Hopp til innhold
 1. Malling.no/
 2. Aktuelt/
 3. Nordea Liv vant gjev pris med Malling & Co på laget

Nordea Liv vant gjev pris med Malling & Co på laget

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
3. Okt 2022

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Den siste tirsdagen i september 2022 tikket det inn en e-post til investeringsdirektør Nils Arne Gundersen i Nordea Liv: Gratulerer! Livsforsikringsselskapet Nordea Liv har vunnet MSCI European Investment Award for best presterende, balanserte portefølje i det norske markedet.

Nordea Liv fikk prisen etter en avkastning på eiendomsporteføljen som de siste tre år i snitt har vært 14,5 prosent.

– Vi er veldig stolte av å ha vunnet den prisen, sier Nils Arne Gundersen.

– Det viser at vi har hatt en god strategi og jobbet på riktig måte i markedet.

Nils Arne Gundersen Nordea Liv foto Johnny Syversen
Nils Arne Gundersen i Nordea Liv. (Foto: Johnny Syversen.)

Den gjennomsnittlige avkastningen på eiendomsporteføljen er på totalkapitalen, det vil si uavhengig av finansiering. Nordea Liv investerer kun egenkapital.

Nordea Liv gikk helt til topps i det norske feltet som totalt besto av 17 porteføljer med til sammen 811 eiendommer.

Investeringsanalyseselskap MSCI er kanskje mest kjent for sine mange aksje- og markedsindekser. Tildelingen av MSCI European Property Investment Award er basert på verifiserte eiendomsinvesteringsresultater fra pensjons- og livsforsikringsfond, unoterte sammenslåtte fond, eiendomsinvesteringsselskaper og andre profesjonelt forvaltede eiendomsporteføljer.

European_Property_Awards_2021_WinnerAward

Deler seieren med Malling & Co

Malling & Co er forvalter av eiendomsporteføljen til Nordea Liv, som nå består av 24 eiendommer i Oslo, Bergen og Stavanger.

Nils Arne Gundersen trekker frem aktiv forvaltning, inkludert reforhandling av leiekontrakter og nyutleie, kjøp av eiendom med sentral beliggenhet i de største byene, samt utvikling og investering i eksisterende eiendomsmasse, som avgjørende faktorer for avkastningsutviklingen.

Han gir Malling & Co en stor del av æren.

– Malling & Co forvalter porteføljen vår, og har gjort det på en utmerket måte de tre siste årene. De hjelper oss med alt det praktiske rundt eiendomsforvaltning og transaksjoner. Vi styrer på strategisk nivå, men Malling er den operative parten i alle prosessene. De tar godt vare på leietakerne våre, som jo er grunnlaget for hele virksomheten vår.

– Vi får god bistand fra de tekniske forvalterne, blant annet i due dilligence-prosesser, i forberedelser til overtakelse mv. Vi har også et meget godt samarbeid med Energi og Miljø som hjelper oss med vår ambisiøse bærekraftstrategi, og rapportering på dette.

Les mer: Kvalitet og stort tjenestespekter var avgjørende for at Nordea Liv valgte Malling & Co

Har lykkes med tverrfaglige team

Investeringsdirektøren trekker frem eiendomssjefene Marianne Ellila og Elisabet Slinning som meget sentrale i alle prosessene.

– De er to svært kunnskapsrike og kreative kvinner som bidrar masse til utviklingen av eiendommene våre.

– Vi har også Herman Ness som har vært transaksjonsansvarlig på veldig mange av våre kjøp og salg, samt prosjektlederteamet på eiendomsutvikling, Frode Seglem og Jørn Bråteng, som vi har mye kontakt med gjennom flere gjennomførte prosjekter. De er to stødige prosjektledere som sørger for at vi leverer riktig kvalitet til avtalt tid og kostnad.

Seglem er nå prosjektleder for oppstart i Munchs gate 5, mens Bråteng er tilsvarende for Rådhuspassasjen.

– På energi og miljø er Stein Randby en superressurs som inspirerer oss til å stadig forbedre bærekraftsprofilen vår på en kostnadseffektiv måte. Vi har ellers kontakt med mange andre i Malling-systemet som er tilknyttet Team Nordea, og har bidratt til det vi har oppnådd. Vi kan imidlertid ikke nevne alle her, men sender en stor takk til alle!

Eiendomssjef Marianne Ellila i Malling er veldig stolt av prisen Nordea Liv har mottatt.

– Det gir en tilbakemelding til teamet at vi har lykkes i forvaltningen. Vi har et tverrfaglig team på Nordea Liv-porteføljen, og mye av suksessen kommer av det. Nordea Liv vil være best i klassen og de stiller strenge krav, men det løfter oss som team.

New Call-to-action
 


Tar i bruk ny teknologi

Ellila forteller at Malling blir involvert i tidlig fase og utfordret på nye måter å utføre forvaltningen på.

– Vi streber hele tiden etter å ta i bruk ny teknologi, som skal gi økte inntekter og bedre økonomi for bygget og reduserte kostnader for gårdeier. Da må vi teste nye ting, og det har Nordea Liv tatt oss med på.

Eiendomssjefen trekker også frem at Malling etablerer avdelingskontorer der kundene investerer.

- Vi betjener kundene der de er, og vårt avdelingskontor i Bergen ble nylig opprettet på grunn av Nordea Liv-porteføljen. Vi er også veldig stolte av å være med å utvikle porteføljen på bærekraft og smarte valg, og på den måten gi et bidrag til miljøet og et lavere klimaavtrykk.

Les mer: Tester ut ny finansieringsmodell for klimavennlig energiproduksjon

En viktig partner

Nils Arne Gundersen forteller at dagens eiendomsmarked er avventende.

– Det er vanskelig å få finansiering, rentene går opp og avkastningskravet stiger. Samtidig har det vært lite transaksjoner som bekrefter nye nivåer.

– I et slikt marked; hva er betydningen av å ha en partner som Malling & Co som er gode på aktiv eiendomsforvaltning?

– Det er kjempeviktig! Det er på den måten vi kan skape merverdi nå. Hvis markedet jobber litt mot oss, må vi jobbe med verdiutvikling på eiendommene og få økt leieinntektene. Det er det vi kan påvirke, fastslår Gundersen.

Marianne Ellila påpeker at Malling er proaktive i forvaltningen:

– Vi har jevnlige møter med alle leietakere for å ivareta deres behov. Det er i krevende tider det er viktig med en god forvalter som er tett på og kan komme med gode løsninger på utfordringene, sier hun.BESØK VÅRT DIGITALE KUNNSKAPS-BIBLIOTEK

Her finner du e-bøker med tips og råd innenfor:

 • Eiendomsutvikling
 • Investeringer i næringseiendom
 • PropTech
 • Næringsmegling
 • Leietakertilfredshet
 • Energi- og miljø
 • Valg av kontorlokaler
 • Forvaltning av næringseiendom

Naviger til Malling & Co sitt digitale kunnskaps-bibliotek

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!