Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. Øk verdiskapingen i din eiendomsportefølje

Øk verdiskapingen i din eiendomsportefølje

Bård startet opp Malling & Eiendomsutvikling (MCEU) i år 2015.  Han leder et prosjektmiljø bestående av dedikerte, erfarne og dyktige ingeniører. Prosjektporteføljen til MCEU spenner i dag over et bredt spekter innen næringseiendom fra komplekse rehabiliteringsprosjekter til større nybygg. Sentralt i MCEU’s filosofi er gårdeiers verdiøkning, og våre oppdrag er ofte i kontekst med andre tjenester i Malling & Co. Bård jobber mye med tidligfase og regulering av eiendom, og følger byutviklingstrender tett. Hans erfaring som tidligere ansvarlig for IKEA Eiendom Norge, har gitt ham tilnavnet «IKEA-Bård», og som resultat rømmer han byen så ofte han kan til fordel for fjellet.
Skrevet av Bård Stang-Lund Valasjø
5. Apr 2018

Bård startet opp Malling & Eiendomsutvikling (MCEU) i år 2015. Han leder et prosjektmiljø bestående av dedikerte, erfarne og dyktige ingeniører. Prosjektporteføljen til MCEU spenner i dag over et bredt spekter innen næringseiendom fra komplekse rehabiliteringsprosjekter til større nybygg. Sentralt i MCEU’s filosofi er gårdeiers verdiøkning, og våre oppdrag er ofte i kontekst med andre tjenester i Malling & Co. Bård jobber mye med tidligfase og regulering av eiendom, og følger byutviklingstrender tett. Hans erfaring som tidligere ansvarlig for IKEA Eiendom Norge, har gitt ham tilnavnet «IKEA-Bård», og som resultat rømmer han byen så ofte han kan til fordel for fjellet.For at en eiendom skal være attraktiv og verdifull over tid krever det at gårdeier foretar bevisste og gode valg for utviklingen av eiendommen. Daglig leder for Malling & Co eiendomsutvikling, Bård Valasjø, deler sine erfaringer fra mer enn 15 år i bransjen.

Bård Valasjø2-1- Jeg har bistått gårdeiere med eiendomsutvikling i mange år, og erfarer at mange gårdeiere kommer for sent i gang med å utvikle eiendommene sine. Sitter man på gjerdet for lenge kan man gå glipp av store verdier. Det gjelder å være i forkant og se muligheter, innleder Valasjø.
 

Malling & Co har laget et gratis veiledningsdokument for gårdeiere som ønsker å få større verdi ut av sin eiendom. Her kan du lese om hvilke steg du må gjennom, fra planlegging til bygget er i drift.


New Call-to-action

4 tegn på at du bør ta nye grep om din eiendom:

Eiendomsbesittere kan gå gjennom noen enkle sjekkpunkter for å avdekke om de burde gjøre noe med sin eiendom. Ved å studere egne tall og undersøke hvordan eiendomsmarkedet har utviklet seg i nærmiljøet får man en indikasjon på om man henger med eller må ta nye grep, forklarer Valasjø.

Dette er fire spørsmål man kan stille seg:

  1. Har eiendommen gjennomtrekk av leietakere eller vedvarende ledighet? Avstår leietakerne fra å reforhandle leieavtalen og hvorfor?

  2. Fins det et uutnyttet mulighetsrom for eiendommen? Er potensialet nådd?

  3. Har lokaler i nærmiljøet høyere inntjening? 

  4. Har rammevilkårene endret seg, som byutviklingsplaner eller annet?

Som et komplett Eiendomshus har Malling & Co også en egen analyseavdeling som bistår med markedsanalyser og verdivurderinger av næringseiendommer. Ved behov gjør analyseavdelingen konkrete lønnsomhetsvurderinger av eiendomsutviklingen sett opp mot gjeldende marked, risiko og tidslinje. Dette sikrer at våre kunder kan få helhetlige råd fra ett samlet team for et vellykket prosjekt.

- Selv om eiendommen er lønnsom i dagens marked kan man med fordel utvikle eiendommen for fremtiden – det vil kunne medføre store gevinster, sier Valasjø, og legger til:

- Første steg i eiendomsutviklingsprosessen handler om å se bygget med friske øyne for å kartlegge eiendommens potensial. En slik mulighetsstudie mener vi alle gårdeiere kan ha nytte av med jevne mellomrom, enten du vurderer å selge, foreta mindre oppgraderinger eller skal totalrehabilitere. Husk at å ikke gjøre noe også er et aktivt valg på lik linje med å foreta en mulighetsstudie for eiendommen, sier Valasjø.

Ønsker du å vite mer om mulighetene som ligger i eiendomsutvikling og hva en slik prosess innebærer? Last ned vårt gratis veiledningsdokument ved å trykke på knappen nedenfor.

New Call-to-action

Ønsker du å ta direkte kontakt med Bård Valasjø? {{cta('d15fbc6a-ae72-49fc-8276-f11ac1722137')}}

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!