble bygget også Breeam In-Use Excellent-sertifisert, som et av de første byggene i landet.

Vi har det siste året også oppgradert flere av de sosiale sonene i bygget. Lysaker Park fremstår nå som et moderne kvalitetsbygg med gode miljøkvaliteter, sier COO i Storebrand Eiendom, Sveinung Lindaas.

Den norske finanskjempen drifter bygget, hvor de også har sitt hovedkontor. I tillegg til IT-selskapene Experian og Cognizant er også legemiddelselskapet Sanofi og BW Gas leietakere. Sammen med Storebrand skaper selskapene et spennende miljø i bygget som samlet byr på hele 40.000 kvadratmeter med kontorer, pluss parkering.
Bygg A, som nå leies ut er på cirka 10.000 kvadratmeter. Med den siste leiekontrakten med Experian er cirka 5300 kvadratmeter leid ut, noe som betyr at cirka 700 kvadratmeter fortsatt er ledig.

Som leietaker i Lysaker Park blir man en del av et internasjonalt, pulserende miljø. For å forsterke dette miljøet ønsker vi selvsagt å fylle opp de ledige arealene. For de rette leietakerne kan vi skreddersy arealene etter deres ønsker, samtidig som vi er konkurransedyktige på pris og fleksible når det kommer til leiekontrakt, sier Lindaas.

Originaltekst: Torgeir Håg

Professor_Kohts_vei_9-015_Redigert


Malling & Co Næringsmeglings håndterer utleie av flere av Oslo og Drammens største og mest attraktive kontor handel og lager eiendommer.

Til sammen tilbyr vi, gjennom gårdeierne, over 350 000 kvadratmeter lokaler. Sjekk ut hele eiendomsporteføljen i siste utgave av vår utleiemagasin mPaper. 

Mpaper Malling & Co Utleiemagasin

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!