Hopp til innhold
  1. Malling.no/
  2. Aktuelt/
  3. Full fres for næringsdrivende på Orkidehøgda rett utenfor Drammen
Orkidehøgda flyfoto

Full fres for næringsdrivende på Orkidehøgda rett utenfor Drammen

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.
Skrevet av Marianne Johannessen
8. Jan 2021

Marianne har jobbet som markedssjef i Malling & Co siden 2010. Hun er glødende opptatt av merkevarebygging basert på samspillet mellom markedsføring, CRM og ny teknologi. Marianne har over 20 års erfaring med markedsføring av næringseiendom men er utdannet profesjonell dykker og er verdens første kvinnelige metningsdykker. Når hun ikke tenker på markedsføring, er hun engasjert i byutvikling, ny teknologi og kultur.


Stemningen har aldri vært bedre blant de næringsdrivende på Orkidehøgda Næringspark. Kundene strømmer til handelsområdet som er dominert av de store kjedene. Aktørene mener alle bidrar til å trekke mer og mer folk.
Orkidehøgda ved Mjøndalen i Nedre Eiker, Drammen, er et innholdsrikt handelspunkt, strategisk plassert rett ved av- og påkjøringen til E134 – riksveien som knytter Eiker-bygdene, Kongsberg og Drammen sammen. Området er preget av solide konsepter og særdeles gode besøkstall. Her finner du blant annet Jula og Europris, Jysk og Rema 1000, Coop Obs Bygg, Power, Biltema, MegaFlis, Sparkjøp og Plantasjen.

–Jeg husker godt hvor nervøse vi var da Coop Obs Bygg åpnet i vinter. Kom de til å rappe hele omsetningen vår? Men det ble jo tvert imot! Obs trekker masse kunder, og det drypper svært godt på oss også. Vi har så langt hatt 10-11 000 flere kunder i år enn i fjor. Og slik tror jeg de fleste butikkene har det – vi hjelper hverandre til økt omsetning, sier varehussjef i Europris Kjell Martin Løvaas entusiastisk.

Han forteller at det bygges nye boliger i området, så det er liten tvil om tilflyttingen til området. Dermed føler han seg trygg på at det er gode år i vente.

–Covid19-situasjonen har definitivt bidratt sterkt til at folk velger å bruke pengene på å pusse opp hus og hage, men vi har opplevd positiv utvikling og økt omsetning hvert år – så suksessen her på Orkidehøgda skyldes ikke bare viruset.

Ønsker din bedrift å leie på Orkidehøga?

DJI_0025
Dekker et veldig stort område

–Suksessen skyldes i hovedsak tre ting: For det første dekker Orkidehøgda et stort område med gode forbindelseslinjer rent trafikalt. Hit kommer folk fra hele regionen rundt Hønefoss, Drammen, Kongsberg og Hokksund. Og de parkerer gratis – så lenge de vil. For det andre finner man en veldig god miks av butikkonsepter innen hus og hjem som gjør at kundene finner alt på et sted. For det tredje har dyktige varehussjefer klart å bygge en sterk lagånd og innsatsvilje i teamene sine. Slikt gir resultater, forteller gårdeier på Orkidehøgda, Anthon Zeiner i Zeiner Eiendom AS.

Han nevner også at området har flere leietakere som har lykkes svært godt i sine respektive bransjer. En av disse er den svenske varehuskjeden Jula.

–For Jula er Orkidehøgda litt av en suksesshistorie. Vi har hatt en fenomenal økning, og allerede for to år siden var vi Norges største Jula-butikk. Hver dag er det ni av oss som bærer varer inn i Jula-butikken og i snitt 2000 som bærer varene ut igjen. Inkludert Drammens-regionen er det over 100 000 mennesker som naturlig hører til blant våre kunder, og selv om vi har konkurrenter her, som for eksempel Biltema, får vi bare flere kunder og økt omsetning, sier varehussjef i Jula, Lars Olav Reinholdtsen.

Oversikt med Logo
Positiv tilflytting betyr flere kunder

Stor suksess og stabile leietakere betyr også trygge arbeidsplasser og godt arbeidsmiljø. Når kjedene finner suksessoppskriften sammen, smitter det over på kundene. Zeiner ser også lyst på fremtiden - både Drammen og Nedre Eiker har positiv tilflytting og fødselsoverskudd.*
Det er store boligprosjekter i området, noe som kommer til å bidra til positiv utvikling i årene som kommer. Dessuten har Mjøndalen egen togstasjon som er en katalysator for videre utvikling.

–Slik er det ikke i alle kommuner, så dette underbygger troen på regionen – både når det gjelder trygge arbeidsplasser og et godt sted å bo, avslutter gårdeier Zeiner.

*drammenworks.no

Ledige lokaler

For mer informasjon om ledig areal les her eller ta kontakt med megler

Paul-Andre Lefranc mobil: 957 87 201 - epost: paul-andre.lefranc@malling.no
Sverre Broder Lund mobil: 906 46 797 - epost: sverre.broder.lund@malling.no

Originaltekst: Ole Petter Tharaldsen

kollasj


Malling & Co Næringsmeglings håndterer utleie av flere av Oslo og Drammens største og mest attraktive kontor handel og lager eiendommer.

Til sammen tilbyr vi, gjennom gårdeierne, over 350 000 kvadratmeter lokaler. Sjekk ut hele eiendomsporteføljen i siste utgave av vår utleiemagasin mPaper. 

New Call-to-action

Få nyheter fra Malling rett i innboksen!